Soloda gelişme

Sweating bullets-Megadeth solosunu öğreniyorum full tabı ezberledim ama ilk kısımda hızlanmaya çalışınca (metronomla) sanki tellere basmıyorum gibi garip sesler çıkıyor ve bende tekrar yavaşlıyorum ses çıkmaması için ve bu yüzden bir türlü hızlanamıyorum buda beni sinir ediyor amfimde biraz vasat olunduğundan bunlar birleşince berbat birşey oluyor gitar çalasım kaçıyor. Tavsiyeniz nedir nasıl daha temiz çalarak hızlanabilirim Teşekkürler. (Problemin cevabını konularda bulamadım varda kusura bakmayın)
IMG_1798.webp
tab bu

Helldorado'ya katılarak bir trick de ben vereyim. Yazıyorsun Sweating bullets-Megadeth solo cover. Bir tane güzelce çalan bir eleman ve yakın çekim video buluyorsun kaliteli. onu %50 yavaşlatıyorsun ve adamın sağ eline fokus oluyorsun. Penayı nasıl tutuyor, ilk hangi yöne vuruyor, bileği nereden sallıyor, tel değiştirirken elin konumu nasıl, vs vs dikkatlice izliyorsun. Sonra aynısını sol ele bakıyorsun. Parmaklar nasıl kalkıyor, klavyeden ne kadar uzaklaşıyor. Sonra yavaş tempoda sen de aynı o adam gibi ellerine dikkat ederek çalıyorsun. Yavaş çalmak hiç önemli değil. Izlediğin adami slow motion takip ediyorsun. Sonra kas hafızası oluştukça cillop gibi ses alınca. %5 %5 hızlanıyorsun.

Geri