Telecaster Drive Sorunu

Merhaba arkadaşlar, bir süre önce 2013 MİM Telecaster aldım. Bir önceki gitarım Sx Sst-57 stratocasterdı. Nux MG-30 prosesörümde twin reverb simülasyonunda stratım gayet clean sound verirken telecaster gain 3te olmasına rağmen ritim atarken direkt kirleniyor. Diğer pluginler için de durum farksız. Bu normal mi yoksa manyetik ayarı vs. mi gerekli? (Ankara evrensel müzikte 1.5 ay önce gerekli bakım,ayar yapıldı.)

Merhaba arkadaşlar, bir süre önce 2013 MİM Telecaster aldım. Bir önceki gitarım Sx Sst-57 stratocasterdı. Nux MG-30 prosesörümde twin reverb simülasyonunda stratım gayet clean sound verirken telecaster gain 3te olmasına rağmen ritim atarken direkt kirleniyor. Diğer pluginler için de durum farksız. Bu normal mi yoksa manyetik ayarı vs. mi gerekli? (Ankara evrensel müzikte 1.5 ay önce gerekli bakım,ayar yapıldı.)
İki gitar arasındaki manyetik gücü ve karakteristiği farklıdır. Her gitar aynı sesi / tonu verse bu kadar çeşite neden gerek kalırdı zaten ?🙂
Prossesör üstünde input level metre var ise gitarların input seviyelerini ölçün.

İki gitar arasındaki manyetik gücü ve karakteristiği farklıdır. Her gitar aynı sesi / tonu verse bu kadar çeşite neden gerek kalırdı zaten ?🙂
Prossesör üstünde input level metre var ise gitarların input seviyelerini ölçün.
Tabii ben de telecaster gitarımı farklı karakteri için aldım. Prosesörden input levelı kıstım. Biraz daha clean oldu fakat bu sefer de ton kaybı yaşıyorum drive tonlarda ve yeteri kadar clean değil hala clean amfilerde. Sx stratocaster gitarımın inputu daha yüksekte olmasına rağmen yine de daha clean soundu. Sizce de manyetik yüksekliğine baktırmalı mıyım? Teşekkürler..

Neye göre manyetik ayarı yaptılar? bu sabit bir şey değil ki.. Tamamen kişisel bir şey yükseklik ayarı

Tellere çok yakın ise; manyetik alanın çekim gücü tel salınımını etkileyerek sustaini sabote edebilir.
Çok uzakta ise; yeterli sinyali alamaz, cılız duyulur. Amfiden açacağınız gain ile olağan gürültüyü attırmış olursunuz.

Belli standartlar olmalı ama yine de "kişisel" olarak daha uzak ya da yakın ayarlamak isteyebilirsiniz, fakat aşırıya kaçarsanız yukardaki problemler oluşacaktır.

Geri