Ben sahsen kendi C-1 Exotic'imde seramik miknatisli SH6 Duncan Distortion kullaniyorum. Camur ve sumuk gibi palm mute'lardansa daha tane tane, tok ve cekic gibi palm mute'lar elde ediyorum, biraz polepiece'leri yukseltip (tabi tellere gore dogru oranlarda), pickup'i yaklasik 1.5cm asagida tutuyorum tellere, amfiden gain beslemeyi tercih ediyorum.
EMG'lere pek alisamadim, biraz fazla compressed gibi geliyor bana, ya da benim alisamamamdan kaynaklaniyor olabilir, her halukarda EMG'ler de yuksek gainli muzik icin idealdir, onu soyleyeyim.
Duncan alacaksan ozellikle kopruye Invader almamani tavsiye ederim, cok boguk ve gevurlarin🙂p) tabiriyle muddy bir manyetik, ozellikle mute'lar tok tok tok diye cikacagina gonc gonc (ses benzetmelerimin hastasiyim) diye sumuk yapisirmis gibi cikiyor, tabi alder body bir gitarda nasil bir cevap verir orasi da ayri.
Bir de EMG'lere 9v gerilim yerine 18v'ta calismasi icin bir modifikasyon varmis, yanlis hatirlamiyorsam 2 pil baglaniyordu, compression'u azaltip tonu daha hacimli yapiyor diyorlardi, ona da bir goz atmak lazim, belki cok daha farkli ve guzel sonuclar dogurabilir.