Teşhir Ürün Hk.

@gretschci
Sataşma niyetinizin olmadığının farkındayım. Böyle anlaşılıyor; çünkü anlamları bu.
Siz toplumun genelinde olduğu gibi bilinçsizce kullanıyorsunuz. Bence kullanmamaya gayret edin, çünkü bunu önemseyen kişiler tarafından alacağınız tepki buradakinin aynısı olacaktır.

Hala tam bir hukuk ülkesi değil de kara düzen ülkesi olduğumuzu unutmamak lazım.. Ortalıkta sayısız emsal var iken müşteri veya alıcı uyanık olup kanunda dayanak olacak maddeyi veya emsal kararı bulup gerekli yerde satıcının veya mahkemede hakimin gözüne sokmak durumunda.. Bunu çok ama çok gördük, maaş kesintilerinden iade verilecektir ama haberi olup ta başvurana verilir, kimlerin hakettiği belliyse dilekçeye ne gerek var, her hak edene versene.. Mesela banka kartlarından haksız kesilen yıllık ücretlerin iadesi mümkün ama başvuracaksın, uğraşacaksın, ya da bilmiyorsan işi bilen birilerine para kaptıracaksın..

Satıcının sorumluluklarını kaldırmaz da bir sürü lafa bahanedir o "Teşhir ürünü", sıfır değil bilerek aldın diye para iadesi veya değişim yapmak yerine bu arıza sizde oldu veya tamire gönderelim gibi her türlü yokuşu görme ihtimalin var.. Hakkını savunacağım dersen hakem heyeti vs uğraşman gerekir, vaktin gider.. Üstüne gitarından soğursun.. Yani her türlü müşteri uyanık olmak zorunda.. Bunlar tabi ihtimal, Dore'nin öyle çok olumsuz bir müşteri dönüşünü görmedim henüz, bir çoğuna nispeten daha kurumsal bir profili var.. Yılların tünel müşterisi olarak, orada doğup büyümüş biri olarak yazdım bunları, yoksa mevzuat aynen böyle de, realite muamma.. Hani hayaller Paris gerçekler Bağcılar misali.. Tünel'de ismi lazım değil büyük bir mağazanın 90'ların başında millet orjinal ayrımına şimdiki kadar hakim değilken squier fenderlerin saplarına işlem yaptırıp orjinal fender diye sattıklarını bilirim.. Bunu bana ifşalayan da başka bir mağazanın meşhur sahibi ve hanım müdürü.. Ömrüm orada geçti, geçmişi iyi bildiğimden hala satıcılara fazla güvenmem..

Ben araya girerek bir soru sorayım o halde ? Teşhir/demo ürünün, garantisi var mıdır yok mudur bu halde ? Olmasa, saçma olur çünkü bu satılan mal sonuçta garanti süresi devam ediyor olabilir(henüz 1 yıldır paketi açılmış demo ürün filandır?) Olur desem, yine saçma çünkü bu bir teşhir ürünü ve bir miktar indirim yapılmış(en azından yapılmıştır diyorum) buna göre garantisinin de olmaması gerekiyor(yıpranma payına karşı garanti devre dışı gibi düşünebiliriz) ilk arada çıkan şu:

Teşhir Ürünün Garantisi Hakkında

Burada garanti süresi aynıdır denmiş, Bu mantığa göre teşhir ile normal ürünün kullanıcı için hak arama konusunda hiç bir farkı yok gibi duruyor. Tabi ki teşhir-demo ürünü 2. eldir bana göre ve en az %30 indirimle satılması gerekir. Avrupa'daki mağazalar bu işi böyle çeviriyor. Teşhir, hiçbir zaman sıfır ürün değildir. İndirimle almışsanız adil bir alışveriş olmuş. Sıfır fiyayına satmışlarsa sizin de bu konuda bilginiz yoksa ayıp etmişler, 'ayıplı' kısmı bu olmuş. Yoksa, sıfır gitar almış gibi bütün haklara sahipsiniz. Garanti süresi içinde çıkabilecek sorunlardan iade ve tamir de isteyebiliyorsunuz, sadece 14 günle sınırlı değil bu olay. (teşhir ürünü, sonradan sorun çıkarma ihtimali artar diye düşünürseniz diye belirtmek istedim.)

Ben araya girerek bir soru sorayım o halde ? Teşhir/demo ürünün, garantisi var mıdır yok mudur bu halde ? Olmasa, saçma olur çünkü bu satılan mal sonuçta garanti süresi devam ediyor olabilir(henüz 1 yıldır paketi açılmış demo ürün filandır?) Olur desem, yine saçma çünkü bu bir teşhir ürünü ve bir miktar indirim yapılmış(en azından yapılmıştır diyorum) buna göre garantisinin de olmaması gerekiyor(yıpranma payına karşı garanti devre dışı gibi düşünebiliriz) ilk arada çıkan şu:

Teşhir Ürünün Garantisi Hakkında

Burada garanti süresi aynıdır denmiş, Bu mantığa göre teşhir ile normal ürünün kullanıcı için hak arama konusunda hiç bir farkı yok gibi duruyor. Tabi ki teşhir-demo ürünü 2. eldir bana göre ve en az %30 indirimle satılması gerekir. Avrupa'daki mağazalar bu işi böyle çeviriyor. Teşhir, hiçbir zaman sıfır ürün değildir. İndirimle almışsanız adil bir alışveriş olmuş. Sıfır fiyayına satmışlarsa sizin de bu konuda bilginiz yoksa ayıp etmişler, 'ayıplı' kısmı bu olmuş. Yoksa, sıfır gitar almış gibi bütün haklara sahipsiniz. Garanti süresi içinde çıkabilecek sorunlardan iade ve tamir de isteyebiliyorsunuz, sadece 14 günle sınırlı değil bu olay. (teşhir ürünü, sonradan sorun çıkarma ihtimali artar diye düşünürseniz diye belirtmek istedim.)

Çok da uzatmak istemiyorum, herkes elbette düşündüğü gibi hareket edebilir ancak teşhir ürününün normal üründen satıcının sorumluluğu ve tarafların yükümlülükleri açısından diğer tüketici sözleşmelerinden hiç bir farkı yok. Bi taraf tacir zaten herşeyden önce. Zaten garantinin malın ayıplı olması ile bir ilgisi yok, garanti doğrudan kanuni bir zaruriyet. Tüketiciye verdiği bir koruma diyebiliriz. Kısaca kanun “Sen tacirsin ve daha güçlüsün, bu nedenle dürüstlük kuralı ve hakkaniyet gereği standart bir insandan daha adil ve basiretli davranmalısın. Normal bir insanın göz ardı edebileceği şeyleri sen edemezsin.” Demek istiyor. Bu nedenle bu kanun gereği tarafları doğrudan eşit değil, hakkaniyet ölçüsünce eşit düşünmeniz gerekmekte. Neyse uzatmayayım, yukarıda da açıkladığım üzere sonuç olarak bu şekilde 🙂

Son düzenleme:
gitar bugün geldi fakat şu şekilde gitar telleri paslı çalsan tetanoz olursun o derece, sap ayarı korkunç fret buzzlar vs onun dışında sorunu yok, ama bida dore sitesinden bir şey almam teşhir veriyosunz okey bari sap ayarını yapıp dandik yeni bi tel taksaydınız.

Haklisiniz. Tellerini degistirip ayarlarini yaparak gondermeleri gerekirdi. Gitarin gonderildigi dukkani arayip sikayet edin bence. Belki getirin ayarlarini yapalim ve yeni tel takalim ya da siz yaptirin biz ucretini odeyelim diyebilirler ufak bir sans. Daha once iki adet yeni gitar aldigim Do-re'nin hanesine eksi puan olarak yaziyorum bunu kafamda.

istanbul'daki mağazalar gayet iyi sanırım izmirden geldi gitar orda ki mağaza personeliyle ilgili, telefondaki bayan bize temiz diye söylediler kusura bakmayın filan dedi izmir mağazası sıkıntılı sanırım.

Geri