Silverline 20w vs HT5R

• Konuyu açan Konuyu açan HüD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar

Elektro gitara yeni başladım ve ilk amfimi alacağım fakat üstünkörü araştırmalarımla Silverline 20w ve HT5R arasında kaldım ve açıkcası bu konuda bilgim çok yetersiz o yüzden sizlerin beni olabildiğince aydınlatmasını rica edeceğim. İleride sürekli amfi değiştirmekle uğraşmak istemiyorum o yüzden alacağım amfinin ilerisi için de yeterli olması benim için çok önemli. İleride nasıl bir ihtiyaç doğar acemi olduğum için onu da bilmiyorum o yüzden o konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
Jazz,blues ve rock çalmak istiyorum.
Alacağım amfiyi evde kullanacağım fakat ileride ufak bir sahne için de yeterli olması çok iyi olur.
Sizce hangisini almalıyım ?

Selamlar,genel olarak evde çalma niyetindeyseniz yeni başladığınızdan katana,silverline gibi amfiler başlangıç açısından iyi bir alternatif oluştururlar.Ht5 ise versatil,sahnede daha iyi iş görecek bir amfi olsa da all tube olmayan,her yola gelse de hiçbir yola da tam oturmayan vasat bir amfidir.İkinci el alacaksanız da ilk üretilen serilerden uzak durmanızı öneririm.Daha sonrasında gitar çalmayı temel seviyede iyice öğrendiğinizde,high gain tonlarda çalarken telleri susturmayı,düzgün bir tuşede çalabilmeyi kavradığınız durumda ev ortamında iyi bir ses kartı ve referans monitör alıp kaliteli pluginlerle kullanmanızı,sahne vb. gürültünün sorun olmadığı durumda bütçenizin elverdiğince kaliteli bir lambalı amfi almanızı öneririm.Bu dijital pratik amfileri ya da 3,5 wattlık amfiler fazlasıyla iş görür,güzel ses verebilir ancak neticede oyuncak gibidir,uygununu alıp geçmek bence yeterlidir.

ileride analog pedal seti dizerim tarzı bi düşüncen varsa kafa kabin ht5r kendimde kullanıyorum uzun süredir çok memnunum. Farklı düşüncede isen silverline arkadaşımda denemiştim onunda gayet tatmin edici tonları vardı başlangıç için.

üstte söylenenlere ekleyecek bir lafım yok... ne lafım varsa zaten misliyle yazdım eski başlıklarda...

şu an için sanki Silverline, Katana, Catalyst çok daha işini görür gibi bence ... yani HT5R öyle tam da hayallerdeki gibi "lambalı amfi" değil aslında ... neyse dediklerim tavsiye değil fikir sadece ... bak, araştır iyice

Geri