1- Mikrofonda endüstri standartları ile anılan SHURE gibi bir markanın ürününün, kusurlu olarak piyasaya sürüldüğünü ve ilave bir aparat ile kullanılması gerektiğini düşünmeniz aslında komik bir durum.
Fazlaca gain ihtiyacı ve yüksek seviyede gürültü... FAKE bir SHURE a sahip olabilir misiniz? Bu yüzden sizde bu ihtiyaç vasıl olmuş olabilir mi?
2- Kullandığınız ses kartı ise piyasanın en kötüsü ve en kötü şöhretine sahip... Ancak nedense Focusrite kullanıcıları markanın fanboyu gibiler. Ürüne bir şey dediğimizde tavuğunu kesmiş gibi tepki veriyorlar. Muhtemelen şimdi her focusrite fanboyu gibi burada kaç milyon kişinin bu kartı kullandığından falan bahsedeceksiniz... Ürünün rengini kırmızı olması ile ilgili olabilir. Büyülüyor mu ne?!
3- Ses teknikeriyim. Mesleğim bu. Dolayısı ile "SNR oranının ne olduğunu araştırmak" kısmı size gerekli. Ancak onu doğru bilmediğiniz / yanlış yorumladığınız aşikar... Üründe sensivitiy -59db olarak belirtiliyor. "Gain seviyesinin düşüklüğü"nden değil. İş öğretmeye çalışırken düştüğünüz acziyeti görünce çok fazla güldüğümü belirteyim...
"Olmayan" şu; Hangi sinyal genliğinde, hangi gain staging mantığında, kaynak ile ne şekilde ilişkilendirerek kullandığınızı bilmiyoruz. Bu yorumunuzla bir yargı yaratmak istiyorsanız; bu şekilde bir tanımlama zayıf ve anlamsız. İkinci olarak piyasanın en yüksek "noise flloor / return loss / RTL samples" işleme kapasitesine sahip ses arabirimine sahip olduğunuzu da tekrar belirteyim.
1- "Dostun" değilim.
2- "Hiç bir şey bilmeyen biri"; "hiç bir şey anlatamadığıma" karar vermiş... Ajdar gibi bir şey olmalısın sen..
3- Herşeyi bilen biri, daha Ses arabirimi ile; ses kartı arasındaki farkı bilmiyor... Madem biliyorsun, neden konu açtın ki? Sanırım "-Ağam bizi test ediyir..." Yardımcı olmaya çalışan birilerine yaptığın şey de epeyce bir saygısızlık...
bende tam olarak bu soruyu sorucaktım bilgisi olan var mı diye hissetmişsin sanırım 😀 . Yapılan bi listede sm7b ile kullanılabilecek en iyi preampler listesi yapmışlar 1. SE Electronics DM1 Dynamite 2. Cloudlifter 3. Triton olarak sıralamışlar sence en iyisi triton mu veya başka birşey mi , bu liste güvenilir mi , ve neden triton ? Türk mantığıyla düşünecek olursakta fiyat olarak yurt dışında da 3. 2 .1 diye sıralanıyor 😀SM7B ile birlikte SE Electronics DM1 Dynamite kullanıyorum oldukça memnunum ama ilk tercihim Triton olurdu.
Tamamı ile algı benimkisi. Mesela Triton Kemper, DM1 de Headrush olarak görüyorum ve Headrush bana yetiyor gibi düşün. 🙂 DM1 benim ihtiyacım için yetti de arttı bile. Fiyatına bakma işlevi önemli. 🙂 SE ucuz diye bence o listede.bende tam olarak bu soruyu sorucaktım bilgisi olan var mı diye hissetmişsin sanırım 😀 . Yapılan bi listede sm7b ile kullanılabilecek en iyi preampler listesi yapmışlar 1. SE Electronics DM1 Dynamite 2. Cloudlifter 3. Triton olarak sıralamışlar sence en iyisi triton mu veya başka birşey mi , bu liste güvenilir mi , ve neden triton ? Türk mantığıyla düşünecek olursakta fiyat olarak yurt dışında da 3. 2 .1 diye sıralanıyor 😀
Tamamı ile algı benimkisi. Mesela Triton Kemper, DM1 de Headrush olarak görüyorum ve Headrush bana yetiyor gibi düşün. 🙂 DM1 benim ihtiyacım için yetti de arttı bile. Fiyatına bakma işlevi önemli. 🙂 SE ucuz diye bence o listede.
176483 eklentisini görüntüle
anladım çok teşekkür ederim yardımın için triton alıcam gibi içime fazlasıyla sindiTamamı ile algı benimkisi. Mesela Triton Kemper, DM1 de Headrush olarak görüyorum ve Headrush bana yetiyor gibi düşün. 🙂 DM1 benim ihtiyacım için yetti de arttı bile. Fiyatına bakma işlevi önemli. 🙂 SE ucuz diye bence o listede.
176483 eklentisini görüntüle
"İletişim uzmanı"mız da gelmiş... Yazı yazarken paragraf, satırbaşı, noktalama işaretleri kullanmayı öğretmediler mi bir iletişimci olarak size?elbette değilsin zaten ortamı birazda olsa yumuşatmak amaçlı kullanılmıştır. Anladığım kadarıyla iletişim becerileri konusunda baya bir eksiksin sana ilk okul çocuklarına anlattığım gibi anlatmalıyım buna ihtiyacın var gibi. Karşındaki insan yardım almak amacıyla bir soru soruyorsa ve bu konuda bilgisi olmadığını söylüyorsa karşısındakinin anlamadığı terimler kullanarak veya sorduğu soruların dışında bir şeyler söyleyerek kişiye bir bilgi vermiş olmuyorsun ferrarisini satamayan bilge. Preamp ve ses kartı konusunu daha önce araştırmıştım ve çoğu insan @blackfriday666 gibi aynı ürünü önerdiler tek kişisin önermesi sonucu bu ürüne yönelmiş değilim. Ben her şeyi bildiğimi hiçbir yazımda dile getirmedim sadece senin kendince vermeye çalıştığın 1. 3. 4. örneğin herkes tarafından bilinebilecek şeyler olduğunu dile getirdim ve aksine her yazımda hiçbir şey bilmediğimi söyledim ki bilen kişiler bana daha rahat yardımcı olabilsinler. Okuduğunu anlamada zayıf eksi(-) . Herkes her şeyi bilmek zorunda değil nasıl ki sen iletişim konusunda eksiksen bende ses kartları mikrofon cart curt konusunda bilgi sahibi değilim ve bu tarz forumların amacı da zaten bilgisi olmayanların bilgi sahibi olanlardan yardım alabilmesidir. Ama senide anlıyorum toplumda açılın ben doktorum tarzında bir minvalde bulunabileceğin bir mesleğin olmadığı için boyunu geçen egonu bu tarz yerlerde tatmin etmeye çalışıyorsun karakter meselesi 🙂. Ajdarla bir benzerliğim olduğunu düşünmüyorum ben müzikle ilgilenmiyorum fakat senin iletişim yoksunluğu konusunda ajdarla ikiz kardeş olduğunu söyleyebilirim 🙂 Ama cevap yazmak senin açından iyi bir şey oldu diye düşünüyorum eksikliklerini görmüş oldun tabi bunları kabul edebilecek erdem sizde var mı ? cevabı bilinen sorular ...
Çok yazık. Utanç verici... SHURE, kendi mikrofonunun tanıtımını yaparken; inşaat demirine Pasif Preamp eklemeyi unutmuş. XLR ile bağlamış... Uyarsanız?Hocam 12lik inşaat demiriyle bağladığınız için mi SE kullanmayı tercih ettiniz. XLR ile bağlayınca ihtiyaç kalmıyor diyorlar da.
Ben ilk önce doğruca Headrush Core için aldım XLR ile kullandım yetmedi, sonra ses kartı aldım onunda DB durumu yetmedi mecbur SE aldım. Zaten o yüzden sonrasında SM7DB modelini çıkarttılar. 🙂Hocam 12lik inşaat demiriyle bağladığınız için mi SE kullanmayı tercih ettiniz. XLR ile bağlayınca ihtiyaç kalmıyor diyorlar da.
Ben çok kitlendim bu başlığa. Dün geceden beri fırsat buldukça da ufak ufak bakmaktayım. Elimizde bi alet var, hakkını vererek kullanalım, değil mi? Onlarca farklı sayfa onlarca farklı yorum okudum. Farkı amaçlar sonucunda kullanıcı yorumları, kayıtları inceledim. Bunların hepsi tartışılabilir noktada elbette ancak doğrudan Shure sayfasından bir pasaj paylaşıyorum.
Özet; Tek başına yetmiyor. 🙂