Suno AI'ın v4 versiyonunun çıkışıyla birlikte, yapay zeka destekli müzik üretiminde hem vokal kalitesinde hem de şarkı yapılarında belirgin bir gelişme (özellikle vokallerde uçma) yaşandı. Özellikle ses kalitesinin beklediğimden fazla olması beni şaşırttı. Buradaki herkesin görüşlerini merak ediyorum, yapay zeka böyle ilerlemeye devam ederse müzik endüstrisinin geleceği müzisyenler için tehlikede mi? Forumdaki tüm müzisyenlerin bu konudaki fikirlerini duymak isterim.
Kendi düşünceme gelecek olursam, yapay zekanın günümüzdeki birçok müzikten (çöpten) daha kaliteli eserler üretebildiğine şahit oldum. Ancak müzik endüstrisi için devasa bir tehdit oluşturduğunu düşünmüyorum. Sonuçta, canlı performanslar gibi unsurlarda hala insana ihtiyaç duyulacak.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Örnek bir YZ performansı: Her Gün Aynı Şey (Remastered) by @mortissidhe | Suno
Kendi düşünceme gelecek olursam, yapay zekanın günümüzdeki birçok müzikten (çöpten) daha kaliteli eserler üretebildiğine şahit oldum. Ancak müzik endüstrisi için devasa bir tehdit oluşturduğunu düşünmüyorum. Sonuçta, canlı performanslar gibi unsurlarda hala insana ihtiyaç duyulacak.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Örnek bir YZ performansı: Her Gün Aynı Şey (Remastered) by @mortissidhe | Suno