Sx strat sapla gövde arasında küçük beyaz parça

Merhabalar sapla gövdeyi ayırdım. Gövdedeki sap yuvasında küçük beyaz ince bir plastik çıktı bu parça yuvayı kaplayacak kadar büyük değil bir usb bellekten bile küçük acaba neck shim olabilir mi? Bu parçayı sapla gövde arasına koymasam ne değişir? Koymam gerekiyorsa da nasıl konumlandırabilirim. Gitarın tam modeli SX SST Ash /Na. Bunu çıkartmak sustaini uzatır mı? Resimdekine çok benzeyen bir parça sapı geri taktığım için fotoğrafını çekmeyi unuttum.

Squier-JV-Bass-neck-shim.webp

Son düzenleme:
Merhabalar sapla gövdeyi ayırdım. Gövdedeki sap yuvasında küçük beyaz ince bir plastik çıktı bu parça yuvayı kaplayacak kadar büyük değil bir usb bellekten bile küçük acaba neck shim olabilir mi? Bu parçayı sapla gövde arasına koymasam ne değişir? Koymam gerekiyorsa da nasıl konumlandırabilirim. Gitarın tam modeli SX SST Ash /Na. Bunu çıkartmak sustaini uzatır mı? Resimdekine çok benzeyen bir parça sapı geri taktığım için fotoğrafını çekmeyi unuttum.
O parçanın ismi shim. Sapın açısını doğru hale getirmek için konulmuş. Çıkardığınızda nasıl ise o şekilde birakmanizda fayda var.

Marangozdan aynı kalınlıkta bir parça işinizi görür diye düşünüyorum, etrafınızda herhangi bir marangoz varsa parça uydurabilirsiniz, zahmeti olacağını sanmıyorum onlar için.

Çıkan parça bu bunu bu şekilde yerleştirirsem gövde ile sap arasında milimlik boşluk oluyor. Nasıl yapalım bunu?
Shim gerekmiş ki takmislar fabrikada. Shim olduğundan sap ile govde arasında biraz boşluk kalması gayet normal ve bu gitarin titresiminde minimal bir etki yaratsa bile önemsizdir ve dert etmenize değmez. Ona gelene kadar bir ton parametre var gitar titresiminde. Kaldi ki sapin titreşimini gövdeye iletecek vidalar ve diger temas noktaları işlerini yapmaya devam edecek. Hissedebileceginiz bir fark olmayacaktır.

Shim gerekmiş ki takmislar fabrikada. Shim olduğundan sap ile govde arasında biraz boşluk kalması gayet normal ve bu gitarin titresiminde minimal bir etki yaratsa bile önemsizdir ve dert etmenize değmez. Ona gelene kadar bir ton parametre var gitar titresiminde. Kaldi ki sapin titreşimini gövdeye iletecek vidalar ve diger temas noktaları işlerini yapmaya devam edecek. Hissedebileceginiz bir fark olmayacaktır.
Peki shim'in yerleşimi doğru mu hocam.

Dogru gibi görünüyor. Benim daha önceki birkac SX gitarimda da oradaydı shimler. Genellikle bu pozisyon zaten shim koymanın amacıdır. Gene de bunu anlamanın en kesin yolu telleri akort ettikten sonra tellerin alt fretlerde anormal alçak veya yüksek olmadığını görmek, ust veya alt tellerde diğerlerine göre belirgin yükseklik farki olmadığına bakmak olur. Bu tür sıkıntılar yoksa no problem.

Geri