yanlış bilmiyorsam bir 5-6 sene evvel 1500 tl ye kalite malzemeden görünümü bile aynı Soldan SLO klonu yapıp satan bir arkadaş vardı. Kocaeli de sanırım.. şimdi olsa alırım.Bu aralar para yetmiyor, umudumuz SX'ten bir Soldano girişimi artık 😀
yanlış bilmiyorsam bir 5-6 sene evvel 1500 tl ye kalite malzemeden görünümü bile aynı Soldan SLO klonu yapıp satan bir arkadaş vardı. Kocaeli de sanırım.. şimdi olsa alırım.Bu aralar para yetmiyor, umudumuz SX'ten bir Soldano girişimi artık 😀
El yakar 😀 eksiğin yok abi sorun da burda fazlan var mesela haysiyet gibi 😉Ben Decatonecuk demek istemiştim ama. Bilalden Buraktan eksiğim ne 🙁
Sendeki alette kesin lambalar da orta hallidir, yani onları EHX ya da Sovtek'lerle değiştirirsen çok daha güzel olur, demedi deme 🙂
Boston SuperBlues AT15 kullandığım ekipmanlarımdan biri.Muadili bir amfi olarak hem keseye hem kulağa hitap eder ,hele bir de lambalar ısınsın BluesJunior aratmaz 🙂 Muadili amfileri test etmek ve yorumlamak önemli ,benim gibi ilk başta muadili seçmek durumunda kalan arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz efendim..
yanlış bilmiyorsam bir 5-6 sene evvel 1500 tl ye kalite malzemeden görünümü bile aynı Soldan SLO klonu yapıp satan bir arkadaş vardı. Kocaeli de sanırım.. şimdi olsa alırım.
Çok iyi noktaya değinmişsin. Sino dur lambalar. Aslında orjinali ile aynı fabrikadan çıkma ama tabi sıkı testlere tabi tutulmamış, buna rağmen orjinalinde bile yapılan lamba değişikliği sınıf atlatıyor. Tungsol 12AX7, EH 12AY7, JJ ECC803s, Sovtek 12AX7LPS tavsiye edebileceğim iyi lambalar.
Abi toptan alıyorlar o zaman çok ucuza geliyor. Tahminen Sino 1-2 dolar civarına veriyor büyük üreticiye.Bunu da anlamıyorum. Kalitesiz lamba ile dediğin markalar arasında atla deve fiyat farkı yok aslında. Ama ısrarla da stok olarak çok adi lambalar kullanır pek çok marka.
Abi toptan alıyorlar o zaman çok ucuza geliyor. Tahminen Sino 1-2 dolar civarına veriyor büyük üreticiye.
Çalışan fakat mikrofoniklik gibi sorunları bulunan lambaları bu şekilde elinden çıkarıyor. Üretmiş adam bir kere atmaktansa çok ucuza satmak daha karlı.Bazı şeylerde ucuzculuk kötü yahu 🙂
Muhtemelen lambaları amfiden pahalı olacağı için lamba değişimi yerine komple yeni amfi alınabilir 🙂
Sx bildiğim kadarıyla ispanyol firma, dolayısı ile hayatı tehlike yaratabilecek bir ürünün Avrupa' ya girmesi mümkün olmadığından, hayatı tehlike yaratacak bir ürün olmasını ihtimal dahilinde görmüyorum. En fazla kötü komponent kullanımı sebebi ile arıza yapma yüzdesi fazla olabilir.Gitarlar kadar fiyat/kalite performansı beklemiyorum ben. Açıkcası maliyeti işçilik dshil 40-50 dolara gelen + 1950'lerden beri neredeyse arge ve geliştirmeye sıfır bütçe ayırılan bir model strat/tele fender için. Amfide bu kadar kar marjı yok gibime geliyor. Bakalım umduğumuz kadar çıkarsa şaşırırım açıkcası. Bir de elektronik alet yahu ucuz etin suyu kara olur çarpılırız vs filan 🙂 Güvenlikten ödün vererek ucuz yapacaksa lanet olsun o sisteme ve düzenin çarkına, dişlisine diyorum yani 🙂
Nerden geldiğinin bir önemi yok Türkiye için ayrı ürün üretirse asıl maliyet artar. Direk Türkiye'ye de yollasa ürün aynı ürün.Evet olabilir ama biz AB'de değiliz 🙂 Tr'ye gelen sx'ler direkt Çin fabrikasından geliyor diye tahmin ediyorum. Eğer önce İspanya sonra Türkiye yapıyorlarsa o konuda helal olsun 🙂 (Maliyeti çok artar ondan dedim, uzak doğu üretimi yapıp menşei abd/ab olan firmalar var. Onlar direkt Türkiye'ye gönderiyor.)
AB standartlarına uyması için gereken koşulları Çinde üretilen Dünya'nın AB dışında her bölgesine gönderilen bir ürün için de mi yaptıklarını söylüyorsunuz o zaman ?
Misal Do re schecterların kore modellerini direkt kore'den aldıklarını söylüyordu hafızam yanlış hatırlamıyorsa. Bu yüzden kore schecter'lar için fiyatları ABD pazarına göre baya uygun olduğu söylüyorlardı. Kore PRS için de öyleydi. Yani ABD'ye ya da AB'ye giren aynı firmanın uzakdoğu malı ile Türkiye'ye gelen aynı firmanın aynı mal/modeli'nin kalite standartları maliyetini arttıracağı için aynı olduğunu düşünmüyorum.(Bu, bir ihtimal sadece. Başka ihtimalleri de var). Hatta ülkemizde buzdolabı, laptop, ses kayıt cihazı vs vs. ya da başka cihazlar için nedense hiç refurbished ya da B stock/sınıf mal yok. Hep A sınıfı mal. Birkaç firma harici bunu belirterek satan görmedim. Tahminim Tr'ye gelen aynı firmanın uzakdoğu fason üretimlerinin dandikleri geliyor. Hatta abd'den atıyorum 10 tane meksika strat deniyorsun 3-4'u senin alınabilecek kriterlerine uyuyorken Türkiye'de 10 tane meksika strat deniyorsun 1 'i alınabilecek düzeyde oluyor. Amerikan malı olmayan fenderderler de bile " ABD-AB ve diğer ülkeler" diye, ülkelere gönderilen mallar sınıflandırılıyor demektir. Bunun aklıma gelen açıklaması bu ya da Türkiye'deki temsilci Fender'e "ne kadar b stock-refurbished mal varsa gönder" diyordur. Kendisi Türkiye'de A sınıfı mal olarak satıyordur. Onu detaylıca bilemiyorum. Ama şuan luthier olan geçmişte tünelde çalışan birisi (isim vermeyeyim) benzer hikayeyi foruma yazmıştı. 1-2 senelik olabilir o yazı forum yenilenince uçmuştur hali ile.