Teşekkürler yorumlar için sap manyetiği şu durumda tek başına boğuk geliyor. Kapasitör potans vs bunları araştırmamın nedeni 250k ve 500 k arasında ses farkı olması yada 0.1 uf 0.22 uf vs gibi şeyleri bas tiz vs gibi durumları etkilediğini duydum o yüzden sordum.
Kapasitör değerinin etkisi ton potu tam açıkken yok denecek kadar azdır. 500k potans sap manyetik tonunu daha tiz bir hale getirir ama aradığınız tizliğe yine de ulaştırmayabilir. Ayrıca bu potans köprü manyetiğini de daha cırtlaklaştıracaktır. Bunu yapacaksanız, ton potunu sadece köprü manyetiğine bağlayıp tizleri biraz kısarak sap manyetiği ile daha dengeli bir durum yakalayabilirsiniz gerektiğinde.
Sahne almıyorum, amatör olarak çalışıyorum. Hot Rails i gördüm fakat görüntü olarak telecasterda olmamalı gibi geliyor. Single + Humbucker daha doğal ve vintage gözüküyor.
En vintage görünüm elinizdeki konfigürasyon olan klasik SS tele bence.
Yüksek gainli kullanmayacağım daha çok knopfler, gary moore, bonamassa vs dinliyorum o parçalara çalışıyorum.
Gary moore ve Joe Bonamassa genelde köprüde humbucker ile çalarlar, trademark tonları öyledir onların. Sap manyetiğini nispeten daha az kullanırlar.
SS Telecaster'da kullanıcıların yaşadığı genel sorun şudur: amfi EQ ayarları köprü manyetiğine göre yapılırsa sap manyetiği çamurlu ve boğuk olabiliyor. Tersi durumda ise köprü manyetiği çok tiz ses verebiliyor. Bu normal bir durum, köprüdeki metal plaka, manyetiklerin yerleşimi ve tınısı, kısacası gitar orjinal olarak öyle tasarlanmış.
Bence bu kadar değişikliğe gidip masraf yapmadan da amfi EQ ayarları ve ton potu kullanımı ile makul sonuç alabilirsiniz.
Ben telemin ton potunu sadece köprü manyetiğine bağladım, tek modifikasyonum o (SS telelerde klasik bir durum olan cırtlak köprü manyetiği ve bas sap manyetiğini dengelemek için sıkça yapılıyor, "no tone neck pickup mod" diye geçer). Amfimin EQ ayarlarını sap manyetiğinde istediğim parlaklığı alacak şekilde ayarlıyorum, gerekirse ton potunu biraz kısarak köprünün tizliğini azaltıyorum. Denemenizi öneririm.
Sadece manyetik değişimi ile hedeflediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Elinizde gayet iyi ve klasik manyetiklere sahip, vintage köprülü bir Fender var sonuçta.