selamlar...
öncelikle şunu söyleyeyim; filmi izledikten hemen sonra,sıcağı sıcağına yazdığım için o msjı maksat aşma gibi görünsede o,aslında kızılanın sinema olmadığı gayet ortada! bu sektörle ilgili biri olarak(öyle gözüküyorsun) senin olaya dramatik yaklaşman çok doğal fakat görsel sanatlar ya da herhagibir sanat dalı sonuçta beğeni işidir! uğraşırsın günlerini,aylarını verirsin belki o işe lakin olay sadece karşındakinin beğinisinde biter yine eğer sadece kendini tatmin için yapmıyorsan o işi! ve o "evet güzelmiş beğendim" ya da "hayır kötü, olmamış" dediğinde biter o iş! yani çok basit aslında durum! gelelim takva'ya...
tamam sanat filmi, bol ödüllü ,uğraşılmış belli hatta filmden çok önce zikr sahnelerinin gerçekçiliği için gerçek törenlere tüm oyuncuların katıldığını falan da biliyorum fakat bu anlatılmak istenenin ya da anlatma şeklinin "bende" kocaman bir hiç olduğunu değiştirmiyor sonuçta! yobazların din tacircilerinin eksik olmadığı canım türkiye'mde de böyle bir film belkide şart fakat olaylar okadar sert anlatılmışki insanın bağzen miğdesi kaldırmıyor! ben ne dindarım ne oyum ne de buyum önemli olan bu değil birilerine bişeyleri anlatmak isterken başka birilerinin de duygularını incitiyorsa bir iş o beni kızdırır!
şu osman sınav'lı pars'ta da aynı şekilde gereksiz bir sahne vardı ki beni sinirden eğlattı nerdeyse!(sahnenin harikalığında oyunculuğun mükemmel oluşundan değil) insanların özgür olduğunu,gençlerimizin özgür olduğunu ve bu özgürlüklerini bir ekstaziyle nasıl grup sex'e dönüştürebildiklkerini gördüğümde anlatılmak istenenin maksadını ne kadar aştığını gördüm ve de iğrendim filmden her nekadar gerçekten "kutsal" bi iş için çalışılmışsa da anlatım tarzı ve gelinmek istenen yerle alakasız saçma sapan yerlere çekilmişse bir sinama bence gereksizdir! evet bu aşağılamadır belkide ama bu şekilde yapılacaksa hiç yapılmasın demek istemiyorum ama üslubun sadece kitapta,edebi sanatlarda olmaması gerektiğini düşünüyorum! yönetmenlerin kendi sevdaları uğruna bişeyleri atladığını görmek beni üzer bir sinema sever olark da elimden geldiğince orda burda olsun eleştirmeyi de hakkım olduğuna inanıyorum!
saygılar herkese...