Telleri ıslak mendil ile silmek işe yararmı?Teller çok çabuk paslanıyor başka ne gibi alternatiflerim var?
Elixir tel kullanabilirsin. Anti-rust teller idi sanırım Elixir'in. Baya uzun süre paslanmıyor.
2 aydır kullanıyorumTelleri ne kadar süre kullanıyorsunuz?
2 aydır kullanıyorum
WD40 'n o kafa yapan kokusu yok mu onun 🙂 Bu arada tecrubeyle sabit, pas sökülüyor ama teller çok pötürlü kalıyor. Sizin bu konudaki deneyiminiz nasıl acaba ? Beni çok rahatsız ettiğinden değiştiriyorum tellerimi...Silah yağı bulun(koruyucu) ve bir beze çok az döküp her calimdan sonra silin, sonra o bezi hava almayacak şekilde muhafaza edin sürekli kullanırsınız 🙂
Diyelim ki unuttunuz uzunca bir süre yapmadınız teller paslanmaya başladı, WD40 la silin günü kurtarın 🙂
Çimen lekesi için kuru kahveyi sirkeyle karıştırıp... 🙂
Sakın taharet musluğu kullanma zaten çok fena paslanır, bak gavurların bir bildiği var demek ki onlar direk silip geçiyorlar...Ben telleri tuvalet kağıdıyla siliyorum, tertemiz ve pırıl pırıl. 😀
İşte bendeki de batı özentiliği abi. Gitar olsun, tuvalet kağıdı olsun... 😀Sakın taharet musluğu kullanma zaten çok fena paslanır, bak gavurların bir bildiği var demek ki onlar direk silip geçiyorlar...
Efendim akşam palamudu fazla kaçırınca biraz erken yattık, tam çişe kalktım ki bakıverdim de forumda enteresan sorular gelmiş (Bendeki genişliğe bakar mısınız nereden girdim konuya? Hele rezilll hele!) İstediğim sorudan başlıyorum.
WD-40 paslanma için bir çözüm ama ilk günden itibaren kullanacaksınız ve sürekli kullanacaksınız paslandıktan sonra kıymeti yok lakin var olan pası almaya yardım eder ve korozyonu olduğu noktada yavaşlatır, var olanı geri çeviremez. Lakin WD-40 elinize de geçiyor ve sağlık açısından Allah bilir ne kadar zararlı. Her çalıştan sonra telleri sileceksiniz, hatta WD-40 olmasa bile sileceksiniz tabi. Ha benim gibi tembel teneke iseniz de yine yukarıda önerildiği gibi Elixir kullanabilirsiniz. Elixir'in avantajı şu: üstündeki polimer kaplama hep orada, tel ezilse de tamamen telden ayrılmıyor, akarı kokarı olmadığı için parmaklara da bulaşmıyor. Elixir teli hiç silmenize gerek yok, silmenin fazladan bir faydası da.
Neyse ben burada ahkam kesmekten çok, aciz kaldığım, rezil rüsva olduğum bir noktada kendimi ifşa etmek istiyorum. Elixir fretleri daha çok yiyor dendiğinde ki @Can Temtek kardeşim açmıştı bu mevzuyu sanırım, bunun düpedüz saçmalık olduğunu düşünmüştüm. Sebebi basit: iki malzemeyi birbirine sürtünce sert olan yumuşak olanı yer; bildiğiniz zımpara etkisi bu. Elixir'in kaplaması her halükarda perdelerden daha yumuşak, fakat perde ile temas eden de bu kaplama, bunun fretleri hızlıca yemesi akla mantığa aykırı gibi geldi. Bunu forumda yazdım da. Gel gelelim benim deneyimim de bu yönde! Can Temtek bence de gözleminde haklı kendisinden burada özür diliyorum. Benim ilmim burada iflas etti, kendimi aynı Atatürk Sami gibi hissettim. Bu ibretlik hikaye için :
Hayatınızın 12 dakikasını yok yere yedikten sonra konumuza dönelim. Bir açıklama şu olabilir. Elixir'in tellerinin Can'ın ve benim daha önce kullandığım tellerden daha sert olma ihtimali var, ölçmedim bilmiyorum. O vakit perdelere sürten yerde koruyucu kaplama kalkar kalkmaz orayı daha hızlı yiyor olabilirler. Bunu daha önce düşünmedim o yüzden şimdi yazıyorum. Kaplama perdelerde kalksa bile kalan yerlerde durduğu için yine de paslanma çok daha yavaş olacaktır.