17-25sn arası ve 47den itibaren bir zamanlama sorunu sezdim fakat bunun dışında hızla ilgili bir sorun yok gibi geldi bana. Zamanlama konusunda başka nerede hata duydunuz?''Stairway to Heaven Denemesi''
176538 eklentisini görüntüle
Çok acele çalıyorsun. Çoğu yere erken giriyorsun. Koşturuyorsun
176539 eklentisini görüntüle
Aslında şarkıyı dinleyerek çalıyorum ama gerek bazı yerlerin zorlayıcı olması gerek kayıt alırken heyecanlanmam zamanlama problemine yol açan şeylerden muhtemelen. Yukarıda belirttiğim saniyeler dışında nerede zamanlama sıkıntısı yapmışım söyleyebilir misiniz? Kulağıma gelmiyor çünkü.Bazı bölümlerde altyapının önünde gidiyorsunuz.Metronomla çalışarak bunun önüne geçebilirsiniz.Genel olarak metronom olmadığında çoğu gitarist rahatlamak için parçanın önünde gitmeye meyillidir.Bir iki detone,komalı duyulan bend var sanırım,fakat genel olarak bütünüyle güzel duyuluyor,ayarladığınız ton da fena değil.Elinize sağlık,çalışmaya devam🤘.
Maalesef detaylı dinleyebileceğim bir ortamda değilim.Fakat dikkat ederseniz açtığınız altyapının önünde gittiğinizi duyabilirsiniz.Kayıt alırken de dijital bir metronom açarsanız zamanlama hatalarını çözebilirsiniz.Çalışırken farklı bpm değerlerinde altyapılar açarak sürekli kendinizi geliştirebilirsiniz.Biraz armoni çalışıp altyapı üzerine uyumlu emprovize çalmanın da faydası olacaktır.Aslında şarkıyı dinleyerek çalıyorum ama gerek bazı yerlerin zorlayıcı olması gerek kayıt alırken heyecanlanmam zamanlama problemine yol açan şeylerden muhtemelen. Yukarıda belirttiğim saniyeler dışında nerede zamanlama sıkıntısı yapmışım söyleyebilir misiniz? Kulağıma gelmiyor çünkü.
Hey maşallah bütün kaydı çok güzel analiz etmişsiniz hocam. Çevremde gitarist yok ve ders almıyorum. Kulağım duymadığı hataları da öğrenmek için bu siteye sormam gerekiyor. Sizin gibi kullanıcılar var olsun demek istiyorum. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için ☺️0:07 de sol diyez basmışsın, zamanlama 0:12 de başlıyor 0:25e kadar var, 0:25te eksik beşli bend yapmışsın tam 5li olacak, 0:42 de si ye değil minör üçlüye bend yapacaksın, 0:51 de erken giriyorsun hatta eksik çalıyorsun mi bastıktan sonra arpejleme kısmı geliyor. En kulak tırmalayan yerler buralar.
Genel olarak bendlerin olması gereken notaya tam ulaşmıyor. Eğer varsa dijital akort aletin ne demek istediğimi anlarsın. Heyecanlanmadan ve kollarını sıkmadan, sadece yap, hızlı partisyonlarda yapamayacağımı düşündüğümde birkaç saniye sonra gerçekten de hata yapıyorum mesela 😀
Zamanlama sorunu şarkıyı yeterince dinlemeden, şarkıyı çalmaya girişmenten kaynaklı olabilir. Kayıt alacağın şarkıyı çalmadan önce kulağına iyice yedirmen lazım.
Estağfurullah. Hatalarını, korkmadan görmek istemenin sana büyük büyük artıları olacak. Ders almamayı eksiklik olarak görme. Şuan dinlediğimiz baba gitarcıların çoğu kendi kendine öğrenmiş insanlar. 2-3 sene çalıp senin gibi çalamayan var.Hey maşallah bütün kaydı çok güzel analiz etmişsiniz hocam. Çevremde gitarist yok ve ders almıyorum. Kulağım duymadığı hataları da öğrenmek için bu siteye sormam gerekiyor. Sizin gibi kullanıcılar var olsun demek istiyorum. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için ☺️