Seymour Duncan Fortuna

Tabiki öznel yorumlar olacaktır. Ben tıpkı renkleri herkesin aynı canlılıkta ve doygunlukta görmediği gibi, sesleri de aynı algılamadığına inananlardanım.

Seymour duncan fortuna manyetikleri ben klasik Seymour Duncan yapısından çok uzakta ve daha Dimarzio vari buldum. Defalarca denedim Az serisi gitarları almayı çok istiyordum her modelini denedim fakat gerçekten gitarın fiyatının hakkını verecek kadar değiller. İbanez Az serilerine özel olarak üretilmiş stok manyetikler. Tek başlarına satıldığını görebileniniz var mı bilmiyorum. Az serisi süper stratlara marka değeri katma planı olduğunu düşünüyorum.

Tabiki öznel yorumlar olacaktır. Ben tıpkı renkleri herkesin aynı canlılıkta ve doygunlukta görmediği gibi, sesleri de aynı algılamadığına inananlardanım.

Seymour duncan fortuna manyetikleri ben klasik Seymour Duncan yapısından çok uzakta ve daha Dimarzio vari buldum. Defalarca denedim Az serisi gitarları almayı çok istiyordum her modelini denedim fakat gerçekten gitarın fiyatının hakkını verecek kadar değiller. İbanez Az serilerine özel olarak üretilmiş stok manyetikler. Tek başlarına satıldığını görebileniniz var mı bilmiyorum. Az serisi süper stratlara marka değeri katma planı olduğunu düşünüyorum.
Ayrı satışı normalde yok, ikinci elde set halinde bir adet var da bana da bir tık fazla low output geldiği için vazgeçtim. Hyperion daha çok beğeniliyor gördüğüm kadarıyla ama o da hiç yok zaten. Aftermarket alternatifi ne olabilir acaba 🤔

Fortuna’ya en yakın Seymour Duncan SSL-2 Vintage Flat Strat Set imiş.

Hyperion için ise Pegasus bridge, Sentient neck deniyor.

Konu dışı olacak ama benim sevdiğim ve eşsiz bulduğum manyetikler genelde dimarziodan:
Evolution serisi, Liquifire (özellikle neck için şart), Satchur8. Elektro gitar çalanların bunları denemeden sektörü bırakmaması gerekir.

Ayrı satışı normalde yok, ikinci elde set halinde bir adet var da bana da bir tık fazla low output geldiği için vazgeçtim. Hyperion daha çok beğeniliyor gördüğüm kadarıyla ama o da hiç yok zaten. Aftermarket alternatifi ne olabilir acaba 🤔
Hyperion'un da ayrı olarak satışı yok. Bu manyetikler inanın bana standart manyetikler. Herhangi bir özel tadı tuzu yok yani. Seymour diye herkes çok üst düzey sanıyor.

Hyperion'un da ayrı olarak satışı yok. Bu manyetikler inanın bana standart manyetikler. Herhangi bir özel tadı tuzu yok yani. Seymour diye herkes çok üst düzey sanıyor.
Malesef katılamayacağım. 🙂

AZ2402 kullanıyorum üzerinde Hyperion manyetikler var ve şu ana kadar kullandıklarımın içinde en tane tane gelen tonları alıyorum. Prestige serisinde kötü bir manyetik kullanma ihtimali yok. Seveni var sevmeyeni var o ayrı ama sıcak tonlar alabildiğiniz ve her şeye cevap verebilen bir manyetik benim için.

bu konuyu ben ayrıca da bakmıştım dimarzio/ibz'ler konusunda stok manyetik olarak sadece dimarzio'nun ismi mi kullanılıyor yoksa dimarzio üretim mi diye burada da hatta bi arkadaş cevaplamıştı bikaç yabancı forumdan da baktığım kadarıyla alt seviyelerde ibanezin kendi fabrikasında üretilen ve sadece isim hakkı uygulanan manyetikler ama üst seviye gitarlarda ve ibz ibaresi de yoksa tamamen dimarzionun, ibanez firmasının üretilecek gitara özgü şekilde talep ettiği şekilde üretilen manyetikler olduğu yönünde bilgi var. ha bu gitara sx manyetiği taksak sen fark edemiceksin diyorsan o da benim ayıbım olsun bu kulaklara lanet olsun 😀

edit piaf: ama şu var hocam, siz diyorsanız ki bu adamlar tamam ibanezin bu modeli için ayrıca çalışıp bunu belli kalitede üretmişlerdir ancak sonradan çok da beğenmediler demekki ki ayrıca satış koyacak kadar bireysel ortaya atmamışlar manyetiği. buna katılabilirim. ama burada şunu bilemeyiz, ibanez için üretilen stok manyetiği SD'nin, ibanezden telif almadan ya da danışmadan ayrıca satışa sürmesi mümkün mü? neyse bu işin arka planını hiç bilemeyeceğiz ama merak ettim galiba SD'ye mail atıcam. editlerim yine duruma göre 😀

Son düzenleme:

Geri