cevabın için çok teşekkür ederim araştırdığım kadarıyla ses kartıda önemliymiş yanlış bilmiyorsam , fetheadi kesin alıyorum o zaman ve şu ses kartıyla kullanılabilir mi fiyatı uygun geldi Amazon.com.trSM7B -59 dB output ile bayağı düşük bir çıkışa sahip. Bu nedenle yalnızca ses kartı yeterli olmayacaktır. Ben bu ürünle kullanıyorum.
![]()
TritonAudio FetHead
Microphone Preamp For dynamic and ribbon microphones, Extremely low-noise Class A JFet amplifier, 27 dB gain (@3 kOhm load), XLR 3-pin female to XLR 3-pin male, 4 Coordinated JFets Note: Requires 24 - 48 V phantom power and does NOT transfer...www.thomannmusic.com
Bu ürünle kullanmak için de 48V güç sağlayan (hemen hemen her kart sağlıyor) bir ses kartı yeterli olacaktır.
almışken en iyisini almalıyım diye düşünüyorum ve amerikadan getirticem orda daha uygun ses kartı ve mikrofon 600 $'a ses kartını ve mikrofonu kapatıcam gibi Amazon.com bu ses kartını önermişler orda ben şunu atmıştım Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 Ses Kartı | doremusic fakat ilk attığım linkteki ürünün daha iyi olduğunu söylemişler bu konu hakkında bir bilginiz var mı ?Hocam özellikle SM7B almaktaki amacın nedir? Shure ürünleri Türkiye'de maalesef çok fahiş fiyatlarla satılıyor. Daha uygun fiyatlı ve aynı kalitede ki aşağıdaki alternatifleri öneririm.
Universal Audio SD1 Dinamik Kardioid Mikrofon Fiyatı ve Özellikleri - SesçiBaba
sE Electronics DynaCaster Dynamic Condenser Mikrofon | doremusic
Yanlış bilmiyorsam sE Electronics'in mikrofonu üzerinde preamp'le geliyor. Ek bi yükselticiye gerek kalmaz.
kaliteli olarak önerebileceğin başka bir fethead var mıdır bizimkilere sizin attığının featheadi attım fakat amerikadan alıcakları için daha uyguna daha kaliteli birşey bulma ihtimalim var başka önerebileceğiniz bir marka veya ürün var mıdır ?Ses kartı elbette önemli. Benim şahsi kaygılarım arasında SM7B'yi kullanmaktan daha öte konular olduğu için Focusrite 18i20 Gen3 kartı Focusrite Octopre Preamp ile 16 kanal paralel kayıt alabilen bir A/D converter olarak kullanıyorum. Ayrıca Tascam M2600 MKII Analog masayı preamp ve eq amacıyla kullanıyorum.
Ancak tek kaygınız bu mikrofonu kullanmaksa bütçeniz içindeki güncel bir XLR girişli Phantom Power verebilen bir model iş görecektir. Fethead yine benim işimi çözüyor ancak daha yüksek bütçelere daha da kaliteli ürünler muhakkak vardır. Ben F/P bir ürün önerdim.
SM7B -59 dB output ile bayağı düşük bir çıkışa sahip. Bu nedenle yalnızca ses kartı yeterli olmayacaktır. Ben bu ürünle kullanıyorum.
![]()
TritonAudio FetHead
Microphone Preamp For dynamic and ribbon microphones, Extremely low-noise Class A JFet amplifier, 27 dB gain (@3 kOhm load), XLR 3-pin female to XLR 3-pin male, 4 Coordinated JFets Note: Requires 24 - 48 V phantom power and does NOT transfer...www.thomannmusic.com
Bu ürünle kullanmak için de 48V güç sağlayan (hemen hemen her kart sağlıyor) bir ses kartı yeterli olacaktır.
Hocam özellikle SM7B almaktaki amacın nedir?
1- Araba parasına bile mikrofon alabileceğinizi düşünürsek; o alacağınız mikrofon en iyisi değildir.almışken en iyisini almalıyım diye düşünüyorum ve amerikadan getirticem orda daha uygun ses kartı ve mikrofon 600 $'a ses kartını ve mikrofonu kapatıcam gibi Amazon.com bu ses kartını önermişler orda ben şunu atmıştım Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 Ses Kartı | doremusic fakat ilk attığım linkteki ürünün daha iyi olduğunu söylemişler bu konu hakkında bir bilginiz var mı ?
kaliteli olarak önerebileceğin başka bir fethead var mıdır bizimkilere sizin attığının featheadi attım fakat amerikadan alıcakları için daha uyguna daha kaliteli birşey bulma ihtimalim var başka önerebileceğiniz bir marka veya ürün var mıdır ?
sizin attığınız ses kartını göndermiştim orda çalışanlar Amazon.com bu ses kartının daha iyi olduğunu söylemişler yardımcı olabilirseniz çok sevinirim sizce bu daha mı iyi harbiden ?
Dostum uzun uzun yazıp hiçbir şey anlatmamışsın bu büyük bir başarı öncelikle seni tebrik ederim. Bu anlattığını yoldan geçen 10 yaşındaki çocuklarda bilir bu tarz gereksiz şovlara lüzum yok yardım etmeye çalışacaksan amenna fakat lüzumsuz ego kasmaya çalışacaksan seni dışarı alalım. Podcast canlı yayın video seslendirme gibi işler yapıcam araştırdığım kadarıyla yapacağım işte en iyi olarak bu geçiyor ve milyonu olanda bu mikrofonu kullanıyor milyarı olanda bu mikrofonu kullanıyor bu yüzden bu mikrofonu alıyorum1- Araba parasına bile mikrofon alabileceğinizi düşünürsek; o alacağınız mikrofon en iyisi değildir.
2- Öncelikle ne için "-en iyisi"? Neyin kaydını yapacaksınız? Onu bir tespit etmek lazım. Yoksa boşa para harcamış olursunuz. Bence Vokal kaydedilecekse SM7B yanlış bir tercih.
3- En iyi mikrofonu almış olmanız en iyi / en etkili sesi / ya da o mikrofonun en iyi performansını kaydedebileceğiniz anlamına da gelmez. Çok iyi bir mikrofon için, onu iyi sürebilecek bir mikrofon preamfisi gerekir. Ses kartlarında kaliteli preamp devreleri olmaz.
4 - Ferrari almış olmanız, F1 de yarışabileceğiniz anlamına gelmez. Müzik kayıt teknolojileri yetkinliğinizin de olması gerekir( ki, tavsiye istediğiniz konuya bakılacak olursa hiç bilgi sahibi değilsiniz) Performans alamayacağınız şeylere fazla para ödemek yerine, sizin yapabileceklerinizi tamamen karşılayabilecek orta karar şeyler ile başlamanız daha uygun olabilir.
@Rotcafelgnis İhtiyaç olmadığını düşünebilirsiniz. Bu bir fikirdir. Ama "yoktur" şeklinde kesin yargılar sunmak bence biraz komik. Ek olarak kendim bir SM7B, Focusrite 18i20 Gen3, Focusrite Octo-Pre Gen3 ve Triton Fethead sahibiyim. Aynı mikrofonu
SM7B -59 dB output ile bayağı düşük bir çıkışa sahip. Bu nedenle yalnızca ses kartı yeterli olmayacaktır. Ben bu ürünle kullanıyorum.
Signal/noise ratio anahtar kelimesini araştırmanızı öneririm hocam.
Aynı mikrofonu
-Doğrudan Focusrite 18i20 ses kartına
-Önce Octo-Pre ile yükseltip sonra 18i20'ye
-Önce Fethead'e oradan 18i20'ye
şeklinde 3 farklı metodda da, aynı sinyal seviyesini sağlayacak şekilde input gain ayarlayarak kayıt aldım. Aynı seviyede çok farklı gürültü miktarlarına sahiplerdi. Kağıt üstünde bakınca benim ses kartım da tek başına yeterli gaine sahip. Ancak "ihtiyaç yoktur" olmadı malesef.
Dostum uzun uzun yazıp hiçbir şey anlatmamışsın bu büyük bir başarı öncelikle seni tebrik ederim. Bu anlattığını yoldan geçen 10 yaşındaki çocuklarda bilir bu tarz gereksiz şovlara lüzum yok yardım etmeye çalışacaksan amenna fakat lüzumsuz ego kasmaya çalışacaksan seni dışarı alalım. Podcast canlı yayın video seslendirme gibi işler yapıcam araştırdığım kadarıyla yapacağım işte en iyi olarak bu geçiyor ve milyonu olanda bu mikrofonu kullanıyor milyarı olanda bu mikrofonu kullanıyor bu yüzden bu mikrofonu alıyorum
1 - Her mikrofon bir mikrofon preampiyle çalışıyorsa her mikrofon aslında kusurlu mudur sizce? Ya da ses kartlarının mikrofon preamplerini çok sağlıklı bulmadığımız için ses kartına yüklenmek yerine farklı bir alternatif ile bu yükü dağıtarak daha iyi sonuç alma çabası bir mikrofonu kusurlu mu yapar?
Öyle ise geri dönün ve benim mesajıma yanıt verdiğiniz yanıtı gözden geçirin. Kimseyi küçümsemedim, öyleyim böyleyim demedim ben sizden önce.konuyu öğretmekten ziyade "araştırmanızı önerdiğim" bir pozisyondayken; bir cevap vermekten ziyade ancak "ben şuyum, buyum, güldüm, eğlendim" gibi ifadeler kullanabilen birisi olduğunuzu görmek, çok sağlıklı iletişim kurulabilir birisi olmadığınızı hissettirdi bana. Buradan da pek birşey olduramadınız.
Bu bir fikirdir. Ama "yoktur" şeklinde kesin yargılar sunmak bence biraz komik.
Ancak "ihtiyaç yoktur" olmadı malesef.
Müthiş pahalı amfilere, gitarlara sahip olup, henüz gain açmayı bile beceremeyenleri de dahil edelim.Özetle, belki siz evinde SSL, Neve konsollarla çalışan, Chris Lord Alge'a ders verecek bir adamsınız. Belki de vileda atmak için girdiği mekanda ışık ses derken günün sonunda kendine tekniker diyen "Beho X32" sevdalısı bir "sesçi"siniz. Bilemeyiz. Sonuçta bir nickin arkasından konuşan "herhangi" birisiniz şu an.
Yoo, öyle dememişsiniz...Bu doğrudur demiyorum. Ben bunu yaşadım, sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum diyorum. İsteyen de araştırsın diye gerekli anahtar kelimeyi veriyorum.
Öncelikle o kişiyi doğru yönlendirebilmek için; belirtmemişse, ürüne neden ihtiyacı olduğu, ne için ihtiyacı olduğu ve tecrübesi sorulur.Muhtemelen başlığı açan ve başlığa bakacak olan kişiler de benzer segmentte ürünlere erişebilir olacak. Bu nedenle ne kadar yetkin olduğunuz ve neye güldüğünüzü anlatmaya doyduğunuzda, konuya dair yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara gerçek bir öneride bulunmanızı tavsiye ederim. Buyurun bir ses kartı önerin. Fiyat aralığı verin. "Bunu kullanırsan sorun yaşamazsın" diyin. Kayıt örneğinizi paylaşın mesela sayın tekniker.
Tuhaf mı cidden? Kibrit kutusu kadar şeyi ses kartı sanan biri var karşımızda; Belirtmediği için elbette ki onun amacının ne olacağını bilemeyiz.Ama şu başlıkta hangi mikrofon diye sorulmazken, SM7B'nin muhtemelen hihate, trampet alta atılmayacağı belliyken buralara kadar inmek... Tuhaf cidden.
kusurlu olarak piyasaya sürüldüğünü ve ilave bir aparat ile kullanılması gerektiğini düşünmeniz aslında komik bir durum.
Müthiş pahalı amfilere, gitarlara sahip olup, henüz gain açmayı bile beceremeyenleri de dahil edelim.
Yoo, öyle dememişsiniz...
Öncelikle o kişiyi doğru yönlendirebilmek için; ürüne neden ihtiyacı olduğu, ne için ihtiyacı olduğu ve tecrübesi sorulur.
Bunu yaptım. Terbiyesizce bir yanıt aldım. Muhtemelen size özendi.
konuyu açan da sizin önerdiğiniz aparata yönelmişse, bu meseleyi o şekilde siz anlatamamışşsınız.Yani benim "Yalnızca ses kartı yeterli olmayacaktır" cümlemden mikrofonun kusurlu olarak piyasaya sürüldüğünü beyan ettiğimi ve bu açıdan bir "yetersizliği" olduğunu anlıyorsanız pek anlaşamayacağız gibi duruyor.
İkisi de bilimdir. Kesin yargılar içerirler.Konu müzik ve ses olunca herhangi bir konu hakkında kesin yargılar sunmak komik.
Mesleğim ekipmana sahip olmayı gerektirmiyor. Ama yine de bir şeyler mevcut 🙂Ben ne insanlar tanıyorum evinde onlarca amfisi, gitarı var ama 1 mikrofonu bile yok.
Art niyet sizinkiydi. Komik bulduğunuz yoruma, komikçe yanıt aldınız. Neden görmezden geleceğim ki? Sadece düzeltme amacı olan bir mesajı bahsettiğiniz tavırla yanıtlasaydınız; şu an bunları karşılıklı yazmıyorduk.Bu konuda katılıyorum. İlk ifadem fazla katı. Ancak sonrasında gereken düzeltmeyi ve açıklamayı da tüm sinyal zincirimi ve detaylı şekilde açıklayarak yapmıştım. Yalnızca ilk yorumu alıntılayıp o yorumu işin içine katmayışınızda da yine art niyet seziyorum. Bu mizaçtaki insanları da çok net şekilde, sevmiyorum, doğru bulmuyorum.
Gayet doğru, aksini düşünmek sizin önyargınız ki yazdıklarımı "Komik" bularak. Buna şüphe bırakmadınız.SM7B almaya karar vermiş ve bunun yanındaki bileşenleri soran bir insana "o mikrofon en iyisi değil" noktasından girip ne kaydedeceksin noktasına gitmeniz bence doğru bir yaklaşım değil. Belki gerekli soruları sorarak başladığınızı düşünüyorsunuz ama öncesinde yaptığınız tespitler, kendinizi ifade ediş şekliniz bence fazlasıyla sivri.
Anlamaya çalışmak yerine; balıklama dalıp, parça önermeye geçmemişim. Bir kaç soru sormuşum...Ayrıca mevcut sorulardan önce "nasıl bir ortamda kaydedeceksin, nasıl bir izolasyonun var, condenser seçmek için bütçen ve alanın var mı" gibi temel prensiplerle başlamak yerine ne kaydedeceksin demesi ne kadar yetkinlik barındırıyor cidden?
Zaten onu demişim.Yoksa basitçe "Yukarıdaki arkadaş ıvır zıvır aletler önermiş ama SM7B şu, şu, şu aletlerle kullanıldı mı sorunsuz çalışır. Bak bunlar da videoları." demek gerçekten bu kadar zor mu geliyor anlayamıyorum.
Buraya sadece mesleğimi yazdım; "-ego kasmak" olarak nitelendirildi. Kişisel veri mi istiyorsunuz daha fazla hakaret edebilmek için?Terbiyesizlikten falan bahsediyorsunuz ama yalnızca bir nick ve köpek resminden ibaret olduğunuz, yetkinliğinizin valide edilmesini sağlayacak en ufak bir veri olmayan bu platformda, kimse sizi anlamaya çalışmak, sivri ifadelerinize sempati göstermek zorunda değil.
Hak edene.Çünkü hala o orta karar ürünün adını bile dillendirmediniz. Uzun uzun mesajlarla tartışmaya erinmiyorsunuz ama başlığa kattığınız şey sıfır. Önerin artık şu orta karar aleti de gidip alayım, takayım kırmızısına yandığımın Focusriteları yerine.
Hadi.
Ses kartınızın Line kanalına girmemeli, TS jack ile kullanmamanız gerekir."
Hak edene.
Çok "Komik" ti.Hüehüwhüeühüe. Engel artık ya, ben yetişemiyorum bu kafalara.
Tebrikler lafı uzata uzata “XLR kablo kullan.” diyebildiğiniz için. Ben optik kablo ile bağlıyordum ondan oldu böyle herhalde.
SM7B ile birlikte SE Electronics DM1 Dynamite kullanıyorum oldukça memnunum ama ilk tercihim Triton olurdu.cevabın için çok teşekkür ederim araştırdığım kadarıyla ses kartıda önemliymiş yanlış bilmiyorsam , fetheadi kesin alıyorum o zaman ve şu ses kartıyla kullanılabilir mi fiyatı uygun geldi Amazon.com.tr