Sonunda izledim filmi ve avatarımda yerini verdim
😀 Çok über manyak bir Star Wars hayranı değilim ancak büyük bir hayranlığım var kesinlikle. İlk filmlerini 8-9 yaşlarımda 2-3 kez izlediğim zamanları hatırlarım, birşey anlamasam bile, görüntüler, genel felsefe, hep hoşuma gitmiştir o zamanlar bile
🙂
Filmde kesinlikle zayıflıklar var. Ancak ben kişisel olarak filmleri orjinalinin tadını bekleyerek veya teknik açılardan izlemeyi pek seven biri değilim. 'Aaa star wars değil mi gidelim coşalım' modunda biriyim. Bu film çıkmadan önce beklentiler düşüktü, tabiki bir Episode IV - V beklentisi yoktu, ancak filme belli beklentilerle gittim ve benimkileri karşıladı. Hani Cem Yılmaz 2008 Stand Up gösterisinde şöyle bir konu üzerinde durmuştur ya: ''
David Copperfield uçuyor sahnede, adam da kesin ip var diyor, adam uçsa peygamberliğini ilan eder, böyle bakış açısıyla izlediğinden keyif alamazsın'' . Zaten eski tadını vermeyecek filme onu bekleyerek gitmek zaten biraz tehlikeli bana kalırsa, onun yerine yapılan şeylerden keyif almak lazım diye düşünüyorum
🙂
Aynı şekilde, Led Zeppelin şuanda bir albüm çıkarsa, ve eskisi gibi olmasa da, hepimiz açar dinleriz, playlistlerimize yerleştireceğimiz şarkılar elbet olur. Bir daha çıkarsa ardına, bir daha dinleriz, bir daha çıkarsa bir daha. Aynı şekilde, Star Wars 15 film olsa önümüzdeki 30 sene boyunca, hepsine tek tek Star Wars damarımızı kabarta kabarta gideriz, ve hiçbir zaman bir Star Wars V ya da Led Zeppelin IV keyfi alamayacağımız kesindir. Olandan en mutlak keyfi almak, ve
hiç yoktan bir SW filmi izliyor olmanın, bunu yapabiliyor olmanın, havada uçan ışın kılıçları görmenin, Millenium Falcon'un uçuşunu izlemenin keyfine varılmalı diye düşünüyorum bu açıdan. Ben öyle yaptım, izledim çıktım, çıktığımda da çok mutluydum ve 8. filmi de heyecanla bekliyorum.
Bu arada filme gidelim, keyif alalım, boşverin eskisi gibi olamaz zaten falan dedim de,
@barrios gibi dev SW hayranlarını kapsamıyor bu laflarım. Çok büyük hayranlar için evlat acısı gibi olmuştur büyük ihtimalle, onlar çok daha iyi anlar, ben pek anlayabileceğimi ya da tanımlayabileceğimi sanmıyorum.
Bu film üzerine yorumlara/yorumlarıma gelecek olursak. Tolga Abimiz tespitleriyle çoşturmuş zaten, izlerken bu kadar dikkat edemiyor insan böyle ayrıntılara, okuyunca da 'Vay bee, hakkaten öyle ha' falan diyorum
🙂 Ancak kendi kişisel yorumlarıma/eleştirilerime gelecek olursam şunları söyleyebilirim:
- Film akışı çok hızlı ve olası olmayan olaylar ardı ardına çok bağlı gibi geldi bana.
- Rey bence çok başarılı bir karakter olmuş, ana karakter olarak.
- Finn'e bir türlü ısınamadım, onca ciddi olayın arasında bir tek onun hareketleri çok laubali geldi bana.
- BB-8 bence şu ana kadarki en güzel droid olmuş, çok eğlenceli, neşeli, hareketli bir droid. Ancak bazı sahnelerde çok fazla insanlaştırılmış gibi geldi bana.
- Kylo-Ren, bana kalırsa yapı, görünüş, kötülük bakımından çok şık ve über kötü bir villain
imajı veriyor. Ancak bu imajda kalmış. Filmin sonunda eline daha 2. kez ışın kılıcı almış Finn arkadaşımız bile onun karışısında belli bir süre dayanabiliyor. Rey'le kapışması da aynı şekilde. Ancak o sahneleri görmezsek
karakter olarak Kylo-Ren bence çok başarılı bir villain olmuş, bu yüzden avatarımda da severek yer verdim
😛 Daha önceki villainlerde görmediğimiz kadar çarpıcı ve güzel hareketleri ve force'u kullanarak yaptığı cafcaflı uçurmaları, lazer durdurmaları, insanlara işkence etmeleri, onları konuşturmaları var. Oralarda çok keyif aldım.
- Bunun dışında Han Solo yine formundaydı her zamanki gibi, Leia ise direnişin içindeki teyzemiz olarak oraya hiç yakışmamış bana sorarsanız.
- Film kendini kesinlikle çok tekrarlamış, yani birinde gezegen yokeden ölüm yıldızı, diğerinde daha fazla gezegen yokeden daha büyük gezegenimsi ölüm yıldızı, ikisinde de zayıf noktasından havaya uçurmalar falan, çok basit kaçmış, ancak büyük takipçisi olmayan izleyicileri bunu sevdi anladığım kadarıyla.
Bunun dışında düşünsem de bulamayacağım:
1)Majör karakterlerden biri ölmesine rağmen ciddi bir tehdit algısı yaratılamıyor.
2)Kahramanlar geliştirilememiş, onları umursamak için yeterince sebebimiz yok.
Kesinlikle mükemmel tespitler
🙂