Solo atamıyorum yardımcı olur musunuz?

Elektro gitara yeni başladım sayılır. Mesela wherever I may roam'da james hetfield'ın çaldığı kısmı komple çalabiliyorum baştan sona. Master of puppets da %80 tempoda ritim kısmını çalabiliyorum. Fakat solo atamıyorum. Örneğin, basit olduğunu düşündüm ve fade to black intro solosunu çalışmaya başladım. Intro solosunda sonlara doğru ince mi telinde 19. perdeden pull of yapılıyor ya serçe parmakla, oraya dek çalabiliyorum, fakat bu kısmı hiçbir şekilde yapamıyorum. Çok aşırı yavaş tempoda yapabiliyorum. O kısmı çalamamam hangi tekniğin eksikliği ile ilgili?

Bir sorum daha var. For whom the bell tolls'un başındaki solo var ya 12-9-11 ile yapılan. 3-4 döngüden sonra bunda bile elim karışmaya başlıyor, çalamıyorum. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

Mekanik hız egzersizleri çalışman lazım. Başka yolu yok. For whom'un o solosu da yine mekanik olaya bakıyor. Daha yeni başladıysan parmakların yeteri kadar güçlü ve hükmedilebilir değildir. Bir süre sonra karışması normal bu aşamada. Parmaklarla böyle ince ve hızlı iş yapmak zaten kolay bir şey değil. Her parmak beyinden gelen tek bir sinirle innerve edilmiyor, belli bir hızın üstüne çıkınca frekanslar karışıyor gibi düşünebilirsin. Deli gibi çalışıp eğitmek gerekiyor.

Arkadaşların dediği gibi bir hap yok, yeni başlamışsanız bu yaşadıklarınız gayet normal, hatta dediklerinize göre gayet iyi durumdasınız. Çalışmaya devam. For whom the bell tolls'ta epey tekrar eden o solomsu yer de hızlı olmamasına rağmen çok tekrar ettiği için iyi kondüsyon ister. O part için daha düşük bpm'de çok tekrar yaparak parmaklarınızı güçlendirebilirsiniz.

Bu işe de vücut geliştirmeye benziyor.
Devamlı yapacaksın, zamanla ağırlık arttırır gibi zorluğu arttıracaksın. Protein alır gibi de teori vs ile besleyeceksin tekniğini.
Bıraktığın zaman eski haline doğru yavaş yavaş gerilersin. Sıfırlanmazsın ama o 6'lı baklavan gider, bilmem anlatabildim mi 🙂

Geri