yazım kurallarını geçtim, hiç olmazsa arada bi virgül ve nokta kullanın lütfen.aslında 1-2 gün ayırıp tüm piyasayı denemek gerekiyor öyle direk usa>mexico>sx falan demek çok doğru değil çünkü ucuz gitar amerikandan iyi çıkabiliyor ve buna şahsen çok denk geldim o yüzden o farkı ayırt edebiliyorsanız kendiniz deneyin veya anlayan biriyle gidip almak daha mantıklı tabi ama sırf gitarla bitmiyor lambalı amfide gerekiyor bu yüzden bütçe kısıtlıysa 2.el piyasasını talan etmek gerek çekinmeden gidip denemek lazım.Hem mex strat alıp hemde 1500 civaında lambalı amfi alma şansı varsa en optimal seçim o olur fakat squier veya sx in işçiliği iyi denk gelmiş olanlardan alıp daha iyi bir amfi almak daha mantıklı ucuz gitar daha iyi amfi iş görür ama daha pahalı gitar ucuz amfi çok iş görmüyor diye düşünüyorum.İyi bir gitarist 500 liralık stratla sahneye çıkar kimse onun düşük kalite olduğunu anlamayabilir iş çalan kişide bitiyor.Bu soruyu genelde tüm yeni başlayanlar soruyor ve direk açıklaması budur kanımca.