Ben çok kitlendim bu başlığa. Dün geceden beri fırsat buldukça da ufak ufak bakmaktayım. Elimizde bi alet var, hakkını vererek kullanalım, değil mi? Onlarca farklı sayfa onlarca farklı yorum okudum. Farkı amaçlar sonucunda kullanıcı yorumları, kayıtları inceledim. Bunların hepsi tartışılabilir noktada elbette ancak doğrudan Shure sayfasından bir pasaj paylaşıyorum.

The SM7B might be the podcaster’s microphone of choice, but you’ll need plenty of gain to get that legendary sound. ANDREW ANDERSON explains how to optimize your Shure SM7B setup and who might benefit from the new SM7dB instead.

www.shure.com

_______
But when I played the recording back, I didn’t hear the warm, deep voice I was hoping for. Instead, it was very quiet. I checked the cables and tried again, but still nothing. What was going on? 
Well, here’s the thing: the SM7B can make your voice sound as warm and lush as Barry White gargling honey. And yes, it will cut out a preposterous amount of background noise. But in order for it to work, you’ve got to have either an in-line preamp or rather beefy audio interface with lots of clean gain on tap…
Çok enteresan, adamlar resmi sayfalarına böyle bir kullanıcı değerlendirmesi koymuş. Nasıl da kusursuzdu oysa ki. :/
Devam ediyor.
…and, unfortunately, I had made the rookie mistake of buying an SM7B without one. This is the sonic equivalent of asking for your gazpacho soup to be heated up, or going to the toilet without checking if there’s paper first. 
For a music tech journalist like me, it was frankly a bit embarrassing.
Adamlar "her önüne gelen aletle süper iyi çalışmaz aslında." durumunu çıtırdan kabul ediyor sanki. Aradan bazı yerleri atlıyorum, meraklısı tamamını okuyabilir.
Now, back in the day, professional mixing desks could boost your signal by up to +100dB. But until quite recently many of your typical consumer-level audio interfaces simply didn’t have enough power for the SM7B, which likes around +60dB of clean gain to hit that sweet spot of tone. So, if you don’t have a fairly new interface, you’ll probably need an extra preamp to use the microphone properly.
There are tons of affordable options out there, but we’d recommend sticking with a phantom-powered option that you can just plug and play. These don’t have any dials, and there’s nothing to setup – all you do is put an XLR (TS, TRS, optik kablo, inşaat demiri, çamaşır ipi değil aman ha) from your mic into one end, and then another XLR from the preamp into your recording interface. Easy.
Çok tuhaf cidden. Yoksa bu adamlar, kendi resmi sayfalarında, tam da benim en başta önerdiğim gibi, basit, ayarlama ihtiyacı olmayan, PP ile çalışan bir ürün mü öneriyor ne. Hayret.
_______
Başlığa yolu düşen, ürünün meraklısı arkadaşlar. Eğer sisteminizi bu mikrofon etrafında kuracak bir podcast üreticisi, yayıncı, ya da yalnızca seslendirme, vokal kayıtları alan bir üretici iseniz, almayı planladığınız ses kartının size sunduklarını iyi incelemeniz bence elzem. Bence, nasıl ki arabanın kadranı 260 diye 1.2 motor arabalarımızı sonuna kadar zorlayıp yolda kalmak yerine kontrollü şekilde hedefa varmaya çalışıyorsak, giriş-orta seviye ses kartlarının görece ucuz/kalitesiz preamplerini de limitlerinin sonuna kadar zorlamak, belki zorlamamıza rağmen yeterli seviyeye ulaşamamak yerine 30-100 USD bandında paralar harcayarak görece daha kaliteli sonuçlar alma ihtimaliniz bulunmakta. Zaten metinde anıldığı gibi, zahmetsiz, gürültüsüz, küt diye 100 db gain koyan bir ses kartına erişebiliyorsanız sizin için ihtiyaç da mesele de yok demektir. Ama muhtemelen çoktan 30 - 40 cloudlifter parası yakmışsınızdır.
Ancak bunların hiçbiri kesin değil. Tek doğrusu yoktur. Alternatif yolları boldur. Bugün kült haline gelmiş birçok "sound" deneysel yaklaşımlar, imkansızlık gibi durumlardan çıkmıştır. Carcass 5150yi 5150 ile boostlarken, Florida Death Metali ucuz solid stane amfilerle inşa edilirken, bir Black Metal külliyatı koca odaya atılmış 1 - 2 mikrofonla yaratılırken muhtemelen müziği ve sesi bilim zanneden dayıların yakınında çok durmadıkları için bunları yapabildiler. Ancak müzik sanattır, ses enerjidir, ses mühendisliği sırtını fizik bilimine, özellikle elektrik fiziğine dayayan bir uygulama alanıdır. Amfiyi kabine doğru değerlerde bağlamak, mutlak fizik kurallarına dayanır. Amfinizi nasıl ayarlayacağınız kendi tasarrufunuzdur. (Bunları konuşuyor olmamız bile komik, neyse) 
Cebinizdeki son 100 dolar parayı elbette gidip buna harcamayın, ancak gözünüze ilişmeyecekse alın, deneyin, satın. Hiçbir specsheet, hiçbir YouTube videosu, hiçbir Reddit yorumu kendi kulaklarınızla edindiğiniz tecrübenin önüne geçemez. 
Eyyorlamam bu kadar, önümüzdeki başlıklarda beraber öğrenmek, kurcalamak dileğiyle <3 
-Dümdüz İnsan Tolga