Silverline 20w vs HT5R

Merhabalar

Elektro gitara yeni başladım ve ilk amfimi alacağım fakat üstünkörü araştırmalarımla Silverline 20w ve HT5R arasında kaldım ve açıkcası bu konuda bilgim çok yetersiz o yüzden sizlerin beni olabildiğince aydınlatmasını rica edeceğim. İleride sürekli amfi değiştirmekle uğraşmak istemiyorum o yüzden alacağım amfinin ilerisi için de yeterli olması benim için çok önemli. İleride nasıl bir ihtiyaç doğar acemi olduğum için onu da bilmiyorum o yüzden o konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
Jazz,blues ve rock çalmak istiyorum.
Alacağım amfiyi evde kullanacağım fakat ileride ufak bir sahne için de yeterli olması çok iyi olur.
Sizce hangisini almalıyım ?

Selamlar,genel olarak evde çalma niyetindeyseniz yeni başladığınızdan katana,silverline gibi amfiler başlangıç açısından iyi bir alternatif oluştururlar.Ht5 ise versatil,sahnede daha iyi iş görecek bir amfi olsa da all tube olmayan,her yola gelse de hiçbir yola da tam oturmayan vasat bir amfidir.İkinci el alacaksanız da ilk üretilen serilerden uzak durmanızı öneririm.Daha sonrasında gitar çalmayı temel seviyede iyice öğrendiğinizde,high gain tonlarda çalarken telleri susturmayı,düzgün bir tuşede çalabilmeyi kavradığınız durumda ev ortamında iyi bir ses kartı ve referans monitör alıp kaliteli pluginlerle kullanmanızı,sahne vb. gürültünün sorun olmadığı durumda bütçenizin elverdiğince kaliteli bir lambalı amfi almanızı öneririm.Bu dijital pratik amfileri ya da 3,5 wattlık amfiler fazlasıyla iş görür,güzel ses verebilir ancak neticede oyuncak gibidir,uygununu alıp geçmek bence yeterlidir.

ileride analog pedal seti dizerim tarzı bi düşüncen varsa kafa kabin ht5r kendimde kullanıyorum uzun süredir çok memnunum. Farklı düşüncede isen silverline arkadaşımda denemiştim onunda gayet tatmin edici tonları vardı başlangıç için.

üstte söylenenlere ekleyecek bir lafım yok... ne lafım varsa zaten misliyle yazdım eski başlıklarda...

şu an için sanki Silverline, Katana, Catalyst çok daha işini görür gibi bence ... yani HT5R öyle tam da hayallerdeki gibi "lambalı amfi" değil aslında ... neyse dediklerim tavsiye değil fikir sadece ... bak, araştır iyice

Ben de Catalyst dışında hepsini kullanan birisi olarak Silverline diyorum. HT5R gibi amfilerin ilk serileri gerçekten bazıları sorunlu idi. Ne olduğu belli olmayan bir amfi.

Silverline güzel amfi, hatta içlerinde en çok keyif aldığım amfilerden birisi. Lamba modellemeleri ve geniş yelpazesi de tatmin ediyordu fakat yüksek seslerde beni tatmin etmiyordu bazen ufaktan ses patlatıyordu. Bu lambalı amfi taklidi yapıyormuşçasına bir kırılma değil ciddi anlamda eleştirdiğim bir konu. Hatta arkadaşında da vardı o da öyle idi. Bize mi denk geldi bilmiyorum ama hatta bir ara @Gezginluthier' de bile bu durum vardı. Bunun dışında yine de bu amfiden keyif aldım ve yine de tavsiye ederim. Sıralamada ilk sırada yer alır kendimce sıralama yaparsam;

Silverline > Katana > HT5R derdim.

Ben de Catalyst dışında hepsini kullanan birisi olarak Silverline diyorum. HT5R gibi amfilerin ilk serileri gerçekten bazıları sorunlu idi. Ne olduğu belli olmayan bir amfi.

Silverline güzel amfi, hatta içlerinde en çok keyif aldığım amfilerden birisi. Lamba modellemeleri ve geniş yelpazesi de tatmin ediyordu fakat yüksek seslerde beni tatmin etmiyordu bazen ufaktan ses patlatıyordu. Bu lambalı amfi taklidi yapıyormuşçasına bir kırılma değil ciddi anlamda eleştirdiğim bir konu. Hatta arkadaşında da vardı o da öyle idi. Bize mi denk geldi bilmiyorum ama hatta bir ara @Gezginluthier' de bile bu durum vardı. Bunun dışında yine de bu amfiden keyif aldım ve yine de tavsiye ederim. Sıralamada ilk sırada yer alır kendimce sıralama yaparsam;

Silverlineda çok garip bi şekilde bi latency problemi vardı. Amfiyi gidip dorede veya baska yerde denemediğim için bi yorum yapamıyorum ama bu genel olarak bir 'problem' . Ses kartından pluginlerden feragat edip amfi alıp bide latency almak anlamsız.
Katanayla aramızda çok güçlü bir sevgi bağı var .. Malesef katana> ht5r=silverline

Bu yoruma aynen katılıyorum.

Ht-5r combo amplifikatörler arasında muhtemelen en zevk almayacağınız alet olabilir. Diğerlerinin sunacağı farklı duyum karakterleri ve efekt bolluğu ile birlikte dijital ortamda da ekstra kurcalanabiliyor olmaları karşısında ht-5r üzerindeki tekdüze reverb modellemesiyle ve tek başına çok da matah bir sonuç veremeyen clean ve drive kanallarıyla uzun vadede sizi pişman edebilir.

Bu rakamlara çıkabiliyorken başlangıç için ht-5r biraz yanlış bir seçim olur. Silverline ve katana arasında ise benim tercihim kesinlikle silverline olurdu, özellikle drive karakterini çok başarılı bulduğum bir amplifikatördü. Katana ise enteresan şekilde her denediğimde çok donuk ve yapay geldi kulağıma.

Silverline benim için de özel bir yeri olan amfi ama Katana bu süreçte Gen 3 adı altında 3. kere yenilendi, bir araştırmak lazım... Silverline çıktığı günden beri aynı. Yani değişmek illa iyi olacak anlamına gelmez de ihtiyaç olan özellikler vb varsa belki karara yardımcı olur.

Silverlineda çok garip bi şekilde bi latency problemi vardı. Amfiyi gidip dorede veya baska yerde denemediğim için bi yorum yapamıyorum ama bu genel olarak bir 'problem' . Ses kartından pluginlerden feragat edip amfi alıp bide latency almak anlamsız.
Katanayla aramızda çok güçlü bir sevgi bağı var .. Malesef katana> ht5r=silverline
Sİlverline , lamba modellemesinden dolayı çok mantıklı gelmeye başlamıştı. Do-re de 100 watlık olanını deneyenler vardı gerçekten güzeldi .. Artık satın almak amacıyla son araştırmalarımı yaparken latency mevzusu beni frenledi. Oluşan latency, bildiğimiz pena vuruşundan sonra oluşan ses geçikmesi gibi mi?

teknik olarak ölçüm yapmadım... hissiyatı da öyle değil... latency varsa da ben duyamıyorum ya da bende yok
her şekilde ton olarak silverline > katana derim ama ikisi de iyi amfi
ID:X iyi bir alternatif olabilir... dna'sı silverline ama daha fazla efekt vs var (Katana'ya göz kırp)...
HT5 bence de bu devirde artık mmmmh bilmem ki dedirtecek bir cihaz

Düzgün eq yapılmamış herhangi bir katananın herhangi bir silverline a rakip olması mümkün değil.

Ht5r mk3 e kadar upgrade edildi, bir kitlesi var illa ki, preamp katı solid state idi sanki onun. All tube değil diye biliyorum. Silverline da tvp den evrildi. Katana zaten halen upgrade ediliyor.

Ama garip biçimde katana bunlardan çok çok hızlı satılıyor ikinci elde. Fenerbahçe gibi birşey katana, saç baş yolduruyor ama seveni çok.

Ht5'te hem pre katında hem power katında lamba var. Ama solid state devre elemanları da olduğu için all tube değil deniyor, anladığım kadarıyla transistörle desteklenmiş drive'ı. Uzmanı değilim konunun ama ht metal 5 kafa kullandım bir dönem. Fena değildi performansı ama seven var sevmeyen var.

Send-retun, yani effects loop olmayan bir amfiye 30-50 bin vermek bence hiç mantıklı değil.
HT5R bu özelliğe sahip olması ile birlikte kendi karakterine sahip bir amfi. Ama yorumlara göre tonu beğenilmiyor anladığım kadarıyla.
Silverline da ise amfinin kendisi ile yetinmek zorundasınız. Yaın bir gün, pedal sevdanız olur, işe renk ve farklı karakter katmak istersiniz. Musade etmiyor.

Yok mu bu ikisi dışında başka bir ihtimal?

Son düzenleme:
Başlık da eskiymiş, ht5 falan merak eden kaldı mı buralarda bilmiyorum 🙂) neyse fazla bilgi göz çıkartmaz, hehe..

Uzun süre ht5r mk1 (Kore) kafa kullandım (10 seneyi geçti herhalde), 2 kere trafosunu değiştirttim. Tasarım olarak sorunlu bir anfi olduğunu söylüyorlar, hem preanfi hem poweramp katında birer adet lamba var, şu an debut50r combo kullanıyorum, ht5 kafa kenarda duruyor. Çalış dinamikleri olarak modellemeli anfiler ile uzaktan yakından alakası yok, yani pedal setupınız, ayrıca preamplarınız (return fxden girmek kaydıyla) varsa çok keyif alarak kullanırsınız. Combosunu denemedim hiç, speaker kalitesi nasıl bilemiyorum. (ama 2. yada 3. versiyonu almanızı öneririm, bunlarda sanırım dahili güç düşürme seçeneği de var.)

Diğer markalara gelirsek, Katana herhalde dünyada en çok satmış modellemeli anfi. Silverline da kötü alet değil, hatta üstündeki lamba simulasyonları epey güzel fakat benim denediğim sanırım 100w olan modeldi, 20liğin doyurucu olacağını pek düşünmüyorum, hele canlı çalacaksanız davul altında ezilebilir bence. Catalyst hiç çalmadım yorum yapamayacağım, ama Helixlerdeki simleri kullanıyorsa iyidir diye düşünüyorum.

Benim kişisel tercihim modellemeli yerine full transistör bir anfi almak yönünde oldu (Zaten bilgisayarda her türlü Plugin i deniyorum, verdikleri tat bir yere kadar) , Orange Super Crush 100, Orange Gain Baby, Laney LFSuper 60, Blackstar Debut 50 - 100 bunlar dertsiz gördüğüm transistör anfiler. Güzel analog setupla ev ve konser ortamlarında gayet yeterli olurlar (hatta Orange'ları evde dizginlemen zor bile olabilir) , bildiğim kadarıyla hepsinde Send/Return girişleri var.

Dijital modellemeli anfilerin hiçbirinde latency hissetmedim, zaten olsa direkt çöp olurlar, bu derece hatalı ürün üreteceklerini sanmıyorum. O cihaza özel bir arıza olmuş olabilir bence.

Ama dertsiz her şeyi yapan bir anfi alayım, masraf yapmayım diyorsan Katana 50 gayet iş görür.
Lamba, bakım vs sorun değil gerektiğinde servise taşırım diyorsan da Marshall DSL 1 - 5 - 20 bunlara bakabilirsin.

teknik olarak ölçüm yapmadım... hissiyatı da öyle değil... latency varsa da ben duyamıyorum ya da bende yok
her şekilde ton olarak silverline > katana derim ama ikisi de iyi amfi
ID:X iyi bir alternatif olabilir... dna'sı silverline ama daha fazla efekt vs var (Katana'ya göz kırp)...
HT5 bence de bu devirde artık mmmmh bilmem ki dedirtecek bir cihaz
Yabancı forumlarda da gecikme ile ilgili bir konunun bahsi geçmemiş. o amfiye özgü bir sorundu sanırım.. Zuhal' de açıkta duran 100 wattlık katana var onu denedim gerçekten güzel. detaylı bir deneme olmuyor ama hoşuma gitti. Karşıda dore de ise gene denenebilecek açıkta 100 wattlık silverline kafa kabin kombinasyonu vardı. onu da o sırada başkaları deniyordu. duyduğum ses kulağıma oldukca hoş geldi.. Tünelde mağazaların yakın olması, karar verme aşamasında zaman geçmeden karşılaştırma imkanı verdiği için oldukça verimli bir süreç sağlıyor. açıkçası ibre silverline döndü biraz. 😀 . süreç devam ediyor idx 50 yi henüz detaylı incelemedim .

ID:X aslında silverline mk2 gibi düşün... lamba modeli daha az (3 tane) ama her efekt için daha çok seçenek var (prosesör mantığı)
Hoparlörü neydi hatırlayamadım ama Silverline'larda Celestion var ki sırf bu bile bir sürü rakibi ezer... mesela Katana hoparlörü bence vasat, iş görsün diye koymuşlar bir şey diye düşündüm Celestion'u duyunca

Geri