Sire 2024 müthiş geliyor gibi

Bu arada... S5 nasıl gidiyor? S3 alıp satmış birisi olarak merak ettim. Benim de aklımda yeni Pacificalar var bir yandan...
S5 akıyor.

Görüntüsü zaten insanı bir motive ediyor. Metalik yeşil + o vintage görünüm knoblar , vintage manyetik kapaklar... Üstüne sapın arkası satin , klavyesi cilalı gibi bir özellik.

Ne kadar bana sorsanız da biliyorsunuz ki sizlere göre çok toy kalıyoruz , çok üst gitarlar denemedim size de boş güzelleme yapmak istemem.

Aklımda karşılaştırabileceğim bir tek azes40 var. Onun ses karakteri yok gibiydi , bence hem manyetikten hem gitarın aksamlarından kaynaklı. Masayı kesip gitar yapmak gibi , ayrıca bir sürü modifikasyona ihtiyacı vardı. Kesinlikle s5'in böyle ihtiyaçları ve sorunları yok. Prime hissiyatı veriyor çalarken size. Amfide de karşılığını alıyorsunuz. Tremoloyu kullanırken akort kaçırmadı hiç , azes40'ta hep vardı. Çok daha özenli bir işçilik olduğu aşikar. S7 denediyseniz sanki onun sap cilası daha güzeldi diyebilirim.

Yani aklıma gelenler bu kadar.

S5 akıyor.

Görüntüsü zaten insanı bir motive ediyor. Metalik yeşil + o vintage görünüm knoblar , vintage manyetik kapaklar... Üstüne sapın arkası satin , klavyesi cilalı gibi bir özellik.

Ne kadar bana sorsanız da biliyorsunuz ki sizlere göre çok toy kalıyoruz , çok üst gitarlar denemedim size de boş güzelleme yapmak istemem.

Aklımda karşılaştırabileceğim bir tek azes40 var. Onun ses karakteri yok gibiydi , bence hem manyetikten hem gitarın aksamlarından kaynaklı. Masayı kesip gitar yapmak gibi , ayrıca bir sürü modifikasyona ihtiyacı vardı. Kesinlikle s5'in böyle ihtiyaçları ve sorunları yok. Prime hissiyatı veriyor çalarken size. Amfide de karşılığını alıyorsunuz. Tremoloyu kullanırken akort kaçırmadı hiç , azes40'ta hep vardı. Çok daha özenli bir işçilik olduğu aşikar. S7 denediyseniz sanki onun sap cilası daha güzeldi diyebilirim.

Yani aklıma gelenler bu kadar.
Yok, estağfurullah. Zaten malum, ben kalite ile fiyat arasındaki ilişki konusunda çok şüpheci birisiyim.
Azes denemiştim, gerçekten ucuz işilik her yerinden akıyordu.
S3'ü elden çıkardım, biraz luthierlik işi oldu filan, fena gitar değildi fiyatına göre ama eh işte diyelim.
"Pacifica" lafı geçince sordum, acaba S5'ten memnun değil mi anlamında...
Fiyat farkı büyük yeni seride (Standard Plus mı neydi?), ama aradaki fark o denli büyük müdür bilemiyorum. Ha tabii ne ara geldi bitti, onu da anlamadım ama renk seçeneği de pek kalmamış sanki yeni seride Do Re'de...

"Pacifica" lafı geçince sordum, acaba S5'ten memnun değil mi anlamında...
Fiyat farkı büyük yeni seride (Standard Plus mı neydi?), ama aradaki fark o denli büyük müdür bilemiyorum. Ha tabii ne ara geldi bitti, onu da anlamadım ama renk seçeneği de pek kalmamış sanki yeni seride Do Re'de...
Memnuniyetsizlikten değil de her yaz için kendime hedef koyuyorum , şu Standard Plus modeli de 1150€ Avrupa'da. Tek sorunu benim için tipi rengi tasarımı. Hazır bir şeyler getirtme imkanım varken ucuza getirtsem bir şeyleri iyi olur.

Up. Fretlerde kalkmalardan dolayı bendlerde çarpmalar gerçekleşiyor. Hatta bildiğiniz sesi kesecek kadar çarpmalar. Luthier direkt halletti. Onun haricinde bir sorun yok hala akord kaçırma sorunu falan yok.
Daha önce bahsettiğim yumuşak ağaç ve hava değişimi meselelerinden olabilir diye düşündüm. Bir de benim S3'teki fretler anlamsız derecede "jumbo" idi, sıfır gitara tesviye lazım olmuştu çalımın rahatlaması için. Bu fiyat bandında bunları göze almak lazım işte.

Geri