Arkadaşlar hepinize merhaba. 🙂 Normalde akustik gitar çalıyorum ancak artık elektro gitara geçmek istediğim için bugün çıkıp kendime gitar ve amfi aldım. Daha çok blues, caz ve classic rock sevdiğim için gitarı alırken tonu en uygun olanı seçmeye çalıştım. Fazla metal çalmayacağım ancak yeri geldiğinde over driveların da iyi çıkmasını istiyordum. Birçok gitara baktım normalde bir Fender'e yetecek bütçem vardı ancak sonuç olarak ilk elektro gitarım olduğu için orta kararlı bir şey alalım dedik. 😀 Öncelikle alışverişimi Bacınoğlu'ndan yaptım. Bülent abi çok yakın bir aile dostumuz diyebilirim. Gitar olarak Cort M600 Duncon Designed aldım. Yani her anlamda çok hoşuma giden bir gitar oldu, beni fazlasıyla memnun etti. Kafamda amfi, prosesör gibi konularda bazı soru işaretleri vardı ancak sağ olsun Bülent abi beni bu konuda da yönlendirdi. Ve Line 6 IV 30w amfi aldım. Amfi ile beraber foot switch bir adaptör geliyor. Prosesör entegreli bir amfi diyebilirim. Üzerinde 1x12" Celestion Custom hoparlör var. Beni her şekilde tatmin edecek bir amfi. Hatta bundan sonra prosesör ihtiyacı duymuyorum. Bir iki ay geçtikten sonra Cry Baby Wah pedalı alacağım. Zamanla birkaç tane daha pedal alınır ve iyi bir setup olur diye düşünüyorum.
Tabi bu işin bir de gitar kısmı var. 😀 Elektro gitarda ustalaştıkça bir tane board alıp Fender American Tele'den Gibson Faded'a dizmeyi düşünüyorum artık kaç yıl sürer 10 mu 20 mi bilinmez orası tabi ki 😀
Bugünlük böyle bir deneyimim oldu. Sizin bu konudaki düşünceleriniz veya ileriye yönelik düşünceleriniz varsa paylaşırsanız, yorum yaparsanız sevinirim. İyi forumlar 😀
Tabi bu işin bir de gitar kısmı var. 😀 Elektro gitarda ustalaştıkça bir tane board alıp Fender American Tele'den Gibson Faded'a dizmeyi düşünüyorum artık kaç yıl sürer 10 mu 20 mi bilinmez orası tabi ki 😀
Bugünlük böyle bir deneyimim oldu. Sizin bu konudaki düşünceleriniz veya ileriye yönelik düşünceleriniz varsa paylaşırsanız, yorum yaparsanız sevinirim. İyi forumlar 😀