THR10İİ mi yoksa THR 10X mi

Merhaba,

Line6 Spider IV 30 Watt kullanıcısıyım. Satıp Yamaha almak istiyorum. Forumda bu konuda bilgili bir çok arkadaşımız var. 3. çocuk olunca az yer kaplayan ama çok iş gören bir amfiye geçiş yapmak istiyorum. Yamaha ile ilgili THR 10II modeli mi daha iyidir yoksa THR 10X modeli mi? Aralarındaki farka dair forumda bir kıyaslama bulgusuna erişemedim. İzlediğim videolara göre 10X daha metal tonlarda sahipken, 10II metal yanı sıra akustik gitar için de uyumlu görünüyor. Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi? Ayrıca bu 2 yamaha ayrıca ses kartı görevi görüyor mu pcye bağlayınca.

Şimdiden değerli yorumlar için teşekkür ederim.

Hızlı yanıt için teşekkürler üstadım. Siz her ikisini de kullanmışsınız eklediğiniz resimlerden anladığım kadarıyla. 2.elden 10x mi almak yoksa İngiltereden arkadaşa 10II mı getirmek kulağa daha cazip geliyor sizin için. Yada siz hangisinden daha memnundunuz? Tarz olarak değil özellikleri açısından soruyorum bunu.
Linklediğiniz yazıda cubase ile uyumlu demişsiniz. Pcye ses kartı olarak takıp kayıt aldınız mı? O yönden de performansı nasıldı size göre?

Kendi tecrübemi yazabildiğim kadar açık yazdım, daha ne diyeyim bilemedim. Gerisi bütçeye ve İngiltere'den gelecek arkadaşın valizi boş mu ona kalıyor 🙂 ...
Kayıt vs yapmadım bunlarla.
İkisi de harika aletler.

Daha kaliteli ....?

PG Spark oldukça boğuk karakterlidir, EQ ile epey oynamak gerekir iyi bir ton için. Üzerine ıslak havlu atılmış gibidir sesi.
Çok daha fazla seçenek sunuyor gibi dursa da (app'teki preset'ler) bence kulağın duyduğu ses ve ton anlamında Yamaha'nın yamağı olur ancak.

Yine de kişiden kişiye değişir, onun da seveni çok. Kendi kulağınla duymadan bilemezsin, o yüzden denemeden etmeden arkadaş alacaksa BENCE risk almamak için yine de Yamaha derim. ..... BENCE !!! diye vurguluyorum.

Yamaha ve PGS 40'ı karşılaştırayım. PGS'yi daha önce duymuş hatta daha ilk elektromu almadan dahi amfi araştırması yaparken radara da aldım fakat o dönem okuduğum bazı yorumlar beni negatif etkilemişti. Ben amfide ton konusunda biraz muhafazakar bir zihniyetteyim. Teoman'ın "çok kadın hiç kadındır olm, yalnızlıktır sonu" felsefesi gibi çok amfi hiç amfi olayındayım. Clean'de berrak ya da twang tarzı temiz bir ton versin, crunchta tatlı-kirli bir hard rock&kolej rock tarzı bir ton versin, son olarak da sağlam bir metal tonu alsam bana yeter. Fazlasında inanın gözüm yok. Line 6 Spider IV bile bana fazla ev için 🙂

Positive Grid Spark 40
Bu amfide Yamaha'daki gibi pcye ses kartı gibi bağlayıp kayıt alınıyor mu?

Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim 🙂

Yamaha ve PGS 40'ı karşılaştırayım. PGS'yi daha önce duymuş hatta daha ilk elektromu almadan dahi amfi araştırması yaparken radara da aldım fakat o dönem okuduğum bazı yorumlar beni negatif etkilemişti. Ben amfide ton konusunda biraz muhafazakar bir zihniyetteyim. Teoman'ın "çok kadın hiç kadındır olm, yalnızlıktır sonu" felsefesi gibi çok amfi hiç amfi olayındayım. Clean'de berrak ya da twang tarzı temiz bir ton versin, crunchta tatlı-kirli bir hard rock&kolej rock tarzı bir ton versin, son olarak da sağlam bir metal tonu alsam bana yeter. Fazlasında inanın gözüm yok. Line 6 Spider IV bile bana fazla ev için 🙂

Bu amfide Yamaha'daki gibi pcye ses kartı gibi bağlayıp kayıt alınıyor mu?

Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim 🙂
detaylar burada, dilediğinizi özgürce yapmanıza imkan veriyor. Home recording sayesinde ne istersen yapabilirsin USB üzerinden.

Bias yazılımları epey epey kötü, onlardan daha başarılı ücretsiz amfi simülasyonları var. Bu da aynı yazılımsal temeli kullanıyor, analog değil. Yazılımından fayda gelmez.

O gün dolar kuru 10 tlnin altındaydı. Şimdi ise 14 tlyi aştı 😟 2. El piyasasına bakıyorum. Dolayısıyla yamaha ve ya positive grid getirtemiyorum.

Hayaller-hayatlar 🤣

Ya elimdeki Spider IV 30 Watt'ın kırmızı metal kanalındaki mesa Boogie dual rectifier modellemesi üzerinden sadece drive ile oynayıp clean, crunch ve metal tonlarını alacam ve elimdekiyle mutlu olacam(bu modellemeyi başarılı uyarladıklarını düşünüyorum) ya da elindekini satıp Blackstar ht1r tarzı küçük bir lambalı amfi alıp yola devam mı etmeli arasındayım. Sadece spider iv ve blackstar ht1r olarak kıyaslarsak sizce hangisi neden tercih edilmelidir?

Diğer sorum ise, blackstar ht5r modeli 2.elde boss katana mkii fiyatlarına yakın fiyatlanıyor. Bu 2si arasında blackstar ne gibi bir farka sahipte boss katana kadar değerli oluyor?

Not: Geçen ay 2 tane boss katana mkii fırsatı kaçırdım. İlk fırsat o kadar iyiydi ki ilan yayından kalkınca hanıma "rakı koy la" dedim terlik fırlatarak karşılık verdi iki gözümün çiçeği 🤣🤣 kadınlara boss katanayı nasıl anlatmalıyız konusunda da yardımı olan olursa sevinirim 😊

Son düzenleme:
Sadece spider iv ve blackstar ht1r olarak kıyaslarsak sizce hangisi neden tercih edilmelidir?

Diğer sorum ise, blackstar ht5r modeli 2.elde boss katana mkii fiyatlarına yakın fiyatlanıyor. Bu 2si arasında blackstar ne gibi bir farka sahipte boss katana kadar değerli oluyor?
1- Ht1r bir noktadan sonra tatmin etmeyecek. Küçük bir hoparlöre sahip. Gain fena değil lakin clean için aynısını diyemem
2- Ht5r gain ve clean de başarılı işler çıkarıyor. iyi bir tube tone veriyor ve fena olmayan dijital tonlar sağlıyor. Ama daha çok yönlü bir şeye ihtiyaç varsa Boss Katana

Kombo amfi konusunda mümkünse (ki bu benim kişisel düşüncemdir.) Boss Katana MK2 Artist alınması. Sorunlara kökünden çözüm. WAZA hopalör v.s.

1- Ht1r bir noktadan sonra tatmin etmeyecek. Küçük bir hoparlöre sahip. Gain fena değil lakin clean için aynısını diyemem
2- Ht5r gain ve clean de başarılı işler çıkarıyor. iyi bir tube tone veriyor ve fena olmayan dijital tonlar sağlıyor. Ama daha çok yönlü bir şeye ihtiyaç varsa Boss Katana

Kombo amfi konusunda mümkünse (ki bu benim kişisel düşüncemdir.) Boss Katana MK2 Artist alınması. Sorunlara kökünden çözüm. WAZA hopalör v.s.
Teşekkürler değerli bilgiler için. O zaman katana fırsatı çıkana kadar benim çakma mesa Boogie ile devam edeyim ben iyisi mi 😊

Mk2 artist fiyatına da baktım. Hep bi daha iyisi oluyor ama ev pratiği için şuan ona ihtiyacım olmayacak diye düşünüyorum.

Spider IV varken THR arayan bir kullanıcı için bence Artist gereksiz. Harika bir amfi o ayrı ama çok daha ucuza mk2 100 gayet de iş görür. Para dert değilse OK, olmuşken Artist olsun ama dediğim gibi ..... "overkill".
HT1 ufak gelir ve çok tek boyutlu kalır. HT5 daha tatmin edici olur ama o da "one trick pony". Spider V (IV değil V) bulmak oldukça zor ama ev tipi, biraz da oyuncaklı olsun diyen biri için daha iyi seçim olur.
Eğer seçeneklere açığım ve 2. el olur dersen ID:TVP 15 veya 30, Silverline vs son derece iyi amfiler. Forumda uzun uzun inceleme yazmıştım. Denk getirirsen mesela bir ID:TVP hayatına renk katar.
Ufak amfi konusunda THR rakipsiz, hala bunu bilir bunu söylerim.

Spider IV varken THR arayan bir kullanıcı için bence Artist gereksiz. Harika bir amfi o ayrı ama çok daha ucuza mk2 100 gayet de iş görür. Para dert değilse OK, olmuşken Artist olsun ama dediğim gibi ..... "overkill".
HT1 ufak gelir ve çok tek boyutlu kalır. HT5 daha tatmin edici olur ama o da "one trick pony". Spider V (IV değil V) bulmak oldukça zor ama ev tipi, biraz da oyuncaklı olsun diyen biri için daha iyi seçim olur.
Eğer seçeneklere açığım ve 2. el olur dersen ID:TVP 15 veya 30, Silverline vs son derece iyi amfiler. Forumda uzun uzun inceleme yazmıştım. Denk getirirsen mesela bir ID:TVP hayatına renk katar.
Ufak amfi konusunda THR rakipsiz, hala bunu bilir bunu söylerim.
Hocam konu aslında bütçe 🤣 dediğin gibi artist bana 5 gömlek büyük gelir şu aşamada. boss katana mkii 100 fırsatını 1-2 saatle kaçırdım geçen ay. Blackstar idtvpyi de inceleyim o zaman.

Oyuncaktan kasıt efektler ise artık öğrendiğim birşey varsa sesin pezevengi reverbmüş. İnanılmaz fark hissediyorum. Reverbsüz bir amfi tercihim olmayacak. Geri kalan seçenekler bana da çok dijitalize geliyor spider iv serisinde. O nedenle çok kullanmıyorum. Belki clean tonlarda biraz tremolo ile besleme tercihim oluyor sesi. Ama phaser flancer çok kullanmıyorum.

Naçizane şöyle görüş paylaşmıştım belki bahsettim daha önce, tekrarsa kusura bakma ... yazının içinde bahsettiğim tüm amfilerin yorumları için link'ler de var:

Naçizane şöyle görüş paylaşmıştım belki bahsettim daha önce, tekrarsa kusura bakma ... yazının içinde bahsettiğim tüm amfilerin yorumları için link'ler de var:

Daha önce okumuştum. Tekrar keyifle okurken özellikle blackstar id: 15 tpv yazınızı da okudum. O çok daha net kafamda oturttu konuyu. Dün bi ht1 denemiştim. Bugün az önce benim çakma mesa Boogieyi açtım fark daha da netleşti. Lamba modellemesi olan bir amfi tercihi ya da lambalı bir amfi(ah bir de lamba masrafı olmasa 😊) tercih etmem sanırım arayışımı netleştirecek gibi.

Teşekkürler 🙏

Geri