tailpiece+tom

• Konuyu açan Konuyu açan essek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

daha önce tailpiece olan tom kullanmadım hep string thru idi. sapı ayarladık, actionı ayarladık, entonasyon yaptık. high e köprüye çakılıyor. tailpiece'i kaldırdım biraz da hala çakılıyor, çok da kaldırasım yok o tarafta. nedir bunun artısı eksisi, les paul üstadlarına özellikle soruyorum. bir şey hissetmiyorum çalarken de, yanlış gibi geliyor bu durum.

Bir fotoğraf paylaşma şansınız var mı ? 1. telin köprüye çakılması kısmını canlandıramadım kafamda. Saddle'dan çıktıktan sonra Tailpiece'e giderken köprünün kendisi ile mi temas ediyor ?

Şimdi baktım da, benim string-through, TOM köprülü gitarımda da öyle. Açıkçası bir zararını görmedim. Sustaini falan engellemesinden korkuyorsan saddle'ı tailpiece tarafına al alabildiğin kadar ama yeniden entonasyon yapman gerekecek.

20210307_003003.webp

Şimdi baktım da, benim string-through, TOM köprülü gitarımda da öyle. Açıkçası bir zararını görmedim. Sustaini falan engellemesinden korkuyorsan saddle'ı tailpiece tarafına al alabildiğin kadar ama yeniden entonasyon yapman gerekecek.
entonasyon saddle üzerinden yapılıyor . saddleı alsam nasıl ayar yapacam güzel dostum. canım dostum.

yardıma değil farklı tecrübeye muhtacım ben. 15 yaşında bebe değilim.

Geri