Beğenmedim ben. Steven spielberg bir çok yerde konuşturmuş tabi ustalığını. Görüntü efektleri mükemmeldi. (Meşhur Janusz Kaminski, bu filmde de görüntü yönetmeni) Lakin bariz göze batan saçmalıklar vardı.
O özensizlikler ve gereksizlikler filmden soğuttu beni. Ama tabi teknoloji olarak göz gönül açtıran güzel bir filmdi.
Buradan sonrasını izlemeyenler okumasın lütfen....
----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------
1- İlk patlama olduğunda Tom Cruise yavrularını alır tanımadığı bir arabaya atlayıp tüyme planları yaparken, bir arkadaşı çıkar gelir ve sakin sakin "hey napıyorsun, senin araban değil bu in çabuk" diyerek itiraz eder. Be kardesim arkanda dünya patlamış yerde devasa bir delik var içinden ucubik bir şey çıkmış. Herkes kendisini kurtarmaya bakıyor, adam gayet sakin araba senin değil diyor! Araba onun olmasa ne yazar, adam tüyecek işte. Sen neyine güvenip ortada geziniyorsun ki zaten öldün neticede. Oradaki adamın ölümünü göstermek için fazla zorlama bir sahne olmuş.
2- Tamam bilim kurgu izleyeceğiz diye zaten olağanüstü durumlara hazırlıklıyız da o araya sıkıştırılan aile dramatizasyonları neydiki??? En olmayacak zamanlarda kız çocuğunun babasına "biraz kibar olur musun" gibi laf sokuşturmaları, sürekli olarak babaya karşı nefretle karışık imalı cümleler, aile birliğine dair mesaj verme zorlamaları falan...
3- Bütün insanlar toplanmış gemiye binmek için saldırırken hiç bir şey olmamış gibi kafasında şapkası kravatlı gömlekli amcalar nereden çıktı?Onlara nasıl hiç bir şey olmadı da tertemiz takım elbiseler içinde dünya patlarken o zarifliklerini koruyabildiler.
4- Herkes paramparça olurken Tom Cruise'un oğlu nasıl oldu da paçayı kurtardı? Paçayı kurtarması yetmedi annesinin evine nasıl ulaşabildi hemencecik? Dışarda taş üstünde taş kalmazken annesi, kocası, ananesi ve dedesi evde hiç bir şey yokmuş gibi nasıl kalabildiler? Hepsi de giyinmiş süslenmiş şekilde evde oturuyordu. Annesi sanki güneşli bir bahar sabahına uyanır gibi pencereyi açtı, eski kocası ve kızını gördü. Evin içindekilerin en azından saçı başı bile olsa dağılmış olması gerekmez miydi?