Hallettim arkadaşlar ama şöyle hallettim. Sanayide gitarla gezmeye vaktim ve gücüm yoktu açıkçası ama teşekkürler, aklımda artik indüksiyon bobini 😀. Gitar 2007 model ve hiç açılmamıştı o somun bu zamana kadar. Belki çok sıkı değildi ama bu jak sistemi öyle tuhaf ki jack girişi zaten küçük bir parça ve yusyuvarlak, ne içten ne dıştan tutabilecegim hic bir yeri yoktu. Yuvasında somunla birlikte özgürce dönüyordu. Ben de aldım dremeli, somunun çevresine cok katlı bantlar yapıştırdım (ki bu çok önemli gitarı korumak için!!, dremel sekip rahatlikla gövdeye zarar verebilir). Metal kesici disk ile dikkatlice somunu bir kenarından epey incelttim (yazması kolay ama çok dikkat isteyen bir is). Fazla ısıtmadan, molalar vererek, sonunda iyice zayıflayan somun bıraktı kendini. Simdi sadece yeni somun almam gerekiyor.
Lastikli kargaburun, sıcak silikon kaplı jak sokma yöntemleri ise yaramadı.
Semi-hollow modifikasyon acısından zaten dertlerin pik düzeyi, ben sadece manyetikleri değiştirdim ama bu jak girişi derdi ile birlikte tum akşamım bu ise gitti. Neyseki en ufak bir hasar olmadan işlem bitti. Stratin gözünü seveyim 😀