İki Jay Turser deneyimim oldu, biri arkadaşımın satmam için bana verdiği Jazz kasa bir basıydı ki buradan bir arkadaşa sattım, 10-15 gün çokca oynamıştım ofisimde gitarla.. Diğeri de gövde-sap rengi match bir Telecaster kasasıydı..
Bass gitarı kendime almadığım için pişman olmuştum, fiyat/performans zirvesi bir aletti, işçiliği filan zaten iyiydi.. Gerçi değerinde satmıştık alana, o da tecrübeli bir arkadaştı, hayrını görmüştür umarım..
Telecaster gitara gelince de o da çok şaşırtmıştı beni, normalde pek kullanmam Tele veya Les Paul kasa gitarları ama iki kasanın da USA olanını da Meksika'sı Kore'si vs vs bolca deneyimlemişimdir.. Bu da arkadaşımın birinin stüdyosuna satılmak için bırakılmıştı, tipini, işçiliğini beğenip üstüne fiyatını duyunca 15-20 dakika denemiştim, daha sonraki günlerde de satılana kadar bir kaç kez çalmıştım. Tabi daha çok kullandığım amfinin iyiliğindendir tonunun güzelliği ama işçilik ve konfor mevzusu tondan bağımsız, gayet başarılıydı..
O zamanlar yani 7-8 sene evvel sıfırının 250-300 dolar aralığında fiyatlara alındığı düşünülünce tam f/p gitarlarıydı ikisi de.. Bahsettiğim Tele gitarı hani çok uyguna bulursam keyfine alırım, bütçesi dar olup bu markayı soran herkese uygun fiyata bulursanız alın diyorum.. SX gitarları da denedim ama daha çok ses veriyor mu kıvamındaydı, markayı kullanmış arkadaşlar yorumlarsa daha iyi olur..
NOT : Gördüğüm kadarıyla yeni üyesiniz, hoş geldiniz.. Forumda "Elektro Gitar Tavsiye" başlığı olacak, buna benzer sorularınızı ilgili başlıklara yazarsanız sizden sonra aynı marka olmasa da benzer gitarlarla ile ilgili araştırma yapacaklar da okuyup fikir edinebilirler hem de başlık kalabalığının önüne geçmiş oluruz.. Aşağıya linkini verdiğim başlık içinde marka veya kasa tipi ile ilgili arama yaparsanız işinize yarayacak başka bilgiler de bulabilirsiniz.. Başlığa girdikten sonra yukarıdaki arama butonunda "Bu Konuda" seçimiyle başlık içinde istediğiniz kelimeyi (mesela SX, Washburn veya direkt model belliyse RG350, N2, Nuno vs model ismi gibi) yazıp arama yapabilirsiniz..
arkadaşlar amerikadan umut aracılığıyla fender strat almak istiyorum.yavuz çetinin daha sert olan parçalarındaki tarz a yakınım.bilmem anlatabildimmi :?: .
gitarın yanına 1 2 ay içinde bir de lambalı almayı düşünüyorum.
amerika fiyatı max 1400 1500 olacak bir strat almak istiyorum ama bu meretlerin hepsi birbirine benziyo tonları arasındaki farkları bilemiyorum.
srv signiture carptı gözüme.1300$ civarı.tremolo su nun ters olması beni geri çekti. ileride modifiye edip köprüye sağlam bir hum taksam srv ye ayıp olur ?. saygısızlık yapmıs olurm diye ürktüm 🙂 .srv...