Arkadaşlar elektro gitara baslicam klasik gitarda olanın 5li akor olduğunu biliyorum ama elektro gitarda basılan nedir acaba orta ve yüzük parmağı susturma amaçlı olunca ne oluyor
Nasıl bi soru istersin koçumElektrodaki akor değil. 3. telden A4, 5. telden A3 vurmak için aynı da. 2. parmağı ile 6. teli, 1. parmağının içi ile de 4 teli susturuyor. Böylece penayla 4 tele vuruyor ama sadece bastığı tellerden ses çıkıyor.
(Böyle ota boka başlık açılırsa bu forumun hali ne olacak?)
1 cevapla bitecek şeyler için ne açılması gerek koçum forum sitesi soru sorma özgürlüğü gibi bi lüksümüz var ya hani burada burda çirkefliğini soru soran insanlara değil de yöneticilere sıçratabilirsin mesela KOÇUM 🙂Anlayışta kıtlık var anlaşılan. "Başlık açmak"tan bahsetmişim bak. Soruda bi anormallik yok. Ama böyle 1 cevapla bitecek şeyler için başlık açılamaması lazım. Sallıyorum, "akorlarla ilgili sorular" gibi bir başlık olmalı, herkes oraya sormalı koçum.
Benim ayrı bi başlık açıp cevap alma şans ve zamanımı daha çok artırmak gibi bi hakkım varken neden oraya sorayım keyfimin kahyası böyle yapmak istedi var mı başka sorun koçumAkıllarda deli sorular:
Herhangi bir soru, başlık açmadan, ilgili konu için açılmış bir ana başlığa sorulamaz mı?
Demek sende bu atışmaya dahil olmak istedin koçForum bu hafta çok güzel atışma yaptı maşallah 😀 Fotoğraflar kocaman zaten, kabak gibi belli değil mi ne olduğu?
Koçum birincisi gerçek hayatta benim karşıma gelip ota boka konu açma diyemez bu yukarıdaki şahıs önce onu uyarmanı öneririm ikincisi gerçek hayatta da çevremdeki herkese koçum diye hitap ederim ben senin niye zoruna gitti "koçum" kelimesi gayet masum bi kelime bana göre ve son olarak üçüncüsü hayatta hiçbir amacın yokmuşçasına burada insanların bilgi edinme amaçlı sorularına "ota boka" gibi çirkin bi ifade kullanan şahısları korumamanı tavsiye ediyorumCan seni koruyacağım aklıma gelmezdi. 🙂
Berk bu ergen tavırları bırak, koçum gibi ucuz ergen kelimeler kullanarak insanlara ne şekilde kalitesiz ve ahlaksızca hakaret etmiş olduğunu unutma.
Keyfinin kahyası demeden önce ilk forum kurallarını oku. İnsanlara da yüzüne karşı söyleyemeyeceğin kelimeleri söyleme. Başlıktaki soruna saygı var ama tavrına katiyen yok. Cevabını aldın teşekkür etmesini öğren...
Teşekkür ediyorum hocam soruma saygı kuralları çerçevesinde net ve açıklayıcı cevap veren tek siz oldunuz tebrik ederim 😊İlk görseldeki basış iki notadan oluşan bir octave dyad vuruşu, ikincisi ise üç notadan oluşan standart bir power akor. İlk görseldeki gibi herhangi bir power chord düzeninden aradaki notayı çıkararak oktavlı bir duyum elde etmiş olursunuz ve evet, bu da bir akor biçimidir. Octave chord veya dyad chord olarak aratıp farklı biçimlerini görebilirsiniz.
Ortada boş kalan teli/telleri susturma işi ise orta ve yüzük ile değil de kök notayı basan işaret parmağı ile yapılır, görsel yanıltmasın. Muhtemelen görselde sadece 6. teli susturmak için orta parmak kullanılıyor ki bu tarz akorlarda özellikle susturulmadan vurulan 6. tel acayip bir gövde katar duyuma. Deneyerek kurcalayabilirsiniz.