Sevgili
@sade_78
Önce
nedir bu insan düşmanlığınız arkadaş, sitede evcil hayvan beslenemez. Kanun bu zaten. Hiç tanımadığınız bir adama saydırıp hakaret etmek yerine anlamaya çalışmayı daha doğru buluyorum.
diyorsunuz...Bu postunuza kadar kimse böyle bir kanun olduğunu belirtmemiş, siz önce "Bu kanundur, böyle bir kanun olduğuna göre biraz anlayamaya çalışın" vb. diyorsunuz...
Bunun üzerine, başta bahsettiğiniz kanunu merak ediyor ve buna dayandırarak öne sürdüğünüz "anlamaya çalışma" telkininizi eleştiriyorum...Cevap yok (gerçi sonra, "ben demedim"e dönüyor)...
Çok merak ettim bu kanunu, madem bu kadar iddialısınız, kanun maddesini iletebilir misiniz, bilgilenelim hepimiz...Hatta sadece biz değil, bütün insan düşmanları bilgilensin...
Ayrıca madem, empati kurulmasını istiyorsunuz, kedi gibi sıklıkla, sesi çıkmayan, evden bile çıkmayan, ev sahiplerinden daha fazla gürültü çıkartmayan bir hayvandan rahatsız olmak neden? Şu denilse anlarım, "Alerjim var, üst katta olsa bile (ki hiç sanmam) beni rahatsız ediyor" vb. ama bu olayda böyle bir durum yok...Empati nerede? Elbette yok, ama şu var, apartman yönetmeliği belirtmiş, bu ayrı konu, bunu ben de belirttim ama o zaman şunu demeyin, "anlamaya çalışmayı doğru buluyorum"...
Sevgiler ve saygılar...
Sonra, aşağıdaki mesajınız ile "İnsan düşmanlığı"yla ilgili genelleme yapıldığında şikayet ediyorsunuz...
Tamda söylemek istediğim bu. Tamamen insanları genelleyip hayvanla kıyaslayan ve insana düşman hayvana hayran bir genelleme gene. Hep bir önyargılı "hayvan düşmanı" ilan edilen ve hep bu argüman ve örneklemelerle karşılaşıyorum siz "hayvanseverler" tarafından tür durumlarda.
ayrıca başlığı açan arkadaş demiş kural mı ne varmış sitede evcil hayvan beslemek yasak diye, o yüzden kural buysa neden hakaret ediyorsunuz ki dedim, benden kanun nerdeymiş diye soranlara diyorum ki başlığı açan arkadaşa sorun nerdeymiş o kanun kural diye.
Oysa, bu başlık altında eleştirilen sevgili @Mehmet_Perdeci nin kedisinde hiç rahatsız olmamasına rağmen ve daha önce sorun yokken, kişisel bir konu yüzünden, bu hırsını bir kediden almaya çalışan bir insan...Bu insanın kanun karşında haklı olması, yaptığının doğru olduğu manası mı geliyor?
"Diyelim ki" evde gitar çalmak yasak diye bir şey mi olur allah aşkına 🙂 diyelim ki? Bu nasıl benzetme ? Sesini kısarsın olur biter ama evcil hayvanların sesini kısan kokusunu yok eden bir düğmeleri var da ben mi bilmiyorum?
Apartmanda kedi beslemek yasak ise bu kurala uyulması gerektiğini söyleyen kimse neden hayvan düşmanı ilan ediliyor hemen ?
40 daireli bir apartmanda ya da sitede sadece bir kediden bahsediyoruz , belkide böyle olunca çok naif geliyor değil mi? Ama her dairede 2-3 tane belkide değişik hayvan beslemek istese herkes ne hale gelir o site? Bunu engelleyen ayrı bir kanun kural mı çıkacak? O yüzden de " sitede evcil hayvan beslemek yasaktır" kuralı konmuş.
Edit: amma soru sormuşum 🙂
"Gitar çalmanın yasak olması" örneğini beğenmemişsiniz, ancak ben buradaki duruma tam olarak uyan bir örnek olduğunu değerlendiriyorum (ki, hukukçu değilim ancak apartman yönetmeliğinde, "evlerde müzik enstrümanı çalmak yasaktır" şeklinde bir ibare olursa belki mümkün olabilir)...Diyelim ki, Gitar çalmak yasak ve siz ampli olmadan çalıyorsunuz, yani kimseyi rahatsız etmiyorsunuz, ama kişisel sorun yaşadığınız bir komşunuz (hatta belki sitedeki başka apartmanda oturuyor) sizi şikayet ediyor...Bu kişiyi eleştirmek "Müzik düşmanlığı" mı oluyor? Bu şekilde, size komik geliyor olabilir, ancak sizin yaptığınız bundan farklı değil diye değerlendiriyorum...
Her evde 2-3 kedi olsa rahatsız oluruz diyorsunuz, ben bunu doğru bulmuyor ve tamamen hayvanlar ile ilgili önyargılı buluyorum...Burada, bahsedilen hayvan "Kedi", "köpek" deseniz anlarım, ama 2-3 kediden nasıl rahatsız olabilirsiniz...O dairelerde 2-3 bebek/çocuk olsa, ki, çok daha olası, kedi mi yoksa çocuk mu daha rahatsız eder...Bu sorunun cevabı bence çok ama çok net, bunu bir kenara bırakıp "O yüzden de " sitede evcil hayvan beslemek yasaktır" kuralı konmuş." demenizin tartısını size bırakıyorum...
Hem "kanun böyle" diyip, buna dayanarak yorum yapıyor, sonra da, aşağıdaki mesajı yazıyorsunuz...
ayrıca başlığı açan arkadaş demiş kural mı ne varmış sitede evcil hayvan beslemek yasak diye, o yüzden kural buysa neden hakaret ediyorsunuz ki dedim, benden kanun nerdeymiş diye soranlara diyorum ki başlığı açan arkadaşa sorun nerdeymiş o kanun kural diye.
Amacınızı anlamak benim açımdan mümkün değil...Başlığı açan arkadaş, kanundan bahsetmiyor, apartman yönetmeliğindeki bir kural karşısında, hukuksal olarak neler yapabilir onu soruyor...Oysa, siz "Bu yüzden böyle kanun var" deyip, çıkış noktanızı buna bağlıyor, sonra da "ben demedim, diyene sorun" vb. bir yaklaşım sergiliyorsunuz...Neyi konuşalım, neyi tartışalım, "Allah aşkına, siz ne diyorsunuz, ne demek istiyorsunuz?"
😕...
Hukuki terimlere takılmayın kural, kanun , yönetmelik, kitapçık, madde vs her ne ise. Dediğim gibi önyargılarınızı kırmak ne kadar inkansız ;" evcil hayvan beslememişsiniz" diyebiliyorsun. Çocukken kedi, kaplumbağa, balık, ipek böceği,muhabbet kuşu geçen sene de cennet papağanı besledim. Papağanıma kendim dev bir kafes , içine doğal bir yaşam alanı yapmıştım çok güzeldi.
Şu anda da müstakil olan diğer evimizin bahçesinde ( primer kayınvalidem bakıyor) çakıl adında 16 yaşında bir köpeğimiz, gene arka bahçemizde beslediğimiz sindy adında çok tatlı bir kedimiz var. Ama sizin gözünüzde ben " bir elinde kedi bir elinde bıçak ile pis bir şekilde sırıtan cani" gibi görünüyorum şu an biliyorum . Ne yaptıysam ne ettiysem bu muhabbetlerde hep bu önyargılarla mücadele etmek zorunda kaldım malesef.
Bakın burada, kanunlar, kanun karşısında haklı mıyız, haksız mıyız, bunu tartışmıyoruz, ilk postumda kanun hükmünü yazdım zaten...Bugüne kadar mücadele ettiğiniz önyargılarla ile ilgili sonuç alamamanızın (ki, yazdıklarınızın bu anlamı çıkartıyorum) sebebinin, yanlış önyargılar ile mücadele ediyor olmanız olduğunu, asıl mücade etmeniz gereken önyargının kendinizin ki, olduğunu değerlendiriyorum...Ve belirttiğim gibi, amacınızı hiç anlamadım?
😕
Bir miktar araştırma sonucu şu sonuca rahatlıkla varılabilir, "
Şimdiye kadar, adli davalarda, komşuluk ilişkilerinin geliştirilmemiş olmasından dolayı, komşular arasındaki başka konulu sürtüşmelerin ceremesini sitedeki evcil hayvanlar çekmektedir.", bu tür davranışlar (hırsını, sinirini, rahatsız olmamasına rağmen hayvanlardan çıkaran) sergileyen insanlar ile dost olmak yerine düşman olmak tercih edilebilir, bunun adı sizin genellediğiniz gibi "insan düşmanlığı" olmuyor bence...
Sevgiler ve saygılar...