Ekoksoy demiş ki:
Adam bir hafta önce aldım diyor, siz ustaya götürün diyorsunuz ? olucak işmi... Dostum sen aldığın yere gidiyorsun. Bu gitarda şöyle şöyle sorunlar var diyorsun. Yanlız şu amfiden gelen vs demişsin o topraklamayla alakalı sanırım. Gitarını başka sistemlerde deneyerek görebilirsin.
Dediğim gibi gitarın fişinide al yanına götür derdini anlat geri ver.Sakın ama sakın ustaya felan götüreyim deme saçmalama okadar para verdin birde üstüne böyle birşey yapma verdiğin, harcadığın paraya yazık olur. Garantisi var güzel güzel git ver. İyi günler...
Bir seyi kaciriyorsun ama. Eleman net'den almis gitari.
O gitar Cinde uretildi, depoda bekledi.
TR gumrugune geldi, depoda bekledi.
Saticiya geldi, yine depoda bekledi.
En sonunda da elemana ulasti. Gorunuse gore de satici setup falan yapmadan satiyor gitari.
Uzerindeki teller zaten uyduruk, yeni tel olsa bile dusuk kalite oldugundan iyi bir telle degismesi sart. Sap ayari zaten bircok
yeni gitarda yapilmasi gereken bir seydir. Tel kalinligini degistirirsin, action'i degistirirsin duruma gore sap ayari da bozulur. Eger kendin iyi yapamiyorsan yeni bir gitari bir ustaya goturmekte, senin sectigin tel kalinligi ve action'a gore setup yaptirmakta sayilamayacak kadar cok fayda vardir
🙂
Buraya kadar anlastiysak geriye su ses sorunu kaliyor. Iki sey yapabilir.
Ya sap ayari yaptirirken kendisi tamir ettirecek (ki buyuk ihtimalle topraklamasinda bir sorun var tellere dokununca gittigine gore, kendi bile yapabilir elektrik bilgisi varsa). Yada saticiya bir sekilde ulasip "bu gitarin boyle boyle sorunu var, ya geri gondericem bana kargo dahil parami iade edin" diyecek, yada "burda yaptiracam, tamir parasini bana gonderin" diyecek.
Turkiye'de bu ikinci secenek bas agrimadan ne kadar yapilabililir bilmiyorum ama denemekte fayda var.