İstanbul Şu Ana Kadarki En İyi Grup İlanım (VOKALİM)

Evet, farklı üyelerden aldığım tavsiyeler sonucunda, grup arayan ve aktif olarak konser vermenin yanı sıra şarkı çıkarma düşüncesine de sahip bir vokal olarak daha nitelikli bir ilan veriyorum:

Öncelikle, bu linkte de göreceğiniz üzere seslendirme yapmaktayım. Burada, 2 sene önce seslendirme ajansında kaydetmiş olduğumuz bazı reklam ve demo çalışmaları vardır. Ses kullanımı, doğal olarak şarkı icrasına sirayet ettiği için tonlamalara ve artikülasyona dikkat ediyorum.

Hem Türkçe hem İngilizce şiir kitapları yazarım. Dolayısıyla bu şiirler de şarkı sözüne dönüştürülebilir ve böylece grupla beraber şarkı yazmak pratik bir hal alır.

Şu an bas karakterli bir sese sahibim ve sesimi operatik, teatral şekilde kullanarak müziğe çok yönlü bir atmosfer katmaya çalışırım.
Bu linkte, efsanevi ses Dio'nun Rainbow In The Dark parçasını kendisinin tonuyla söylemiş olduğum bir cover çalışması bulunmaktadır. (Laryngeal mechanism dedikleri kavramla birlikte adapte ettiğim teknikler sonucunda tiz sesli şarkıcıların ses aralığındaki notaları verebilmekteyim.)
👇
-Telefon mikrofonuyla kaydedilmiştir.-

Ayrıca kanalımda kısa zaman aralığında yaptığım çalışmaların bazıları yer almaktadır. Bu çalışmalar, çeşitli bestelerimin klasik gitar ve birkaç akorla seri şekilde kotarılmış prototip hallerini kapsamaktadır ve amaç, popüler şarkıların da bir zamanlar bunlar gibi kayıtlar olduğunu vurgulamanın yanı sıra, sesimi kendi şarkılarımla test etmemi sağlayacak alanın ortaya çıkmasıdır.

👇
Hunting Season Is On adlı çalışmada 1 dakika 12 saniye boyunca vibrato ile sesimi tutmam veya Hidden Shadow In The Mirror adlı çalışmada Rob Halford gibi 6. oktavdaki notalara çıkmam, vokal kullanımı söz konusu olduğunda icra ettiğim bazı deneysel performanslardır.

Ek olarak, eskiden Türkiye'de kültleşmiş parçaları etkili şekilde icra ediyordum ancak zamanla bu durum benim için sıkıcı ve sınırlayıcı gelmeye başladı. Şu anda aktarmaya çalıştığım tarzın ve tekniklerin ortaya çıkış sebebi biraz da budur. Bu tarzı, vokali, coverları, kendi bestelerimizi vs. grup mantığıyla harmanlayıp geliştirerek konser verirsek, ulusal ve uluslararası arenada harika işler ortaya koymamız mümkün, hele ki piyasada bu kadar niteliksiz insan varken. Gelen yanıtlar neticesinde herkesle iletişim kuracağım.

Saygılarımla,

Son düzenleme:
merhabalar, bende yaklaşık 1 1.5 yıldır grup aramaktayım. Lead gitaristim 20 yaşımdayım. Fotolarınızdan gördüğüm kadarıyla benden 2 3 yaş daha büyüksünüz bu sizin için sorun olur mu bilmiyorum. Youtube da 1 2 videonuza baktıktan sonra metal, senfonik metal tarzı müziklerin sizin tarzınız olduğunu varsaydım''yanlışım varsa düzeltirsiniz'. Eskiden bende metalciydim fakat blues müzik türüyle son 1 yıldır daha haşır neşirim. Fakat bir grup kurduğumda yapmak istediğim müzik türü şuanlık ne blues müziktir nede metal müziktir. Ben ikisininde güzel yanlarını alıp 'şarkı yazarken' kendimizden de birşeyler katarak şarkılar yapmak isterim. Fakat öncesinde coverlarla başlamak isterim. Eğer sizde uygun görürseniz özelden tanışıp muhabbet etmek isterim.

merhabalar, bende yaklaşık 1 1.5 yıldır grup aramaktayım. Lead gitaristim 20 yaşımdayım. Fotolarınızdan gördüğüm kadarıyla benden 2 3 yaş daha büyüksünüz bu sizin için sorun olur mu bilmiyorum. Youtube da 1 2 videonuza baktıktan sonra metal, senfonik metal tarzı müziklerin sizin tarzınız olduğunu varsaydım''yanlışım varsa düzeltirsiniz'. Eskiden bende metalciydim fakat blues müzik türüyle son 1 yıldır daha haşır neşirim. Fakat bir grup kurduğumda yapmak istediğim müzik türü şuanlık ne blues müziktir nede metal müziktir. Ben ikisininde güzel yanlarını alıp 'şarkı yazarken' kendimizden de birşeyler katarak şarkılar yapmak isterim. Fakat öncesinde coverlarla başlamak isterim. Eğer sizde uygun görürseniz özelden tanışıp muhabbet etmek isterim.
Merhaba. Aynı fikirdeyim. Ayrıca ilk çalışmalar için etkili, yerinde kullanılmış ses tonu ve akılda kalıcı riff-nakarat kombinasyonuyla, kulağa iyi gelecek birtakım işler yapıp geniş bir kitle yakalayarak komplike parçaları ilerleyen zamanlarda, müziğimiz benimsenince ortaya koymayı düşünüyorum. Söyledikleriniz üzerine, 30 dakikalık single çıkarma gibi bir fikrim de vardır, onu da konuşabiliriz. Bu ilana gelecek diğer cevaplar sonucunda herkesle iletişim kuracağım.

Saygılarımla,

Teknik hakkında bilgi verebilir misiniz acaba (siz de isterseniz)
Tabii. Diyaframınızı kullandığınız takdirde sesinizin şefi haline geliyorsunuz. Gırtlağa baskı uygulanacak şekilde parça seslendirmek oldukça yanlıştır, bu durumdan kaçınmak gerekir aksi takdirde sesinize korkunç hasarlar verebilirsiniz. Göz önünde bulundurulması gereken bir husus vardır ki, enstrümanın bir yeri bozulur, kırılır, hasar görür, tamir edebilirsiniz, yenisini alabilirsiniz. Peki ya ses telleriniz? Herşey bir hataya bağlıdır. Bu hatalardan kaçınmak adına ses pasajınızı keşfetmeli ve sınırlarınızı belirleyerek bir üst kısma geçmenizi sağlayacak notaları bağırmak yerine daha pratik yöntemlerle icra etmelisiniz. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğu için bu yöntemler hakkında detaylı bir bilgi verme gereği görmüyorum, hele ki yüzlerce kişinin bulunduğu böyle bir ortamda. (En azından şimdilik.)

Ek olarak, ülkemizde yapılan rock müzik söz konusu olduğunda; "genel olarak" vokalin sesindeki çeşitlilik, renk ve güç pek de umursanmamaktadır. Bu yüzden vokallerin arayışları hep daha meşakkatli, hazin bir zaviyede ilerlemiştir...

Bu kadar kolay bilgiye ulaşacağımı düşünmemiştim zaten, bu yüzden en başta araştırdım baya ama tam kafama oturmadı. Teşekkürler.

Geri