Yahu forum hayatımda 2. konuyu açtım hiç ilgi göstermiyor, saplarla uğraşıyorsunuz.🤣
Abi sap, radius, bunlar mühim. Sonra yanlış gitarı alır, çalamayız neüzübinillah 🤣
Hoş, ben basın açıklamasını bekliyorum 🙂
Yahu forum hayatımda 2. konuyu açtım hiç ilgi göstermiyor, saplarla uğraşıyorsunuz.🤣
Reisinkini değil herhalde?😆:notworthy:🤣Abi sap, radius, bunlar mühim. Sonra yanlış gitarı alır, çalamayız neüzübinillah 🤣
Hoş, ben basın açıklamasını bekliyorum 🙂
Reisinkini değil herhalde?😆:notworthy:🤣
Aynen katılıyorum kardeşim...@forbidden_city benim açımdan, LP deyince belli bir karakteri vardır o gitarın. Nezleli, hasta bir sestir o. Adamı kendine bağlar. Ama aşırı gainde genelde o karakter de kaybolur. Bu bir yerde dursun.
Gary, blues gitaristi olarak bilinse de, aslında bir hard rock gitaristidir. Hard rock soundunu da bluesa taşımıştır. En sert soundlu blues gitaristlerinden biridir belki de birincisidir. Düşün ki adamın booster diye kullandığı pedal DS-1. Şu attığın şarkıda bile ton çok sert. Ama adamın tonu bilhassa genç kitleler tarafından blues tonuna referans olarak alınıyor. İstemeden yapılan kötülük de burada bence.
Ha, yazdıklarım kendi fikrimdir. Beni bağlar. Kimse de Gary'ye b.k attığımı falan düşünmesin. Benim gördüğüm bu.
LP deyince sadece Gibson anlamayın arkadaşlar, ciddiyim. "Ne kadar pound o kadar sound" olayı 80'lerde 90'larda kaldı. Şimdilerde daha ucuz alternatifler çok ve göz önünde. O yıllarda Gibson Greco, Orville vb. bir çok küçük üreticiyi boğmayı başardı, ama bugünlerde yapamıyor. Tokai de bunlardan biri. Faydalanın. LP tonunu gayet güzel bir şekilde daha ucuza almak varken, Gibson gibi üçkağıtçıya para kaptırılmaz.
@Les Paul insaf be arkadaş. Gregor Hilden'den başka adamın demosu yok muydu yahu? Adamın tuşe muhteşem 🙂
@Les Paul
Buyrun bakalım, taze taze çıktı fırından. Tokai'yle sonunda sağlıklı bir kayıt alabildim. Kullandığım ekipmanlar linkte yazıyor 🙂 Yakında lead tonlarını da duyurmaya çalışacağım. Henüz tonal anlamda gitarı etkileyecek hiçbir modifiye de yapmadım.
Not: Gitarları 4 kere çalıyorum.
@Les Paul
Buyrun bakalım, taze taze çıktı fırından. Tokai'yle sonunda sağlıklı bir kayıt alabildim. Kullandığım ekipmanlar linkte yazıyor 🙂 Yakında lead tonlarını da duyurmaya çalışacağım. Henüz tonal anlamda gitarı etkileyecek hiçbir modifiye de yapmadım.
Not: Gitarları 4 kere çalıyorum.
Abi kemik eşik kullanmadım diye mi diyorsuun, yoksa manyetikleri tutmaya karar verdim diye olumlu anlamda mı diyorsuun -büyük ihtimal bu- yoksa komple 'güzel gitar diye dedik sana' olarak mı diyorsun bilemiyorum ama yani o çok detay sesler konusunda fikrim hala aynı 😀 Ben kıyas etmeyi bıraktım artık bu gitar ayrı bi' yerde gözümde. Çok güzel oldu yahu. Action epey yüksek ama.. Zaten kayıt gitarı olarak almıştım bunu. Önemli olan çalım rahatlığından ziyade tonlar. Ha üst eşiği bir miktar daha kısaltabilirim ileride belki ama böyle gitar tam bir 'piyano' kadar temiz ses veriyor.
10 numara Elixir tellere geçtik.
Blacktusq eşik ve Wilkinson burgu modifiyesinden sonra, yeni haliyle mikrofonlu bir kayıt alabildim sonunda.
Bir tane de ritim gitar üzerine, cayır cayır bir kayıt yapacağım yakın zamanda. Şimdilik lead ağırlıklı bir kayıt yapayım dedim. Beğenmeniz dileğiyle.
Abi çok teşekkürler 🙂 Mükemmel çalamadım ama lead tonunda Les Paul ile de olsa orijinalindeki havaya büründürmeye çalıştım. Bir de yeni bir mikrofon pozisyonu denedim bu kayıtta, henüz tam olarak budur diyeceğim bir mikrofon pozisyonu bulma aşamasındayım Sm57 ile 😀Eline sağlık mükemmel çalmışsın hocam. Tonlar da şahane.