Squier Classic Vibe serisi vs Fender Player Stratocaster

  • Konuyu açan Konuyu açan gear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aynen eski Standard serisi (o olmazsa da Player serisi) en mantiklisi bence... Eski standard serisi maple klavye yuzu ve sap arkasi da parlak glossy finish. CV'ye benzer nitelikte ve goruntude ama onunki kadar kalin olmayabilir...Bence bu da iyi bir sey; cok kalin bir vernik tabakasi goruntu olarak pek organik gozukmuyor, gitarin tonunu da negatif yonde etkileyebilir. Gitarin agirligini da arttiriyor.
 
Araştırdım bayağı, vintera kovalayayım dedim. Hatta bir 50s vintera II vardı ilanda, onu alacaktım. Şehir dışında olduğum için kaçırdım, dönmemden bir gün önce ilandan kalktı. Sonra kırmızı vintera II bekleyeyim dedim, baktım kırmızı normal serilerde yok vintera II'de. Bu arada dükkanda american original 50s sapını çok beğendim. Soft v diyordu özelliklerinde. Vintera 50s'e yükseldim ben de bayağı. Neyse kırmızı ya da vintage white almak istiyordum, bulamayacağımı varsayarak ve biraz da pahalı olmasından ötürü vintera projemi rafa kaldırıp american original da zaten beni aşacağından n11'den kırmızı classic Vibe 50s squier sipariş verdim. İnşallah güzel bir gitar gönderirler. Forumun güzel enerjisini bekliyorum bu yönde. Dualarınız benimle olsun 😃

Bu arada 50s vintera denedim dükkanda gidip, v shape sivri geldi soft v olmasına rağmen, çok haz etmedim. O yüzden squier classic vibe'ın c profilli sapına razı olacağım bir müddet. İnşallah güzel bir gitar denk gelir. Kırmızısı da çok ahım şahım değilmiş denedim dükkanda ama krem ya da natural veyahut vintage white yoktu classic vibe'da (akçaağaç klavyeli).
 
vallahi cv 50's ve fender player II olmak üzere iki seriyi de kullandım. cidden classic vibe'yi seçiyorum diyenlere ben anlam veremiyorum. sadece klavye rahatlığı açısından bile player serisi canavar gibiydi. dip gürültüsü de aynı şekilde. ton olarak bilemem hangisi kimin kulağına daha iyi gelir. classic vibe serisinde fretler eli yırtıyordu bi' de.
 
vallahi cv 50's ve fender player II olmak üzere iki seriyi de kullandım. cidden classic vibe'yi seçiyorum diyenlere ben anlam veremiyorum. sadece klavye rahatlığı açısından bile player serisi canavar gibiydi. dip gürültüsü de aynı şekilde. ton olarak bilemem hangisi kimin kulağına daha iyi gelir. classic vibe serisinde fretler eli yırtıyordu bi' de.
Bende 4-5 gitar var, tarz olarak daha klasik olduğu için zaten vintage tarzda gitarlar ilgimi çekti. Player belki daha rahattır ama zaten benzer tarzda rahat gitarlar varz aynısından bir tane daha almaya gerek görmedim. Daha kalın vernikli saplar arıyorum o yüzden. Hissiyat farklı diyeyim rahatlıktan ziyade.
 
Bende 4-5 gitar var, tarz olarak daha klasik olduğu için zaten vintage tarzda gitarlar ilgimi çekti. Player belki daha rahattır ama zaten benzer tarzda rahat gitarlar varz aynısından bir tane daha almaya gerek görmedim. Daha kalın vernikli saplar arıyorum o yüzden. Hissiyat farklı diyeyim rahatlıktan ziyade.
sizin için söylemedim direkt hocam, bu kıyası bikaç farklı yerde de gördüm ve "ikisini de denedim gözüm kapalı squier cv der geçerim playerı tokatlıyor" falan diyorlar ben buna anlam veremiyorum. ha fiyat/performans olarak diyorsak belki derim ama ona da tamam demek zor sıfırı 30k classic vibe serisinin ikinci elde aynı fiyata temiz playerlar var. yani size bi karşı çıkış yoktu söylediklerimde. dediğiniz gibi tarz meselesi. ben kalın cila ve vernikli sapta rahat edemedim o da ayrı olay zaten onun marka modelle de ilgisi yok elim kaymıyor mat cila arıyorum.
 
Bendeki karşılığı spor araba, klasik araba, suv gibi bunların. Gidip Cadillac ile Porsche karşılaştırması yapmak ne kadar yersiz olursa farklı kulvardaki gitarları karşılaştırmak da o kadar gereksiz bence. Tokatlayabilmesi için aynı klasmanda olması lazım. Hissiyatları farklı olan gitarı karşılaştırıp bu bundan daha iyi demek biraz saçma geliyor. Kağıt üstünde elbet vardır üstün olan yanları her ikisinin de ya da işçilik olarak daha iyi olabilir biri diğerine göre. Ben hayatımda strat çalmamıştım, bir gün dükkanda meraktan bir iki gitar denedim. Markalarına da bakmadan öylesine aldım elime. Sapının cilası, gövdesinin ağırlığı bu gitar da neymiş dedirten squier cv 50s butterscotch tele oldu. Çok şaşırmıştım önceden dandik gitar olarak kodlamıştım kafamda. Player serisi de elbet iyidir ama ben denediğimde hissiyatı "e normal bir gitar işte pek de bir esprisi yok" şeklinde oldu. Yine geçenlerde ince sap seviyorum diye gittim, kalın u şeklinde sap beğendim mesela. Tokatlar tokatlamaz karşılaştırmalarını pek anlamlandıramıyorum zaten. Kalite, işçilik bakımından biri diğerini tokatlıyordur belki de herkesin zevki de farklı çok da kesin yargıda bulunmamak lazım.
 

Geri
Üst