Sürekli Gitar Alma İsteği ve Yeni Fikirler

35'in üzerinde gitar değiştirmişimdir, gitarların şekillerine çok fazla takıyordum gençlikte, bir süre sonra şekilden öte şeylerin farkına vardım, keşke daha önce bu kafaya gelebilseydim, bir sürü yaptığım hata oldu, artık amaca yönelik gitar alıyorum yani benim için ;

1) standart tuningde hss yada hh bir gitar (Bunun için elimde single + single manyetikli 52 Telecaster var fakat içimde bir Strat alma dürtüsü hala bulunuyor)
2) d standart için yine humbucker olan bir gitar (Prs Custom 24 kullanıyorum bunun için fakat Les Paul de istiyorum belimi çok ağrıtsada, o bakımdan yine bir Ec1000 yada Schecter bakacağım)
3) 7 telli drop tuningde kullanabileceğim bir gitar ( Ibanez 7321 , burada durdum, headless olsa güzel olurdu...)
4) Bass gitar (Harley Benton Jb75 kullanıyorum, ağırlığı rahatsız ediyor, 5 telli fantazim yok, yine daha dengeli 4 telli bir Jazz Bass yada Jazz + P Bass karışımı olabilir)

bu şekilde gidiyor, sonuçta hala gerçekten ihtiyacım olmasa da bir Strat ve Les Paul alma dürtüsü var, aynı şekilde lambalı ampli almak zorundaymışız gibi hissediyoruz, ev kullanımında bence iyi modellemeli veya transistörlü bir ampli yeter de artıyor bile. Aynı şekilde pedallar, onu deneyeyim bunu deneyeyim kafasından çıktım, demirbaş birkaç pedal var, tubescreamer veya klonu, bir tane wah, tuner, 1 tane de modulasyon pedalı ile durmak lazım diye düşünüyorum yada iyi bir processor. Sonu yok bu işin, ne kadar ekipman kovalarsak çalmaktan o kadar uzaklaşıyoruz.

Son düzenleme:
Bende aynı şekildeyim. Kasım indiriminde Prs se245 aldım şimdi Fender veya schecter telecaster ile takaslamak veya gtrs w900 denemek istiyorum. Birşeye ulaşınca sıkıcı olmaya başlıyor action arıyoruz galiba. 🙂
Halbuki evde Fender Vintera 50s Schecter nick johnston strat Prs se245 takamine var ama can sıkıntısı işte illa değişik birşeyler deneyimlemek istiyorum.

Bir grupta çalıp program yapınca bende tamamen bitti o istek. Şu anda fazla geliyorlar azaltmak istiyorum. Birde yaşla da ilgili belli bir yaştan sonra geçiyor olabilir. Bunu birde ekonomik durumla ve gitar fiyatlarıyla da ilgilisi var özellikle Corona öncesine kadar gitarlar çok ucuzdu burada özellikle ikinci elde.

Üst seviye kendinize uygun bir gitar ile tamamen bitecek olan bir durum aslında bu. Öncelikle cidden ihtiyacı bilmek lazım. Bunun içinde tabi ki gitar denenmeli. Önce sap shape'den başlanmalı. En rahat gelini bulmalı. Her gitar bana rahat geliyor mantığı yanlış. Bu imkansız. Sap shape tamamsa skalayi seçiyoruz. Sonra cidden en üst seviye gitarlardan birini edinmek. Çünkü insan merak ediyor. Kendini o gitarlarla çalarken düşünüyor. iyi gitar iyi tondur kafası geliyor. Bunu da denemeden ne yazık ki atamazsın. Örnek veriyorum. Shred işine bayılıyorum ince sap seviyorum, 25.5 skalaya alışığım, floydrose olsun diyorsan gidip Amerikan Jackson alıp çalacaksınız. Bu dakikadan sonra iki seçenek var. Abi müthiş gitar daha da davosa gelmem ya da bana şu model de yetmiş aslında kafası. Sonrası hobisel koleksiyon işine girer. Yapılan müzik tarzına göre cidden bir hedef belirlemek şart.

Amfi ihtiyacını (ihtiyaç değil GAS) bitirmek için;

Modeler: Fractal ya da Helix (başka marka değil, çünkü başka marka alsanız bunlara upgrade etmeye çalışacaksınız)
Power amp: Seymour Duncan power stage, kafa ufak lambalı amfi fx/return vs
Kabin: Keyfinize göre 1x12 ya da 2x12

Modeler'da da kabin kısmını kapatıp power amp e girerek kabin ile amfi hissini yaşayabilirsiniz, bir sürü de amfi modellemesi olur. Bir daha amfi alayım derdiniz, pedalboard dizeyim derdiniz olmaz özellikle ev kullanıcısı iseniz.

Gitar için bir şey diyemiyorum 🙂

Geri