Sweet Child O'Mine Solo

• Konuyu açan Konuyu açan Eramax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu soloyu hakkıyla çaldığım gün bu iş tamamdır diyordum fakat özellikle solonun hızlı olan ikinci bölümünde motivasyonum yerle bir olmuyor birtürlü 🙂 Ayrıca istediğim tonu bulamamakta cabası.Standartdamı çalmalıyım? Wah pedalı nasıl simüle edilir Amplitube veya BiasFx kullanıyorum.Kafamda deli sorular🙂

Merhaba. Solodaki tekniklere hakimseniz sadece hız sorununuz var ise metronom ile yavaştan başlayıp zamanla hızlanabilirsiniz. Wah pedalını sonra düşünürsünüz bana göre

Şu soloyu çalarsam tamamdırın sonu yok.. Kendimi bildim bileli gitarlayım, ben getiremedim sonunu.. Ama güzel solodur Sweet'in solosu, çalmaya değer... Sırf bu tarz şeyler çalmak için yani GNR, Gary Moore taraflarında aslında süperstratçı olmama rağmen geçen Eylül'de Kore bir Epi Les Paul aldım, gaza gelirim belki diye.. Stock manyetikler pek sarmadı, manyetikleri modlama fırsatı bulursam bakalım o taraflarda ne alemdeyiz.. Bu arada yakın tarihte autowah ile bu solonun gayet iyi atıldığı bir video görmüştüm.. Ama tabi gayet iyi, mükemmel değil.. Solo ile ilgili Türk bir gitaristin detaylı videosu var, "1sMF_XrpRlo" kopyala, youtube arama sekmesine yapıştır, bu eleman çok iyi anlatıyor nasıl çalınacağını, ton çekmeye gerek yok filan diyordu..

Ben de yakın tarihte kendimi denemek için (bana uzak bir teknik, ilgimi çekti) Polyphia - Playing God'a girişmiştim de başlangıçtaki ana riff'i çözdükten (ilk 16 ölçü olsa gerek) sonrasına daha kasamadım, vakit te bulamadım zaten ama cidden tamamını çorba yapmadan çalmak için kasmak lazım.. Canlıda tertemiz çalıyor adam..

Kolay gelsin..

Son düzenleme:

Geri