@Mehmet B. Uzunosmanoğlu; Monitör ve kulaklık için önerdiklerinizi mutlaka değerlendiririm. Ses kartı konusu biraz uğraştıracak gibi ama en azından marka tercihim hemen hemen RME gibi. Babyface ve ff400 modellerine bakıyorum şu sıra. Sea kartlarında kriter olarak, giriş-çıkış sayısından çok kartın üzerindeki A/D ve D/A çeviricilerin ve de mikrofon preamplerinin kalitelerine bakıyorum. Babyface ve ff400 dedim ama yine de bir yandan diğer seçeneklere de göz atıyorum.
Paylaştığın bilgiler ve görüşlerin için teşekkürler.
@Blindeath; ekipmanların hakkında paylaştıkların için teşekkürler. 2i2 gerçekten tutulmuş bir ses kartı ama genelde dış kaynaklı sitelerde rast geldiğim yorumlar 2i2 hakkında iyi bir izlenim bırakmadı maalesef. Bahsettiğin eksi yönleri dışında beğenmediğin başka noktaları var mı?
@gurkanisevic; kayıt alıp miksleyeceğim tarz pek değişkenlik göstermeyecek sanırım. Tarz konusunda sığ bir insanım. Üzerinde duracağım tarzlar deathcore, slam, teknik death gibi ekstrem türler olacak. Miks bilgim başlangıç düzeyinde. Temel hususlara hakimim sadece. Tabiki mixing ile ilgili makale ve tutorial'ler ile günden güne bilgimi artırmaya çalışıyorum. Gitar simülasyon yazılımlarını kesinlikle kullanacağım. Davul dışında vsti'ler yoğun derecede olmasa da kullanmayı düşünüyorum. Vokal ve gitar kaydı da olacak.
Monitör için iyi bir bütçe oluşturulana kadar ortalama bir ref kulaklık ile başlama fikrine ben de sıcak bakıyorum.
Belirttiğim 2 adet kötü noktası dışında sorun çıkartmadı. Driverları ve plug inleri güncel windowsları sorunsuz şekilde destekliyor. Şu ana kadar bir şikayetim yok. Clipping problemini bilerek aldım aleti zaten. Beni tek zorda bırakan kulaklık çıkış gücüydü, onun için de 2. el kulaklık amfisi alarak sorunu çözdüm. Daha bile faydalı oldu diyebilirim, DT770 i artık heryerde en kuvvetli haliyle kullanabiliyorum 😀