Arkadaşlar 1 ay uğraşın sonunda el yapımı suntadan gitarımı tamamlayabildim ve hemen sizinle paylaşmak istedim 🙂 Neden suntadan yaptığımı sorarsanız ilk deneyimim olduğu için tecrübe kazanmak istedim .Suntayı seçmemin nedeni ise işlenebilmesinin kolay olması ve kaliteli ağacı zayi etmek istememem.Köprüde tremolo sistemi kullanacaktım fakat sunta yayları tutabilecek kadar sağlam olmadığı için sabitleştirdim. Manyetiklerde ise Bc Rich warolcktan çıkma stock manyetiğini kullandım.Sapı ise Acepro marka strat kopyası bir gitarın sapı. Headstockuda kendime göre vahşi bir görünüm verebilecek şekilde modifiye ettim. Headstock ta her strat ta olduğu gibi kavisli bir şekil vardı orayı aldım ve güzelce sivrileştirdim. İlk tecrübem olduğu için birçok hata yaptım. İlk hatam köprü ve manyetiğ biraz yamuk oturtmam oldu. Telleri takıtığınızda köprüde çıkan teller manyetiğin üzerinden 3 mm yamuk geçiyordu fakat köprü üzerindeki birkaç modifiyeyle bunuda halletmeye çalıştım, % 75 oranında da başarılı oldum ( hala 1 mm yamuk 😀 ) Rengi ni görünce gülebilirsiniz ve hatta " arkadaşım bu gitara türbe yeşili renk olurmu ? " diyebilirsiniz ama ben hep böyle bir gitar rengi hayal etmiştim ve bu rengi seçtim.Asıl konu olarak tonuna gelince ise beklediğim kadar kötü olmadı ama tabiki karakterli bir tonu yok . Distortion a aslınca pek belli olmuyor 😀 Ama ilk tecrübedir kendimi geliştirdikçe daha iyilerini yapmaya çalışacağım.
resimler:
gövde yeni kesilmiş yatakta 😀
ölçüleri almaya çalşıp kesmeye çalışıyorum 😀
son hali
headstock
manyetiğin ve köprünün yamukluğunu burada görebilirsiniz
özel jack girişi(buda zevkime göre)
bu baya bir yamuk 😀 ama yinede mutluyum
resimler:
gövde yeni kesilmiş yatakta 😀
ölçüleri almaya çalşıp kesmeye çalışıyorum 😀
son hali