Sizce hangi amfi

Beyler iki amfi arasında kaldım, Sizce Marshlall Dsl40C mi alsam yoksa Boss Katana Mk2 100 mü alsam. İkisi de birbirine yakın fiyat. Evde de sahnede de çalmayı düşünüyorum. Boss katananin dijital olması ve ayarlanabilir olması hoşuma gidiyor ama marshalldsl40ın da lambalı olması çok güzel birşey. Fikirlerinizi belirtirseniz, deneyiminiz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Tuşene iyi yanıt alabilmek ve hacimli bir ses alabilmek için lambalı amfiyi, sesi de kontrol edebileyim ve çeşitli pedal ve bakım(lamba yenileme vb) masraflarına da girmeyeyim diyorsan Katana'yı tercih edebilirsin. Bununla beraber ses konusu da önemli. Yanlış hatırlamıyoram DSL 40'ta master ve kanal volume ayrımı yok(yanlışsam lütfen linçleyin beni 😃 ). Dolayısıyla sesi kontrol etmek zor olabilir ya da watt killer ya da Grafik EQ'ya masraf yapıp sesi dizginlemek için yapacağın ek masrafla çözebilirsin. Katana ile hem pedalları ve efektleri amfi üzerinden çözeyim hem de dahili power kontrol(0,5 waat'a kadar düşürebilirsin) ve master ile sesi hallerim dersen Katana tercih edilebilir.

Tuşene iyi yanıt alabilmek ve hacimli bir ses alabilmek için lambalı amfiyi, sesi de kontrol edebileyim ve çeşitli pedal ve bakım(lamba yenileme vb) masraflarına da girmeyeyim diyorsan Katana'yı tercih edebilirsin. Bununla beraber ses konusu da önemli. Yanlış hatırlamıyoram DSL 40'ta master ve kanal volume ayrımı yok(yanlışsam lütfen linçleyin beni 😃 ). Dolayısıyla sesi kontrol etmek zor olabilir ya da watt killer ya da Grafik EQ'ya masraf yapıp sesi dizginlemek için yapacağın ek masrafla çözebilirsin. Katana ile hem pedalları ve efektleri amfi üzerinden çözeyim hem de dahili power kontrol(0,5 waat'a kadar düşürebilirsin) ve master ile sesi hallerim dersen Katana tercih edilebilir.

kral, almanya'dan akraba getirecek. Yani hemen hemen aynı fiyatlarda ve ucuza denk gelcek ben de çok kararsız kaldım açıkçası ikisi de çok güzel ancak karar veremedim. Evde çalmak için dsl40 çok iyi değil ama sahne için iyi, katana da tam tersi ikisi de çok güzel

DSL güzel de evde dizginlemek zor olabilir veya taviz verirsin… ikisi de iyi ama birbirine karşılık değil
kral, almanya'dan akraba getirecek. Yani hemen hemen aynı fiyatlarda ve ucuza denk gelcek ben de çok kararsız kaldım açıkçası ikisi de çok güzel ancak karar veremedim. Evde çalmak için dsl40 çok iyi değil ama sahne için iyi, katana da tam tersi ikisi de çok güzel

Yakışıklı, nereden geleceği önemli değil. Önemli olan sen işini nasıl çözmek istiyorsun.

Altta baktığın 2 amfi ile ilgili karşılaştırma videoları var. Bunları izlemek yine kararın konusunda sana fikir verebilir.

marshall icin yorum yapacagim, ses potansi non linear, yani cok kisik bir sesten (gitar tel sesi daha fazla duyulabilecek kadar) bir anda cok yuksek bir sese cikiyor. yani kullanilabilecek en kisik ses bile epey yuksek ev icin. bunun yaninda attenuator dusunulebilir ancak 12 inch hoparloru fazla bir sey kaybetmeden surecek bir urun de bi dsl40 parasi. diger eksi yani da dsl lerin hoparlor girisine dikkat etmedim ekstra iscilik gerekebilir.

Hocam seni linclemeye kıyamayız ama dsl40ta hem kanal volume hem master volume var.

Dsl serisi modern high gain olayının marshall şubesi. Evde volumü 1.5 civarından fazla acamayacaksiniz, sahnede de bu muhtemelen 4-5 civari olacak, zira 40 watt tup amfi cok yüksek ses çıkaracak, ama evde çalınır mı, çalınır. Daha modern high gain olduğu için alet power amfi kırılması cok kritik değil sound açısından, tonu preamp katından alıyor olacaksınız.

Bende 1 watt dsl var, onu bile açamıyorum evde ve provada davulcuya mücadele ediyor alet. 20 watt jcm studio 4x12ye bağlayınca ateş ediyor.

Geri