eğer firma kendi özel bir hak vermemişse Böyle birşey tüketici kanununda bulunmuyor. Sadece ayıplı ürünse 2 yıllık bir süreye tabi. Mğazalar ürünlerin denendiği yerlerdir. Kapıdan ve internetten alışverişte ise ürün denenemediği için bilgi doğru.
Şikayetvar.com Popüler bir halkla ilişkiler platformudur. yasal bir merci değildir ve bir yaptırımı bulunmaz. çoğu firma zaten sallamaz. bir sorunda Facebook tan hakkınızı ne derecede savunabileceğinizi düşünüyorsanız bir farkı yoktur.
Direk tüketici hakem heyetine Orjinal fatura ile başvurun. genelde en saçma taleplere bile tüketici lehine %99 karar verirler ancak bu ölü pixel olayının yabancısıyım. en geç 2 ayda soruna olumlu/olumsuz bir cevap alırsınız.
Şikayet var.com'u şirketlerin prestiji açısından belirttim. Tabi ki hukuki bir bağlayıcılığı yok. Açıkcası ne kadar şikayetim varsa her firma geri döndü. Bazısı ile anlaştım bazısı sorunları çözemedi. Belki sallamayanı da olur onu bilemem o şirketin kendi politikasıdır. Ama birçok insan burayı okuyor ve burada çözüme ulaşamayan firmalar için bir prestij kaybı söz konusu. Alo 170'in bu işlerle ilgilendiğini de bilmiyorum. Hoş ne yapılacağını biliyorum ama buradan destek almak güzel.