Tellerin isyanı

Merhabalar, 3 ay önce aldığım gitar tellerinin sadece re teli resimdeki gibi aşınıyor acaba bunun sebebi fretler olabilir mi? IMG_20210423_171523.webp
 
Günümüzde bir çok tel üreticisi nikel kaplı çekil tel üretiyor yani nikeli çelikle kaplayarak daha ucuz maliyetle üretmiş oluyor. Kısaca bu sarım işleminden dolayı da bazı hatalar olabilir.
 
Yani elixir de sürekli olarak bu sorunu yaşıyorsa sorun o zaman fret vs. kaynaklıdır. Ben uzun süredir elixir kullanıyorum okistlenme dışında şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.
 
1 ay kadar önce Schecter damien 6 almıştım aldığım gün elixir taktırmıştım. Sonra kuzen gitarını bana verince bende gitarımı arkadaşıma sattım. Ama kuzenden aldığım gitarada hemen elixir takdırdım. O gitarda yine Schecter. s1 custom.
 
Herhangi bir tel markasının her tel paketi kusursuz olmuyor maalesef. Bölge bölge incelmeler, entonasyon ve akort tutmamalar vs olabiliyor. Sizin sorununuz da büyük ihtimal telle ilgili ama tabi fret tesviyesi iyi olmayan gitarlarda da böyle sorunlar görülebiliyor. Belki bir ihtimal, gitarın o bölgesinde tele fazla baskı yapıyor olabilirsiniz ama düşük ihtimal bu. O paketten çıkan telle ilgili olma olasılığı en yüksek. Elixir Optiweb 11-49 kullanıyorum Epi SG gitarımda. Neredeyse hiç sorun yaşamıyorum bu tellerle. Elixir harici tüm teller 3 güne gidiyor elimde. 2-3 hafta gitseler Elixir kullanmam. Zaten sert teller, 11 numara kullanıyorum, bi de high action seviyorum. Birkaç gün gitardan uzak kalınca bendler ölüm gibi oluyor ama yine de tonunu koruduğu için ve gitardan pas kokusu yükselmediği için seviyorum.
 

Geri
Üst