Thomann dan gitar almanın maliyeti

• Konuyu açan Konuyu açan HHH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HHH

Dracuslav
Merhaba, solak olduğum için istediğim ürünü bulamıyorum bu sebeple yurtdışından almanya thomanndan sipariş vermeyi düşünüyorum. 800 dolarlık bir gitara ne kadar vergi öderim tahmini?

üstteki thomann konusu son 20-30 sayfa filan herhalde buna odaklı... 2 senedir herkesin ortak derdi

kısaca müşavir kağıt kürek işleri vb hepsini yoluna koydun varsayımıyla ne aldıysan x2 hatta x3 katı maliyete kadar hazırlıklı ol

çare ya giden birinden isteyecen veya ucuz uçak bileti düşürüp kendin gidecen - günübirlik gidersen uçak, tren, alışveriş toplamda her halikarda karlı çıkarsın ya da ben hiç denemedim ama ambar diye bir site var oradan getirten oluyor diye duydum... dediğim gibi ben yapmadım, olayın hiçbir basamağına kefil olamam, kendin araştır

Dayım şuan Almanyada ona harley benton power supply ve power attenuator aldırıyorum yanında gelirken getirmesi için. Umarım gümrükte vergi falan bir şey çıkmaz. Sorun çıkartıyorlar mı ?

Kapsam farklı olabilir ama örnek olması açısından yazıyorum. ABD'den fiyatı 35 dolar olan bir kutu ilaç kargolattım. Kargo masrafı 150 dolar çıkmış. Gümrükle konuşunca 185 dolar üzerinden işlem yapıp 400 dolar civarı vergi çıkacağını söyledi. Beyanname ve müşavir hizmet ücretleri hariç.

Merhaba, solak olduğum için istediğim ürünü bulamıyorum bu sebeple yurtdışından almanya thomanndan sipariş vermeyi düşünüyorum. 800 dolarlık bir gitara ne kadar vergi öderim tahmini?
Gidip neden almıyorsunuzda gümrüklerle uğraşıyorsunuz? Gidip alması daha ucuza geliyor. Ben telefonu bilgisayarı makyaj malzemesine kadar avrupa ve amerikadan alıp geliyorum hiç gümrük sıkıntısı olmuyor. Uçak parası dertse avrupaya arabanızla da gidebilirsiniz sınır şurası.

Vize durumu olmasa neler yaparım ah bi bilseniz 🙂 Yoksa bunları ben de düşünebiliyorum. Sizin böyle bi sorununuz yok belli ki
Gidip neden almıyorsunuzda gümrüklerle uğraşıyorsunuz? Gidip alması daha ucuza geliyor. Ben telefonu bilgisayarı makyaj malzemesine kadar avrupa ve amerikadan alıp geliyorum hiç gümrük sıkıntısı olmuyor. Uçak parası dertse avrupaya arabanızla da gidebilirsiniz sınır şurası.

Madem yurtışından alıyorsunuz daha ucuza geliyor neden buradan 165K' ya "Fender american vintage 2 1966 jazzmaster" aldınız? Amerika' da TF ile birlikte 85K bu gitar. Daha ucuza gidiyor alıyorsunuz sonuçta. Olmuyor Sümeyye "hanım". Bir yerden açık çıkıyor, beyanlar tutmuyor.

@Dracuslav Ne yazık ki kendin gidip alamadıktan ya da Ambars ile getirmedikten sonra 2 katına çıkar ücret.

Madem yurtışından alıyorsunuz daha ucuza geliyor neden buradan 165K' ya "Fender american vintage 2 1966 jazzmaster" aldınız? Amerika' da TF ile birlikte 85K bu gitar. Daha ucuza gidiyor alıyorsunuz sonuçta. Olmuyor Sümeyye "hanım". Bir yerden açık çıkıyor, beyanlar tutmuyor.

@Dracuslav Ne yazık ki kendin gidip alamadıktan ya da Ambars ile getirmedikten sonra 2 katına çıkar ücret.
Kursa başladım acil gitar lazımdı yakınımda satılıyorken üçün beşin hesabını yapmadım senin gibi. Gitmişken almak diye bir şey var, ihtiyaçtan almak diye de bir şey var. Bu saçmalığı da açıklamak zorunda bıraktınız ya helal olsun.

Gitarın fotoğrafını atar mısınız? Sadece gitar.
not-halal.webp

Geri