tel kalınlığımı değiştirmek istiyorum acil

1 yıllık elektro gitarım var 09 kullanıyorum 10 a geçsem entonasyondur saptır cart curt biyere götürmem gerekir mi gerekirse 09la devam etmeyi düşünüyorum bir de şuanda alt fretlerin tel yüksekliği bana fazla geliyor klasik stratocaster kullanıyorum

1 yıldır aynı telle mi devam ediyosun gibi bi soru geldi aklıma :d yok hocam hiç bişey olmaz ama tel yüksekliği ile 09 telin doğrudan bi alakası yok
2 ayrı sorun var aslında doğru dile getirememişim hem 1 yıldır 09 kullanıyorum(tel değiştirdim hep aynı teli kullanmadım tabii ki) hem de 10 a geçmek istiyorum bir sorun daha var aldığımdan beri bir sap ayarı vesaire yapılmadı ve teller bana yüksek gelmeye başladı

2 ayrı sorun var aslında doğru dile getirememişim hem 1 yıldır 09 kullanıyorum(tel değiştirdim hep aynı teli kullanmadım tabii ki) hem de 10 a geçmek istiyorum bir sorun daha var aldığımdan beri bir sap ayarı vesaire yapılmadı ve teller bana yüksek gelmeye başladı
hiç sap ayarı yapılmadıysa muhtemelen çok az bile olsa tel ayarı ister her gitar, yok sap ayarı normal ve ona rağmen teller yüksekse köprüden alçalt, köprü de normal ona rağmen yüksek geliyosa üst eşik yonttur. 09 dan 10'a geçtiğinde sap belki biraz içbükeye gelir hafif dışa atmak bi ayarını yapmak tabii ki gerekir.

Geri