şimdi ilginç bir sorum var

bir modelleme uygulaması düşünün ki; istediğiniz sap ağacı gövde ağacı, tuşe ağacı, radiusu, klavye skalası, gövde tipi, istediğiniz manyetik konfigürasyonu ve manyetik modeli (spesifik olarak marka model olacak şekilde), manyetik bağlantı sistemi ve köprü sistemini manuel olarak seçiyorsunuz ortaya çıkan gitarın tınısını tonlarını ve tipini size gösteriyor. guitar creator ve luthier lab programlarını biliyorum ancak dediğim kadar detaylı ve manyetik modellemelerine de sahip değil.

böyle bir uygulama biliyor musunuz birincisi, olsa kullanır mıydınız ikincisi.

Devre simülatörlerinde ton simülasyonu yapabilirsiniz. devrenin girişine bir sinyal modeli gönderiyorsunuz, çıkış sinyalini görüp duyabiliyor, değişimi ölçebiliyorsunuz. Gitar için akustik simülatör varsa- olursa devre kısmı çok kolay. Ancak hava sıcaklığı- nem in bile akustiği değiştirdiği (teorik olarak) ortamda pratikte imkansıza yakın. O kadar çok veri olduğunu sanmıyorum. Zira aynı tahta malzemeden yapılan gitarlarda bile ağaç damar yapısının farklı olması, sıcaklık nem ve gerilim özelliklerini farklı kılar, tahta dediğiniz şey beton gibi homojen özellik taşımaz.

Pratiğe gelince sonsuz sayıda pedal, amfi, işlemci ürün varken doğruluğundan emin olunmayan bir simülasyonun ilgi çekeceğini düşünmüyorum. Sadece üç beş meraklı kurcalar...

kullanmazdım... bu işin keyfi bütün o zımbırtıların peşinde koşup deneyimleyerek bir şeyler yaşamak... Duman tonu hangi prosesörle alırım demenin bence aşırı geek veya nerd versiyonu olur bu iş 🙂

Devre simülatörlerinde ton simülasyonu yapabilirsiniz. devrenin girişine bir sinyal modeli gönderiyorsunuz, çıkış sinyalini görüp duyabiliyor, değişimi ölçebiliyorsunuz. Gitar için akustik simülatör varsa- olursa devre kısmı çok kolay. Ancak hava sıcaklığı- nem in bile akustiği değiştirdiği (teorik olarak) ortamda pratikte imkansıza yakın. O kadar çok veri olduğunu sanmıyorum. Zira aynı tahta malzemeden yapılan gitarlarda bile ağaç damar yapısının farklı olması, sıcaklık nem ve gerilim özelliklerini farklı kılar, tahta dediğiniz şey beton gibi homojen özellik taşımaz.

Pratiğe gelince sonsuz sayıda pedal, amfi, işlemci ürün varken doğruluğundan emin olunmayan bir simülasyonun ilgi çekeceğini düşünmüyorum. Sadece üç beş meraklı kurcalar...
Benim aslında genel çıkış yolum her şeyin simülasyon haline gelmesiyle birlikte gitar uzerinden değiştirmeden simülasyon üzerinden manyetik değiştirilmesi gibi manyetik modelinin de sanal olarak degistirilmesi üzerineydi ama evet çok dijital ve faydasız gibi. Fikir iptal.

Bias FX in gitar modelleyicisi var ama bahsettiğin kadar detaylı değil. Uygulama önce senin gitarını tanıyor sonra sana çeşitli gitar sunuyor. Manyetikler arasıda geçiş yapılıyor o kadar.

Geri