Sin City

goremaster demiş ki:
laf soledi bal kabagı kaybol çömez ve bu kustahlıgın senı germeyen bır mevzuya karışmak suretiyle sana pek afiyet olmayacak bir yemek olarak geri döndü 😀 sen git ilk elli öpücüğe forum yaz bu arada kenarda bir parça kalmış silmeyide unutma
işte bundan bahsediyorum o forumuda okursan ordada birşey yazıyor onuda anlarsın belki

mickey rouke..mükemmeldi filmde..filmi çok beğendim..şehiri harika yapmışlar..mükemmel sahneler vardı..filmde sinema teknikleri harika kullanılmış..vallaha ben filme hasta oldum..türkiyede gösterime girmedi galiba daha..girdiği zaman sinemada da seyretcem filmi..bu film ilerki günlerde çok daha fazla konuşulur..

hayır olmayacak ama bıldıgım kadarıyla kı bu sadece bır plan sımdılık yenı bır cizgi romanda marv ve wolverin i kapıştırmayı düşünüyorlar. ama onuç ne olacak kimse bilmiyor. bir çok kişiye göre birinden birinin ölmesi gerek ama beklemeliyiz sanırım gollum 1234 sana karsı davranısımı bagısla ogrenme istegi içerisinde oldugunu anlayamadım bağışla diyecek lafım yok

s_hifty sen hala üçüncüsün ve anladığım kadarıyla tabağın hala dolu

eee ne yapalım ustam bekleyecez ve görecez ama ümidimi asala yitirmeyecem ve de bekleyeceğim elbet birileri bizim dualarımızı kabul edcek ve bir gün olacak en azından temennim budur

daha filmi zilemedim ama çizgi romanların tamamını okudum trailerlardan izlediğim kadarı ile bazı sahneleri çizgi romanların aynı sahneyi yapmışlar çok ta iyi olmuş

şöyle bir olay var kitaplarda bazı sahneler tüm kitaplarda var
mesela bar sahnesi
sin city a dame to kill for
that yellow bastard vs

ama hep aynı sahne başka karakterlerin gözünden anlatılmış

filmde sanırım sin city
a dame to kill for - the big fat kill
that yellow bastard ta anlatılan hikayeler geçiyo

bir de the babe wore red diye kısa bir hikaye var o da comicon trailerda var sanırım filmin girişinde var aynı sahne balkonda geçiyor

neyse kitaplar bence çok güzel
rodriguez (çok severim kendisini) ve Frank Miller (ki yazarı ve çizeri zaten sin citynin) kitaba bağlı kalmışlar çok ta iyi yapmışlar
bir çok replik kitaptakinin aynı zaten

hani tarantino filmlerinde enterasan diyaloglar falan vardır bunda kitapta zaten var

birde şöyle bir olay duydum amerikada director's guild diye yönetmenlerin organizasyonu var bunların belli kuralları var bu filmi de rodriguez ve miller beraber yönetmiş buda bu kurallara göre yasakmış bu yüzden rodriguezde bu organizasyondan atılmış

aynı şey George Lucas'ın da başına gelmişti
Star wars serilerinde credits bölümü en sonda yer alır filmin başında yapımcı , yönetmen vs adı geçmez Empire Strikes back'te 2.defa bu kuralı çiğnediği için Lucas'ı Director's guild ve Film writers's guild den atmışlar 🙂

gollum1234 demiş ki:
stormcrow abicim bu filmde fazladan tarantinonun da parmağı var yani haberin olsun

biliyorum onunda olduğunu zaten rodriguez le tarantino kanka adamlar
bir sürü ortak çalışmaları oldu
sadece bu filmde ne parmağı olduğunu tam bilmiyorum bir bölümünü o yönetmiş diye okudum bir yerde

Tarantino sadece yanlis hatirlamiyorsam 1 ya da 2 sahne cekmistir. O yuzden filmde parmagi falan var diyerek filmi Tarantino`ya mal edip Miller`in ve Rodriguez`in hakkini yemeyelim...

cedrix abicim ben bütün filmi tarantinoya mal edmiyorum sadece elinin deymesi iyi olmuş yani miller çizgi romanı bu kadar iyi çizmese, rodriguez'de beyaz perdeye bu şekilde şahane bir uyumla aktardığı vede bizi böyle bir filme onurlandığı için sonsuz saygılarımı ve sevgilerimi kazandılar

birincisi tarantino 4 sahne çekiyo ikincisi gizili görüntü yönetmeni. ve filmde parmağı var ve kimsenin hakkı yenemez. Stormcrow çok haklısın. ama bir iki sahne daha var biri açılış sahnesi sin city a dame to kill for that yellow bastard dan alınma diğeride şu marvın elemanı kurda yedirdiği sahne. s_hifty üçüncü bak anlayanlar var ve ne güzel sohbet ediliyo gördünmü hadi sana afiyet olsun 😀

Tamam abi ben yanlis biliyormusum 2 degil de 4 olsun cektigi sahne sayisi. Ben 2 diye söyledigini duymustum ama gecelim onu. Baya bir yerde baktim ama gizli göruntu yönetmenini oldugunu bulamadim ben ama sen öyle diyorsan öyledir. Quentin ise kendi bir talkshowda sadece sahne cekip bir kac tane sahne icin öneride bulundugunu söyledi. Bunun nedeni ise Rodriguez ile cok iyi arkadas olmalarindan kaynaklaniyor olmalari. Herkes bir kac öneride bulunur arkadasina ama sirf o bir öneride bulundu diye film o olmasa hayatta böyle olmazdi anlamina gelmiyor. Sadece dile getirmek istedigim buydu...

yaw bırakın bunları yaw şimdi burda bizim yazmamızla bu adamların kariyerleri mi sarsılacak 🙂

neyse akşam bozuk cd probleminden filmin yarısını izeyebildim
izlediğim kadarı ile mükemmel diyebilirim replikler çizgi romandan hemen hemen 1 e 1 alınma

filmde Marv'ın kilisede gittiği rahip Frank Miller'ın ta kendisi

giriş sahnesi the babe wore red (zaten kısa bi hikaye tamamı bu kadar)
hatta Frank Miller'a teklif götürmeden önce bu sahneyi çekip götürmüşler

a dame to kill for 'a hiç girilmemiş zaten orda olanlar daha önce gerçekleşiyor (dwight a dame to kill for da Marv ile beraber eski bir sevgilisinin tuzağına düşüyor ağır yaralanıp old city'ye geliyor
bu filmde Dwight iyileştikten sonra the big fat kill geliyor.

Zaten A dame to kill for sonunda old city ye geldiğinde Goldie ve Wendie gözüküyor yani Goldie hayatta iken

Hartigan olduğu tüm sahneler That yellow bastard'tan alınma ama filmin başında iskelede olan bitenler 8yıl önce Nancy 11 yaşındayken olup bitiyor

bu yüzden sahneleri de kronolojik olarak izliyoruz

goremaster bu soru sana : PULP FİCTİON-araba-vincent-zenci-booooommm-beyin parçacıkları 😀 sin city deki benzer sahne hangisidir?? :twisted: kopya çekme plz.

Filmin çizgi roman tadında çekilmesi enfes,gelin görün ki herkesin hem fikir olduğu Tarantino'nun artık Kan&Şiddet Temasından çıkmaması can sıkar bi hal aldı.Ona rağmen bütününde kesinlikle izlenmesi gerek(Comics Severlere Özellikle)Bu arada Eliah,Eşşek kadar olmuş ya da lotr da gözümüzü iice boymışlar diorum...

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.

goremaster demiş ki:
dostum iyiki buradasin DLYNCH

tum arkadaslar siki durun filmin devami geliyo.
yanlissss okumadiniz DEVAM0 GELIYO rodrigez ve miller böle bi projenin devami olmali diye düsünmüsler iyi etmisler. ilk filmin adi bile olmucakmis bunun yaninda 😀 simdiden azim sulandi sine fillere duyyurulur. marv polisler divine 😀 hahahahahah

goremaster eğer bu dediğin doğru ise var ya offf ortalık yıkılacak demektir marv nasıl olucak ben bunu anlıyamadım beni aydınlatırsan seviirim

Film kesinlikle mükemmel... Yazacak çok fazla bir şey bulamıyorum bir de spoiler yapmamaya çalışalım arkadaşlar film daha çok yeni izlemeyenlerin keyfi kaçmasın. Tarantino'nun konuk yönetmen olması hem ayrı bir anlamlı hem de elinin değdiği cidden belli oluyor. Kill Bill Vol2 deki katkısından dolayı Tarantino'dan 1 dolar alan Robert Rodriguez, Sin City'e bulaştırdığı Tarantino'ya da film için 1 dolar verip ödeşiyorlar 😉
Atmosfer olarak film noir sevenler kesinlikle çok beğenecektir. Konu olarak, görüntüler olarak izlediğim en güzel çizgi roman uyarlamasıydı. Roman zaten külttü, Sin City filmi de kült olmaya değer/ aday.
Herkes şöyle bir izleyip arkasına yaslansın ondan sonra filmi konuşalım. Şimdiden izlemeyenlere saygısızlık etmeyelim. Kurguda çok güzel ince ayrıntılar vardı, izleyenlerle konuşursak sevinirim 😉

Geri