Arkadaşlar selamlar, 3-4 gün önce schecter omen extreme 6 gitarım için Seymour duncan sh-4 ve sh-2n set manyetik satın aldım. Seymour duncan kendi sitesindeki wiring diagrama göre yeşil kablo ile beyazı birbirine, siyah kabloyu hot olarak, kırmızı ve beyazı da birbirine bağlayarak push pull anahtarına bağladım. Gitarın orijinal manyetikleri nereye bağlandıysa aynı yerlere bağlantımı yaptım. Fakat içime sinmeyen bir şey var. Clean tonlarda hiçbir sıkıntı yok normal bir şekilde sesi alıyorum. Fakat gain verdiğimde power chord basınca bile bütün sesler iç içe geçiyor çamurlu bir ses alıyorum resmen. Sadece kalın mi teline vurduğumda bile bir gariplik bir farklılık olduğunu hissedebiliyorum. Eski manyetiklerde hiç böyle bir sorunum yoktu. Yükseklikleri de ayarladım her şeyi denedim sorunun yükseklikte olmadığını anladım. Şimdi aklımda iki adet düşüncem var
1) Ya manyetiklerin bağlantısında bir hata yaptım, ama clean seste herhangi bir bozulma vs olmuyor anlamadım.
2) Sorun potanslardan kaynaklanıyor olabilir mi? Birkaç yerde çamurlanma yapan sesin potanslardan kaynaklandığı hakkında birkaç şey okumuştum. Eski manyetiklerle bir sorun yoktu fakat yeni manyetiklerin çıkış gücü vs farklı olduğundan dolayı potanslar yetersiz kalıyor olabilir mi?
Tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
1) Ya manyetiklerin bağlantısında bir hata yaptım, ama clean seste herhangi bir bozulma vs olmuyor anlamadım.
2) Sorun potanslardan kaynaklanıyor olabilir mi? Birkaç yerde çamurlanma yapan sesin potanslardan kaynaklandığı hakkında birkaç şey okumuştum. Eski manyetiklerle bir sorun yoktu fakat yeni manyetiklerin çıkış gücü vs farklı olduğundan dolayı potanslar yetersiz kalıyor olabilir mi?
Tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum