Katliam oldu katliam. Oh be rahatladık... Adamın aklını alırız akıllı olsun Roma'lıllar.
Kayıplardan bazılarını beklemiyordum ben. Hele malum kayıp şok ediciydi, onu hiç beklemiyordum. Lucretia'nın sahnesinde "eledim eledim" diye bir ağıt/türkü çalıyormuş, herkes onu konuşuyor. Yalanım yok ben de izlerken çözemedim, internette gördüm millet konuşuyor, tekrar baktım hakikaten Türkçe nameler var.
Şu yaşıma kadar bir çok veda etmek zorunda kalmama rağmen vedalara alışamadım ben. Bu boktan şey dizilere bile yansıyor, inanın bak... Sevdiğim her dizinin sezon finalinde böyle bir acayip oluyorum, yine oldum. Ama bu sefer, Game of Thrones'un hemen başlayacak olması nedeniyle biraz daha şanslıyız sanırım.
Ne kadar ara verecekler bilmiyorum ama; Rıdvan'ın lafı var ya hani, "bu maç öncesinde hocaya x skorunu söyleseler, maça çıkmadan kabul ederdi" diye... Hah ben de şimdi diyorum ki; 6 ay ara veriyoruz deseler hepimiz eyvallah deriz sanırım. 1 sene filan olmaz inşallah.
"En sonunda bir Roma'lı karşımızdaki yerini öğrendi", hohorohoyt ulan böyle güzel laf sokulur mu, intikam soğuk soğuk böyle güzel yenir mi... Aklıma o havuzun yanında Glaber'ın üzerine saldığı bütün elemanlarını emanetsiz şekilde harcamasının ardından yine de diz çöktürüldüğü sahne geldi. Gerçekten oradaki haksızlığa yakışır bir intikam oldu. Özlüyoruz seni Sura yenge; hele de dizideki tüm gacılar tipsizleşmişken daha da fena özlüyoruz. Kadroda baya bir değişikliğe gidilecek, umarım yeni hatunlar gelir. : ) Şu Naevia gitsin de kimse gelmese de olur. Süt Kardeşler'deki arap bacı gibi.
Bu arada; İlitya'nın Varinius semalarındayken çocuğu istemediğini söylediği bölümde Lucretia'nın gözleri parlamıştı... Oradan belliydi çocukla ilgili planları olduğu ama böylesini tahmin edememiştim. Gannicus'da ne güzel gülüyor; Shreddar'a karşı kılıcını çeken Leonardo gibi şerefsizim. "A glorious death" derken gülümsemesi 300'ü de anımsattı. Zaten oradaki elemanla da benziyorlar inceden. Ayrıca buradan "house of Ashur" muhabbetleri çeken Ashur'a seslenmek istiyorum: Girdi mi?..
Alayına gider, kralını skr
Ölüm olsa bile, hep en önden gider
Spartacuuus, Spartacuus