Gitarınız Floyd roselu ise gerilimi köprü arkasındaki yaylarla yapacaksınız. Gerilim düştükçe daha kalın yay yakmak ya da yay sayısını artırmak lazım.Abi bikac mesaj yukarda da belirttim teori ile pratik fizik arasında uyumsuzluk farkediyorum bazen lbs olarak daha yüksek tansiyon olmasına karşın tel ve skala farkı hissiyat olarak daha gevşek ve rahat olabiliyor. Ha tabii ki çelişki degil bu aslinda. Çünkü lbs sapa uyguladığı genel basınç olmasına karşın 60 numara tel kendi bazinda hala gevşek kalabiliyor. Ben bu denge olayını tam tutturamadim sadece.
Bir de dediğinize binaen soruyorum çoğu drop veya low tuning kullanan metal grubu gitaristi 25.5 bile değil 24.75 gibson kullanıyorlar buna anlam veremiyorum. Hatta Jeff waters hariç standart tuning hatırlamıyorum bile. Bi de wolf Hoffman geldi aklıma ama onlar daha ballad.
Peşin not: ben biraz cahilim bu arada kendi kendime takılıyorum, yanlış biseyler diyorsam vakit kaybetmeyin :d
Sabit Köprülü ise tel kalınlığı, sap ve entonasyon ayarları.
Benim bir gitarda 12-60 takım ve B standard vardı, pratik olarak 7 telli gitarın ince mi tekini sökmüş gibi oluyor. Gerilimi gayet iyiydi, sanki gerçekten 7 telli gibi idi çalım ve hissiyatı.
6 Telli gitara 70 lik tel takan da var ona bakarsanız.