Tombul Parmaklıya Gitar Önerisi

ThickFingerFretFighter

ThickFingerFretFighter
Selam dostlar,

Forumda yeniyim. Öncelikle herkese selamlar. Çocukluk hevesi, elektro gitar çalmayı öğrenmeyi 33 yaşında gerçekleştirmek isteyen biriyim. Gitar tavsiyesine ihtiyacım var. Desteklerinizi bekliyorum. Özelliklerim ve beklentilerim aşağıdaki gibi;
- Avuç içi geniş ama kalın, tombul ve kısa parmaklarım var.
- Çok geniş bir müzik zevkim var. Blues'dan, Trash Metal'e kadar herşeyi dinlerim. Dolayısıyla da öğrendiğimde herşeyi çalabilmek istiyorum.
- Bir gün Comfortably Numb solosu atmak istiyosam, sonraki gün Pantera Walk Introsu atmak isteyebilirim.
- Sanırım istediğim geniş çeşitlilikte HSS manyetik dizilimi sanki işimi görecek gibi. Ama PRS SE Custom'lardaki gibi HH'ı single gibi de kullanabileceğim bir gitar işimi görebilir.
- Yeni başlayacağım için Gitar'a 30k'dan fazla vermek istemiyorum. 30k limitimi de en azından 2 yıl beni idare edecek bir gitar olsun diye belirledim. 2.el'e de açığım ama teknik olarak gitarın kondisyonunu anlamayacağım için tedirgin de edici.

Önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

PRS leri beğeneceğiniz düşünüyorum fakat Klavye kalınlığı da bence sizin için önemli bir unsur
Kesinlikle deneyerek almanızı tavsiye ediyorum
2. el alacaksınaz da mağazada elinize almak aklınızda bir fikir oluşturma açısından fazlasıyla faydalı olur

Parmakların kalın olmasının bi önemi yok ama büyük streçlere sahip sololarda kısa parmakların için küçük skala gitar kullanmayı düşünebilirsin. Bende 1 adet 24" H-H (SX SE mini) gitar var, Tornado of Souls gibi parmakları çok açmak gereken sololarda kurtarıcı oluyor mesela. Fender/Squier - Mustang/Jaguar da düşünülebilir.

Solo çalımda pek gözüm yok dersen küçük skala olayına gerek yok, 25.5" gitarda bile sorun yaşamazsın. Youtube'da çok var 1.55 boyunda kısacık parmaklarıyla riff canavarı kız.

eli tarif edince Fırat Öz canlandı gözümde 😁 yeterli egzersiz yaparsanız her sapta çalabilirsiniz çok takılmayın ona, bir süre sonra farklı sapları denedikçe hangisini seçeceğinize karar verebilirsiniz. Gitarcıların genelde en az 2 gitarı oluyor çünkü single coil strat lezzetinin başka gitarlarda olmaması gibi her tasarımın kendine has bir karakteri var, bir gitarım olsun her yola gelsin hevesi olanlar genelde tam tatmin olmuyor, hsh ibanezcilere selam. Düzgün bir strat alırdım manyetik dizilimine takılmadan ve köprüyü sabitlerdim, strat esnek bir tasarım, single boyutlu humbucker bile takılabiliyor, pickguard değiştirip her şeyi takabiliyorsun. Zaten bir süre egzersiz vs.çalışılacağı için önemli olan gitarın sap ayar vs.düzgün olması, bu her şeyden önemli. ikinci eli bilen birisi ile bakıp alabilirsiniz, zuhal in outlet ürünleri var mutlaka bakın, gitarı mutlaka bir luthiere verip ayarlatın.

zuhal in outlet ürünleri var mutlaka bakın
Zuhal ve Dore'nin Outlet'inden gitar almak gece vakti etek giyip Merter'de otoyol kenarında dolaşmak gibi olur... rencide ederler en kibar tabirle diyeyim. Sonra aldığın takozu kimlere satsam diye yıpranırsın. Kurtlar sofrası orası. Outlet yerine düzgün ikinci el kovalamak lazım.
İstisnalar var elbette ama bilen biriyle gidip hem çok iyi incelemek hem de fiyatı sorgulamak lazım. Outlet otogarda ilk defa şehire inen emmiye köprüyü satma yeridir... aman diyim.

Geri