Teller arası boşluk?

• Konuyu açan Konuyu açan Haskyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yaklaşık 1 hafta önce bu forumdaki önerler ile Squier Classic Vibe 60’s aldım ve aşırı memnunum gerçektende Fenderin stratlarından gram farkı yok. Fakat B teli ile E telinin arasındaki boşluk diğer tellere göre daha fazla. Bu bir üretim hatası mı yoksa 60’s tasarıma özel bir şey mi? Mağazaya gidip sorduğumda modele özel bir şey olduğunu söyledi fakat içime sinmedi. Çalımda neredeyse bir zorluk yaratmıyor. Model böyleyse sıkıntı yok lakin bir sorun varsada böyle devam etmek istemem.

image.webp image.webp

Endonezyalı işçi kardeşin belki de yeni basladigi işinde aldığı düşük ücrete karşı köpek gibi çalışırken "dur şu ust esik için ozeneyim de Fender markasına halel gelmesin" diye düşünmemiş olmalı. Sık karşılaşılan durum olmayabilir ama düşük bütçeli gitarlarda cesitli uretim hataları olabiliyor. Sansli isen Fender'den farkının bu kadar gram ile kalması bence önemli birsey degil. Mağaza bir zahmet degistiriversin ust eşiği.

Hiç şaşırmadım. Çünkü zihniyetimiz bozuk. Üzerinde verdikleri tel bile eski. Lütfen şikayette bulunun o durum modele özgü falan değil. Madem modele özgü aynı model başka bir gitar ile değişim talep edin bakalım o da mı aynı.

Hiç şaşırmadım. Çünkü zihniyetimiz bozuk. Üzerinde verdikleri tel bile eski. Lütfen şikayette bulunun o durum modele özgü falan değil. Madem modele özgü aynı model başka bir gitar ile değişim talep edin bakalım o da mı aynı.
Telin eski olduğunu nereden anladınız acaba? Gitarı alalı 5 gün oldu ama her gün yaklaşık 9 saate yakın çaldım ondan olabilir mi?

175460 eklentisini görüntüle

Tellerde korozyon var. Nemden olur bunlar.
An itibari ile mağazaya geldim ve durumu söyledim. Kendi gözüm ile bütün classic vibelere baktım ve üretim gerçektende bu şekilde. Bana yardımcı olan adamda şaşırdı böyle olduğuna üretimlerin. Yani bir sıkıntı yok. Üretim böyleymiş

Endonezyalı işçi kardeşin belki de yeni basladigi işinde aldığı düşük ücrete karşı köpek gibi çalışırken "dur şu ust esik için ozeneyim de Fender markasına halel gelmesin" diye düşünmemiş olmalı. Sık karşılaşılan durum olmayabilir ama düşük bütçeli gitarlarda cesitli uretim hataları olabiliyor. Sansli isen Fender'den farkının bu kadar gram ile kalması bence önemli birsey degil. Mağaza bir zahmet degistiriversin ust eşiği.
Üretim böyleymiş efendim classic vibelerin. Kendi gözümlede aynı modelim başka gitarlarınada baktım. Üretim böyle

Uretimin bu sekilde olmamasi lazim. Zuhal'de gordugunuz gitarlarda da bu sorun olabilir. Ozensizlikten kaynaklidir. Teller arasi mesafe sabit olmali. Ben iki adet Squier Classic Vibe tele kullandim (biri 50s biri de 60s idi, ikisi de Cin uretimiydi) ve boyle bir sorun yoktu onlarda...

Uretimin bu sekilde olmamasi lazim. Zuhal'de gordugunuz gitarlarda da bu sorun olabilir. Ozensizlikten kaynaklidir. Teller arasi mesafe sabit olmali. Ben iki adet Squier Classic Vibe tele kullandim (biri 50s biri de 60s idi, ikisi de Cin uretimiydi) ve boyle bir sorun yoktu onlarda...
Yazmayı unuttum telelerde yoktu bu tel arası boşluk. İnternetteki videolardada bayağa uğraş gösterip zoomlayarak baktım gerçektende böyle. Bende Zühala gelenlerde hata olduğunu düşündüm fakat durum böyle.

Fender'in kendi sitesinde öyle bir şey görmüyorum ben.

175461 eklentisini görüntüle

Bence Fender'e mail atıp sorun. O gitarların tamamı b-stock olabilir. Böyle bir üretim hayatımda görmedim.
Fotolarda bende bir şey göremedim baktım bende. Fakat internetteki videolardada bu durumda. Eklediğim foto internette yabancı birinin inceleme videosundan

IMG_1520.webp

Fotolarda bende bir şey göremedim baktım bende. Fakat internetteki videolardada bu durumda. Eklediğim foto internette yabancı birinin inceleme videosundan

175462 eklentisini görüntüle
Fender'in kendi sitesinde öyle bir şey görmüyorum ben.

175461 eklentisini görüntüle

Bence Fender'e mail atıp sorun. O gitarların tamamı b-stock olabilir. Böyle bir üretim hayatımda görmedim.
Efendim şu an fark ettim bu 50s. 60s fotosunada bakar mısınız onda dediğim gibi

Screenshot_20241129_141445_Chrome.webp

60s CV'da da öyle bir orantisizlik yok. Eger Zuhal ısrarla "bunlar boyle" diyorsa al bir kemik ust esik, taktir gec o zaman ne diyeyim. Ben de zamanında Çin üretimi 50s CV kullanmıştım, hiçbir işçilik sorunu yoktu. Zaten diger esik oluklari da çok orantılı görünmüyor. Ben bu şekilde çalmak istemem şahsen. Kemik eşik tak, upgrade olur.

Efendim şu an fark ettim bu 50s. 60s fotosunada bakar mısınız onda dediğim gibi

Lütfen yanlış anlamayın ama olması gereken sizinki gibi değil. İnce mi teliniz çok aşağıda. Çalımda zorlanmayı geçtim gitarınızda muhtemelen entonasyon ya da akort problemleri de ortaya çıkacaktır. Bu nut üzerindeki tel mesafeleri bir matematik ile yapılıyor. Alt telin biraz daha aşağıda üretilmiş olması gibi bir durum olamaz.

Justperfectday'in dediği gibi daha kaliteli bir nut ile değişim yaparsanız gitar çalım kaliteniz de yükselir gitarınızın kalitesi de artar. Zaten gitarların kalite kalite olmasının sebebi bu gibi durumlar.

Geri