Steinberg CI2 Ses kartı ve Guitar Rig Cızırtılı Ses

Arkadaşlar merhaba iyi günler diliyorum hepinize. Aylar öncesinde kayıtlarda kullandığım Waldman markalı kötü bir elektro gitarım vardı. Aynı ses kartı ve aynı program (guitar rig 7) ile net kayıt alabiliyordum. Geçen ay bir süreliğine yurtdışına gittim ses kartımı da götürdüm. Şimdi döndük ve kendime yeni gitar aldım eski gitarı arkadaşıma verip. Aldığım gitar Schecter Damien Platinum 6 FR. Aynı ses kartı aynı pc aynı program ile çalıştırdığım zaman clean tonlarda dahi cızırtılı bir ses alıyorum. Gitarda mı problem var diye amfide deneme şansım olmadı fakat sorunun ses kartımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım başka bir laptopda da denedim onda da hiç ses alamadım sürücüleri programı vs kurmama rağmen. Yardımcı olabilecek olan varsa bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba iyi günler diliyorum hepinize. Aylar öncesinde kayıtlarda kullandığım Waldman markalı kötü bir elektro gitarım vardı. Aynı ses kartı ve aynı program (guitar rig 7) ile net kayıt alabiliyordum. Geçen ay bir süreliğine yurtdışına gittim ses kartımı da götürdüm. Şimdi döndük ve kendime yeni gitar aldım eski gitarı arkadaşıma verip. Aldığım gitar Schecter Damien Platinum 6 FR. Aynı ses kartı aynı pc aynı program ile çalıştırdığım zaman clean tonlarda dahi cızırtılı bir ses alıyorum. Gitarda mı problem var diye amfide deneme şansım olmadı fakat sorunun ses kartımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım başka bir laptopda da denedim onda da hiç ses alamadım sürücüleri programı vs kurmama rağmen. Yardımcı olabilecek olan varsa bekliyorum.

Parçaları ayrı ayrı denemeniz lazım, kablolar dahil sorun herhangi bir yerde olabilir. Cızırtı var cızırtı var yani... Kart kaynaklı cızırtılar genelde daha stabil oluyor, kablo/gitar kaynaklı olanlar harekete duyarlı oluyor. Benim gözlemlerim böyle ama bunu buradan çözmek zor. Tek tek tüm ekipmanı başka bir yerde denemeniz gerekiyor. Bu arada kullandığınız programı da değiştirin ya da amfi yazılımı olmadan da ses yapıp yapmadığına bakın.

Parçaları ayrı ayrı denemeniz lazım, kablolar dahil sorun herhangi bir yerde olabilir. Cızırtı var cızırtı var yani... Kart kaynaklı cızırtılar genelde daha stabil oluyor, kablo/gitar kaynaklı olanlar harekete duyarlı oluyor. Benim gözlemlerim böyle ama bunu buradan çözmek zor. Tek tek tüm ekipmanı başka bir yerde denemeniz gerekiyor. Bu arada kullandığınız programı da değiştirin ya da amfi yazılımı olmadan da ses yapıp yapmadığına bakın.
"Cızırtı" denen şeyin gerçekten cızırtı olması durumunda bu dedikleriniz yapılabilir. Fakat bu şekilde açılan başlıkların %95 i ekipmanı ve doğal dip gürültüsünü bilmiyor olmak ile ilgili. Elektrogitarları piyano gibi sessiz bir alet sanıyorlar. Bu yüzden önce bir ses örneği gelsin dinleyelim. Diğer türlü gereği olmadan bir sürü çabaya sokacaksınız elemanı.

"Cızırtı" denen şeyin gerçekten cızırtı olması durumunda bu dedikleriniz yapılabilir. Fakat bu şekilde açılan başlıkların %95 i ekipmanı ve doğal dip gürültüsünü bilmiyor olmak ile ilgili. Elektrogitarları piyano gibi sessiz bir alet sanıyorlar. Bu yüzden önce bir ses örneği gelsin dinleyelim. Diğer türlü gereği olmadan bir sürü çabaya sokacaksınız elemanı.

Bunlar çaba sayılmaz aslında. Sorun çözmek için bebek adımları 🙂

Ses örneği gelmeli elbette ama ilk cümlede başka gitarla bu gürültüyü duymadığı için doğal dip gürültüsü olma ihtimalini ben eledim. Yani ortamda daha önce olmayan bir sıkıntı var gibi duruyor. Yani dip gürültüsüne girersek o zaman tesisat ve elektrikçiye girmek gerekir, esas o büyük çaba gerektiriyor.

Gitarlar gürültülü ekipmanlardır. Dip gürültüsünü de manyetikler üretir. Bu doğal bir şeydir. Neden tesisata, elektrikçiye gidiyoruz? 🙂
Tesisat kaynaklı bağımsız bir şey var mı? Onu anlamamız gerekir.

Yahu elbette de sanırım iletişim sorunu yaşıyoruz. Varan 1: Bu konu özelinde daha önceden olmayan bir "cızırtı" söz konusu.
Varan 2: Dip gürültüsü dediğimiz şeyin "doğal" olmayan kısmı için tesisata baktırmak gerekiyor eğer topraklama vs doğru değilse ya da hatta bir sıkıntı varsa bu çözülünce o gürültünün büyük kısmı gidiyor. Yani başa dönersek bu konu özelinde zaten "doğal" dip gürültüsü sorunu ötesinde bir sıkıntı var.

Ayrıca ortalama bir seste clean tonda gitardan dip gürültüsü de kolay kolay duyulabilir değildir.

Hocam cızırtı, patlama sesi ile dip ses arasındaki farkı biliyorum 3 tane albümüm var yine de teşekkür ederim. Sorunun nereden kaynaklandığını çözemedim fakat gitar kaynaklı değil. Bilgisayar kaynaklı da değil başka bilgisayarda da denedim. Jack kablosu için ise 2 tane kirlin jack denedim yine aynı. Tek kısım ses kartı kalıyor onun da içini açtım sisteminde bir sorun yok gibi ama başka yerde denemedim henüz.

Geri