ertansagol demiş ki:
Mahcem üstad,
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.peki parayı toparladık nereden edinecegiz? (örneğin fostex mr-8'i)
Köşedeki manava söylüyorsun, haftaya Perşembe pazarına getiriyor, valideyi gönderip aldırtıyorsun... Yani pes... Eh biraz da kafanızı çalıştırın be hoca.
Ben İskoçya'dan kalkıp internete girip bu malı Türkiye'de kim satar bulabiliyorum da vatandaş Türkiye'nin içinde o bilgiye ulaşmaktan aciz. Hazır bulduk ya herşeyi bilen birini, dayan... İyi alıp getirip kapına teslim edeyim bari. Bu gibi aletler nerelerden alınır genelde? :?
Bu forumun elli yerinde bahsettik bunlardan, bu kadar da uyumak olmaz... Açın gözünüzü biraz arama yapın, koskoca forum oldu burada... :evil:
Önce internetten bakarsın Fostex'in ya da üreticisi kimse onun sitesinden Türkiye'de temsilcisi kim diye. Sonra açar bir fiyat istersin, uyarsa alırsın, uymazsa internetten satış yapan siteler var, yığınla yerde bahsettik burada, hatta onunla ilgili bir başlık da var sabitlenmiş en başa herkes görsün diye, açın gözünüzü de görün.
Bundan sonra bu kadar mal sorulara cevap vermeyeceğim, yeter insanın vaktini enerjisini harcatıyorsunuz boşa... :evil:
Yok oradan başka birisi çıkar özel mesaj gönderir, "abi sana soru sordum cevap vermedin, şimdi Sonar'ı nasıl kullanacaz?" Ebenin nikâhı!!! Aç Help menülerini oku. Zaten alayınız kırık program kullanan takım, bir de burada size teknik destek mi vereceğiz işimiz gücümüz yok?!?
İnsan biraz kendisi çaba gösterir, temel bazı şeyleri öğrenir, alır okur, ondan sonra gelir burada soru sorar. Burada oturup sıfırdan Cubase FruityLoops Sonar Logic dersi mi verelim yahu? Al bende Sonar 3'ün orijinali var burada makinamda yüklü, CD'leri ile beraber gelmiş 644 sayfa kitapçığı var. O bile yetmiyor programı tam anlatmaya, Scott Garrigus denen adam üretici firma Cakewalk'ın desteğiyle oturmuş bir 650 sayfa daha Sonar 3 Power! diye kitap yazmış programı anlatmak için. Ne yapayım yani, vatan millet Sakarya uğruna oturup 1300 sayfayı buraya tercüme mi edeyim? Parasını verir alırsın, temsilcisine de dersin "kardeşim ben anlamam, Türkçe'ye tercüme ettir kitabını" diye, alır okur öğrenirsin. Hem kırık program kullanıyor, hem de gelmiş burada Cubase'in Türkçe kitabı var mı diye aranıp duruyor. Adam mal satamadığı ülkenin diline niye çevirsin kullanma kılavuzunu? Deli mi? Bu kadar da aklı kesmeyen hesapta uyanık geçinen tiplerle uğraşıyoruz... Milletin işi gücü yoktu, korsancılar bayram etsin diye bin sayfayı oturup vatan hayrına bedava tercüme edecekti...
Belki burada bu garibana denk geldi patladık ama okuyan herkese diyorum: Soru sorarken biraz da kafanızı mantığınızı çalıştırın yahu, bu kadar uyuşmuşluk avallık olmaz... Herşeyi de birilerinden beklemeyin...